Annonce
Holstebro Onsdag

Giuseppe siger farvel og tak til Holstebro med gratis teatershow

Billederne her er fra prøverne op til premieren på fredag, og derfor er de medvirkende, blandt andet Alberto Guinaldo (billedet), ikke i kostumer, og den endelige scenografi, blandt andet et stort lærred på scenen, ikke på plads. Men Maren (her uden hoved...) kan man da genkende.  Foto: Morten Stricker.
På fredag og lørdag, begge dage klokken 21, kan man på Friluftscenen i Lystanlægget opleve totalteater- og danseshowet "Alberto".

Holstebro: - Jo, det er med vilje, at vi har lagt showet så sent - klokken 21. Så kan man nå at se fodbold først, forklarer Giuseppe Bonifati, der, selvom han erkender, at han ikke følger meget med i fodbold, dog som italiener forstår fodboldens magi og tiltrækningskraft.

Og EM i fodbold med dansk deltagelse er en hård konkurrent for et teaterstykke.

Men klokken 21 skulle det være muligt at finde fodboldfri tid til at sidde i Lystanlægget i Holstebro og opleve et teater- og danseshow, der handler om kunstneren Alberto Giacometti, manden som skabte Holstebros Kvinde på Kærre eller - som de fleste kender hende - Maren på vognen.

Annonce
Operasangeren Mariann Mikkelsen, der er Marens (altså Kvinde på Kærres) stemme i stykket. Hun synger/taler på dansk. Mariann stammer fra Herning. "Det er hyggeligt at få lov til at arbejde med noget i Vestjylland, og så kan jeg jo bo hos mine forældre så længe," siger hun. Foto: Morten Stricker.

At der overhovedet bliver et show, er tæt på at være et mirakel. Så når man spørger Giuseppe Bonifati, hvor mange tilskuere der skal være, for at han synes, det er en succes, svarer han med et stort smil:

- Ved du hvad; det er en succes bare at kunne sige: "Vi gjorde det!"


Ved du hvad; det er en succes bare at kunne sige: "Vi gjorde det!".

Giuseppe BonifatiCorona på tværs

Det har bestemt været en hård fødsel at få showet op at stå. Det var meningen at "Alberto", der skulle markere Giuseppes og hans kæreste, Lindas, farvel til Holstebro efter mange år i byen, skulle vises i forbindelse med Holstebro Festuge 2020.

De 18 elever fra Holstebro Balletskole danser i rollerne som "væsenerne fra skoven". Men her til prøverne danser de ikke i kostumer. danserne har i øvrigt haft travlt, for de har samtidig måtte øve til balletskolens store årsshow, der finder sted i næste uge. Foto: Morten Stricker

Men så kom corona.

Først blev festugen udsat et år. Og så blev den helt aflyst. I januar 2021 flyttede Giuseppe og Linda til Billund, hvor de har etableret Det flyvende Teater, men de havde stadig planer om at opføre "Alberto" i Holstebro i juni.

- Vi regnede med, at vi bare skulle køre frem og tilbage nogle gange. Men så skete der alt muligt. Der har været så mange forhindringer. Og til sidst var vi nødt til at flytte her til Holstebro igen i tre uger - vi bor i en lejlighed ude ved Idrætscenter Vest - for at tage 100 procent hånd om stykket, forklarer Giuseppe Bonifati.

Alberto

Hvad: Show på Friluftsscenen i Lystanlægget, Holstebro. "En rejse gennem den fremragende kunstner Alberto Giacomettis imaginære verden ved hjælp af et totalteatershow omfattende musik, dansk og video".

Hvorfor: I anledning af 120-året for Gicomettis fødsel.

Medvirkende: Skuespiller Alberto M. Guinalda (Alberto Giacometti), operasanger Mariann Mikkelsen (Marens stemme) og 18 unge dansere fra Holstebro Balletskole.

Dramatisering og instruktion: Giuseppe L. Bonifati.

Sprog: Dansk og fransk - men ifølge Giuseppe Bonifati behøver man ikke kunne fransk. Man forstår meningen alligevel gennem det visuelle.

Koreografi: Melody Putu.

Originalmusik: Claudio Passilongo.

Set-design: Linda Sugataghy.

Premiere: Fredag den 11. juni klokken 21. Spiller også lørdag den 12. juni klokken 21.

Billetter: Det er gratis, man kan bare møde op.

Ekstra: Holstebro Kunstmuseum viser - i anledning af showet - i Færchfløjens kælder Alberto Giacomettis litografier fra hans yndlingsby Paris. Litografierne er skabt 1957-1962 til bogen "Paris Sans Fin".

Den ungarske koreograf, de havde regnet med, sprang fra i sidste øjeblik - angiveligt på grund af corona - men heldigvis tilbød Holstebro Balletskoles Melody Putu at træde til i stedet.

Annonce

Støtte fra Kulturministeriet

Og så var der det med pengene.

- Corona har virkelig påvirket budgettet, og vi var i underskud med mange tusinde kroner. Linda og jeg besluttede, at vi ville arbejde uden løn, og så vi valgte i første omgang også at tage 50 kroner for en billet for at dække noget af underskuddet, selvom vi ikke var glade for den løsning, fortæller Giuseppe Bonifati.

- Det har virkelig været hårdt at gennemføre, for der har været så mange forhindringer på grund af corona. Men vi ønskede at sige tak og farvel til Holstebro på en god måde, forklarer Giuseppe Bonifati, der har skrevet og instrueret stykket. Foto: Morten Stricker.

Men - som han siger - alle eventyr har en lykkelig slutning. Sammen med Holstebro Balletskole søgte han om støtte fra Kulturministeriets aktivitetspulje, og for få dage siden kom meddelelsen om, at "Alberto" havde fået støtte. 200.000 kroner.

Så nu er stykket gratis for alle.

- Man kan stadig booke billetter, men man kan også bare møde op, forklarer Giuseppe Bonifati, der blankt erkender, at uden samarbejdet med Holstebro Balletskole - og i øvrigt også foreningen Marens Venner - var stykket aldrig blevet til noget.

- Vi skylder dem en kæmpe stor tak, siger han.

Og vejret ser endda ud til at blive godt. I hvert fald skal det holde tørvejr både fredag og lørdag.

Efter showet lørdag tager Giuseppe og Linda tilbage til Billund, hvor de nu har slået sig ned permanent. Den 24. juni bliver de viet i Join Jets hangar i Billund Lufthavn.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

- Det er fantastisk at være med til at udfordre det traditionelle klasselokale

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Alternativ rockmusik på det ellers så stille bibliotek

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom gerne med en ufærdig idé - det her er ikke Løvens Hule

Holstebro Onsdag

Skønhedsklinik flytter til 'den franske gade'

Holstebro Onsdag

Tidligere kromutters hjerte banker for forældreløse børn

Holstebro Onsdag

Egon på 93 år er skrevet op til friplejehjem: Han vil hjem til Holstebro

Holstebro Onsdag

Frivillig i aktivitetscenter: Jeg kan li' at gøre folk glade

Holstebro Onsdag

Elever kan lege chauffører for en dag: Kæmpe truck med indbygget simulator parkerer ved skole

Holstebro Onsdag

Krea-messe kommer til Mejrup

Holstebro Onsdag

Slankeprodukter og influencere

Holstebro Onsdag

Han står nederst på listen: Jeg tror på, at jeg har en realistisk chance

Holstebro Onsdag

Virksomhed havde hundredvis af ansatte, men nu er det slut: - Det er smaddertrist

Holstebro Onsdag

Biblioteket er også for babyer

Holstebro Onsdag

Trommeslager med rødder i Holstebro står for ny festival

Holstebro Onsdag

Symfoniorkester spiller musik fra kendte film

Holstebro Onsdag

Kom på gårdbesøg eller få en rundvisning på biogasanlæg

Holstebro Onsdag

Lille butik fylder rundt

Holstebro Onsdag

En aften med "arkivrotten"

Holstebro Onsdag

Seks forskellige jobopslag: Kendt burgerkæde har gang i svingdøren efter pandemien

Holstebro Onsdag

Sidste chance for at opleve stort dansk band

Holstebro Onsdag

Lokal forening har mistet hvert fjerde medlem

Holstebro Onsdag

Børnevenlig gudstjeneste og lasagne

Holstebro Onsdag

- Lad dig forføre af storslået klassisk musik

Annonce