Annonce
Holstebro Onsdag

Godt naboskab: Restaurant har lånt naboens terrasse

Silvio og Tina Basile, der sammen driver den italienske restaurant Silvio's i Sønderlandsgade, har fået ekstra megen plads til ude-servering. Jan Nonboe, der driver Roxy Malt ved siden af, har nemlig lånt sin terrasse ud, indtil værtshuset åbner efter coronapausen. Foto: Ninna Pirchert
Silvio's har brug for mere plads til ude-servering, og her har den italienske restaurant i Sønderlandsgade fået en hjælpende hånd fra værtshuset, der ligger lige ved siden af.
Annonce

Holstebro: Siden genåbningen efter corona-nedlukningen har de haft travlt på Silvio's - den italienske restaurant i Sønderlandsgade i Holstebro.

- Siden genåbningen har vi haft en bedre omsætning end sidste år. Efter at vi har været hjemme i lang tid, går holstebroerne nu mere ud at spise, fortæller Silvio Basile, der driver restauranten sammen med sin kone, Tina.


Siden genåbningen har vi haft en bedre omsætning end sidste år. Efter at vi har været hjemme i lang tid, går holstebroerne nu mere ud at spise.

Silvio Basile, restauratør.


Da restriktionerne for, hvor tæt gæsterne må sidde i restauranten, har betydet, at otte borde måtte pakkes væk og sættes ned i kælderen, kniber det lidt med pladsen, og her i sommertiden ville Silvio's derfor gerne have mere plads til ude-servering.

Annonce

Fik også fjernbetjening

Restauratøren ringede derfor til sin nabo, Jan Nonboe, der driver Roxy Malt inde ved siden af.

- Jeg fik lov til at låne hans terrasse, indtil Roxy Malt åbner en gang i august, siger Silvio Basile, der oven i købet også fik overdraget fjernbetjeningen til markisen.

Og nu har det gode naboskab betydet, at den italienske restaurant har fået en lang, smal terrasse med omkring 20 ekstra pladser udendørs, så der i alt er plads til 40 til 45 gæster ude under åben himmel.

- Det er blevet så moderne at sidde og spise udenfor, når det er godt vejr, siger Silvio, der har pyntet den lånte terrasse op med blomsterkrukker, og sørget for tæpper til gæsterne, når det bliver køligt.

Det er især frokostgæsterne, der foretrækker at sidde ude.

- Det svinger meget, hvor mange gæster vi besøg af til frokost hver dag, fortæller restauratøren, hvis accent afslører, at han har sine rødder i Italien - nærmere bestemt på Sicilien.

Her på Middelhavets største ø bor hans mor på 92 år stadig, og hun er stadig god til at lave mad, selv om alderen og synet efterhånden drille hende lidt.

Annonce

Mistede halv omsætning

Silvio har drevet restaurant i Holstebro i mange år. Oprindeligt drev han Holstebros første italienske restaurant, Frascati, fra 1991 til 1996. Frascati lå faktisk i samme bygning, som Silvio's ligger i nu.

- Jeg er en af de ældste restauratører i Holstebro, konstaterer Silvio Basile, der åbnede Silvo's i december 2017.

Sidste år blev Silvio's kåret som Byens Bedste Restaurant, og restauratøren fortæller, at det i det hele taget gik fint - lige ind til coronaen ramte.

- Vi mistede 50 procent af vores omsætning, konstaterer Silvio, der under corona-nedlukningen sendte de 20 ansatte hjem, mens han og konen gik i køkkenet og tilberedte take away-mad.

- Men det er ikke det samme som at have fuldt hus i restauranten hver dag, mener Silvio, der til gengæld fik prøvet, hvordan det er at holde meget mere fri, end han har været vant til gennem mange år.

Annonce

Hit på menukortet

- Det var da rart nok, men vi kunne jo heller ikke selv gå ud og spise, bemærker Silvio, der bor i Ellebæk sammen med konen og de to sønner, der stadig bor hjemme.

Det tredje og ældste søn er flyttet hjemmefra.

Nu satser den italienske restaurant på en god sommersæson med mange gæster. Da Holstebro Onsdag var på besøg, var det de nyudsprungne studenter, der blev fejret i restauranten. Men ellers er det ifølge restauratøren alle mulige aldersgrupper, der sætter sig ved bordene i Silvio's og vælger mellem pizza, pasta, bøf og fisk på menukortet.

Og her er det især kortets nummer ti, der er et hit:

Hvidvinsdampede blåmuslinger med hvidløg, tomat og persille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce