Annonce
Holstebro Onsdag

Gang i sommerhussalget: Bedste kvartal siden 2006

Tredje kvartal af 2019 har været et godt år for salget af sommerhuse både på landsplan og i Holstebro Kommune. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
En lav rente og stigende optimisme har været med til at sælge flere sommerhuse. Tredje kvartal af 2019 har været det bedste kvartal i Holstebro Kommune siden 2006.
Annonce

Holstebro: Flere vil være sommerhusejere.

Det er konklusionen efter tredje kvartal af 2019, hvor rekordmange sommerhuse har skiftet hænder på landsplan. I alt er der solgt 2707 sommerhuse i kvartalet.

Det viser tal fra Finans Danmark, der også fortæller, at tendensen har fundet vej til Holstebro Kommune. Her har tredje kvartal budt på 32 salg, hvilket er det bedste siden 2006.

Det kan mærkes hos Home Holstebro, hvor ejendomsmæglerne oplever, at flere undersøger mulighederne for at få fingrene i et sæt sommerhus-nøgler.

- Vi mærker større interesse, end vi har gjort længe. Vi får flere henvendelser og laver flere fremvisninger, siger indehaver af Home Holstebro, Morten Jensen.

Han forklarer, at det stigende salg skyldes flere ting:

- Det handler om, at der er lave rente og en stigende optimisme, da folk har flere penge mellem hænderne. Og når det går godt på boligmarkedet, så smitter det af på salget af sommerhuse, siger han.

Annonce

Tendensen fortsætter

I løbet af hele sidste år blev der solgt 84 sommerhuse i Holstebro Kommune. Det var det bedste resultat siden 2006, og der er noget, der tyder på, at 2019 kommer til at overgå det foregående år. Efter de første tre kvartaler er der solgt 69 sommerhuse.

- Jeg tror bestemt, at 2019 kommer til at overgå sidste år, og jeg tror, at stigningen fortsætter med ind i det nye år, siger Morten Jensen.

Den optimisme er Morten Jensen ikke alene om. Direktør i Nybolig, Peter Mattsen, tror på, at også 2020 på landsplan bliver et godt år for salget af sommerhuse. Han vil ikke blive overrasket, hvis tredje kvartal af 2019 kommer til at have en kort tilværelse som det kvartal med flest salg.

- Hvis højkonjunkturen fortsætter med lav ledighed og lave renter, så tror jeg godt, at vi kan komme til at se, at der i 2020 vil komme et kvartal med et endnu højere salg end det, vi så i tredje kvartal 2019, siger Peter Mattsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce