Annonce
Holstebro Onsdag

Gågade-butik lukker og slukker

Aksel Laustsen har siden 2008 drevet Vin- og Delikatessehuset i Holstebro, men nu har han besluttet sig for at starte ophørsudsalg og lukke sin gågade-forretning senest i løbet af april. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter 11 år som indehaver af Vin- og Delikatessehuset i Nørregade i Holstebro har 55-årige Aksel Laustsen truffet den tunge beslutning om at starte ophørsudsalg og lukke sin forretning senest i løbet af april.
Annonce

Holstebro: - De seneste år har været udfordrende for forretningslivet i Holstebro. Desværre må jeg konstatere, at antallet af handlende er faldet igennem de seneste par år. Om det skyldes øget handel på nettet eller manglende parkeringspladser, skal jeg være usagt. Uanset grunden, vil det helt sikkert kræve en ekstra indsats af de forretningsdrivende i Holstebro. Desværre har jeg - af helbredsmæssige grunde - ikke mulighed for at yde denne ekstra indsats for at vende udviklingen. I stedet har jeg derfor besluttet at stoppe nu.

Sådan lyder meldingen fra 55-årige Aksel Laustsen, der siden 2008 har drevet Vin- og Delikatessehuset på adressen Nørregade 18 - i smøgen mellem gågaden og Enghaven.

- Jeg har haft godt 11 fantastiske år i Vin- & Delikatessehuset. Derfor er det ikke en let beslutning at lukke butikken, konstaterer butiksindehaveren, der ville ønske, at der var nogen, som havde idéerne og kræfterne til at drive butikken videre.

- Men jeg tror desværre ikke rigtigt på, at nogen vil kunne overtage den, tilføjer han.

Derfor har butiksindehaveren altså truffet en tung beslutning om at starte ophørsudsalget fra onsdag den 22. januar 2020. Aksel Laustsen forventer at kunne lukke sin butikken helt senest i løbet af april.

- Dem, som har uindløste gavekort eller tilgode-sedler, som er under to år gamle, bedes komme og bruge dem inden den 31. marts, lyder beskeden til kunderne, som han er taknemmelig for.

- Jeg vil gerne have lov til at takke alle kunder, som er kommet i butikken igennem de 11 år. Det har været en fornøjelse at betjene dem, lyder det fra den snart forhenværende butiksindehaver.

Aksel Laustsen fortæller, at han ingen aktuelle planer har for, hvad der skal ske, efter at forretningen er lukket.

- Lige nu vil jeg først og fremmest koncentrere mig om at afslutte det her på en ordentlig måde. Hvad fremtiden bringer, ser jeg frem til, siger han.

I slutningen af det gamle år bragte Holstebro Onsdag et interview med Aksel Lausten, der oprindeligt er udlært maskinarbejder. Han købte - på trods af advarsler fra sin bankmand - forretningen i 2008 lige op til, at finanskrisen brød løs.

- Det blev en hård start, og min kone havde dømt forretningen ude. Jeg lærte, hvad det vil sige ikke at tjene penge. Det var ikke hver måned, jeg kunne hæve løn til mig selv. Det er det stadig ikke, men jeg har aldrig gjort det for pengenes skyld, forklarede han i artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce