Annonce
Holstebro Onsdag

Gratis influenzavaccination på apoteket

Tidligere år har man kunnet få den gratis vaccination allerede fra den 1. oktober, men fra i år er det ændret til den 1. november, så man får en bedre beskyttelse i hele influenzasæsonen. Arkivfoto
Borgere over 65 år, førtidspensionister, gravide og visse kronikere kan blive gratis vaccineret på Holstebro Løveapotek.
Annonce

Holstebro: Fra den 1. november kan borgere i visse grupper blive vaccineret mod influenza ganske gratis. For at gøre brug af tilbuddet, der gælder i hele Holstebro Løveapoteks åbningstid frem til 15. januar, skal man være fyldt 65 år, eller være førtidspensionist eller have en kronisk sygdom som diabetes, lungesygdomme eller hjerte-kar-sygdomme, eller være gravid i andet eller tredje trimester.

Det årlige prik giver en god beskyttelse mod de ubehagelige symptomer som feber, muskelsmerter, kulderystelser, hovedpine, mangel på appetit og i nogle få tilfælde opkastning og diarré.

Annonce

Mindre risiko

Man skal ikke bestille tid, men kan komme forbi i hele apotekets åbningstid. Apotekets medarbejdere er uddannede i at vaccinere, og apoteker Birgitte Nørskov Pedersen opfordrer alle i risikogrupperne til at komme hen på apoteket og bliver vaccineret:

- Det kan være alvorligt at blive smittet med influenza, især for ældre og personer med en kronisk lidelse. Med en influenzavaccination er der mindre risiko for at blive smittet, og skulle man være så uheldig at blive smittet alligevel, reduceres risikoen for at blive alvorligt syg eller i værste fald dø af sygdommen, siger hun i en pressemeddelelse.

Tidligere år har man kunnet få den gratis vaccination allerede fra den 1. oktober, men fra i år er det ændret til den 1. november, så man får en bedre beskyttelse i hele influenzasæsonen. Vaccinens effekt aftager nemlig gradvist hen over vinteren. Allerede seks måneder efter, man er blevet vaccineret, er niveauet af antistoffer faldet til det halve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce