Annonce
Holstebro Onsdag

Gågade-restaurant rykker udenfor

Dagens frokost-ryk ind er overstået, og den daglige leder af Ekte, Ahmet Dogan, får sig her er velfortjent kop kaffe på den nye terrasse. Foto: Ninna Pirchert
Efter at have drevet restaurant på Hotel Schaumburg i halvandet år tager Ekte nu for alvor fat på at servere udendørs og på blandt andet at friste sine kunder med smørrebrød i luksusudgaven til frokost.
Annonce

Holstebro: Det var egentligt allerede sidste år, at hotelejeren fik bygget en ny, stor terrasse ud mod gården bag Hotel Schaumburg.

Men efter at coronavirus ramte og satte fokus på udeliv, har det vist sig at være en helt rigtig satsning for Restaurant Ekte at kunne tilbyde udeservering.

- Der er først nu efter genåbningen, at vi for alvor har taget terrassen i brug, og vores gæster har taget godt imod den. Terrassen viser sig især at være god til frokost, hvor solen rammer bedst, fortæller Ahmet Dogan, der er daglig leder af Restaurant Ekte.

Med god afstand er der plads til omkring 25 gæster uden for på terrassen, og inde i restauranten kan der nu - med de nye afstandsregler - dækkes op til omkring 60 gæster.

Annonce

Biograf skaber liv

Ekte nyder nu også godt at, at Big Bio endelig er åbnet.

- Vi har en stor fordel ud af at være næsten nabo til biografen, fordi den skaber mere liv i området, siger den daglige leder af Ekte, der har fået et samarbejde i gang med biografen.

- Vi satser på at kunne servere en burger, en god bøf eller et glas vin, en cocktail eller en øl før - eller efter- filmen, fortæller han.

Ekte blev etableret i januar 2019, efter at restaurant Under Klippen havde stået for selskaber på Hotel Schaumburg i et års tid.

- Når vi nu alligevel skulle have fuld bemanding, kunne vi lige så godt åbne en restaurant. Vi følte, at der var et hul i markedet - et behov for en bistro eller et brasserie, som laver god og rustik mad helt fra bunden, fortæller Ahmet Dogan, der har læst marketing på erhvervsakademiet i Herning.

Og så har han gennem mange år arbejdet på Under Klippen, som hans far, Ertugrul Dogan, driver sammen med Ismail Aydoganer.

Annonce

Moderne twist

Som noget nyt er Ekte nu også begyndt at have smørrebrød på sit menukort.

- Vi er inspireret af smørrebrøds-restauranterne i København og Aarhus, og inspiration er vi altid på udkig efter, siger Ahmet.

Han fortæller, at konceptet med at tilbyde en fast pris for en ret, to retter og tre retter, også er hentet fra de større byer. Ektes smørrebrød er i luksus-udgaven.

- Der er ikke noget, der er lavet på forhånd, og vi forsøger at give det klassiske et twist af noget moderne, tilføjer Ahmet Dogan, der også får inspiration fra de andre restauranter i Holstebro.

- Vi er glade for konkurrencen. Det er sundt og motiverende. Vi lærer af hinanden i byen, og vi besøger også hinanden, fortæller Ahmet, der glæder sig over tendensen til, at jo flere restauranter, der kommer i byen, jo bedre bliver folk til at gå ud at spise.

Under coronanedlukningen af landets restauranter leverede Ekte som så mange andre mad ud af huset.

- Vi havde ikke prøvet take away før, men det blev taget så godt imod af vores gæster, at de har opfordret os til at forsætte. Og det gør vi så, fortæller Ahmet Dogan.

Alle retter på menuen, der skiftes jævnligt efter sæsonens råvarer, kan derfor bestilles som take away.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce