Annonce
Holstebro Onsdag

Grundlovsceremoni på rådhuset

25 godkendte ansøgere bor i Holstebro Kommune og er dermed automatisk inviteret til ceremonien på rådhuset. Pressebillede
Torsdag den 20. februar klokken 15.30 afholder Holstebro Kommune den første "Grundlovsceremoni" i Byrådssalen på Holstebro Rådhus. Ceremonien er for borgere, der får dansk statsborgerskab.
Annonce

Holstebro: Politiske møder, skolebesøg, velkomstarrangementer, prisuddelinger og vielser. Byrådssalen på Holstebro Rådhus bliver brugt til både hverdag og fest - og nu også til såkaldte Grundlovsceremonier. To gange om året vedtager Folketinget en lov, der godkender en liste med ansøgere, som ønsker at få tildelt dansk indfødsret. Den seneste blev vedtaget lige før jul. Inden ansøgerne kan kalde sig danske statsborgere, skal de deltage i en Grundlovsceremoni i kommunerne. Ceremonien er del af en lovændring vedtaget i 2018. Formålet er blandt andet, at "højtidligholde og markere ansøgers erhvervelse af dansk statsborgerskab". Sammen med repræsentanter fra byrådet skriver de kommende statsborgere under på en erklæring, giver hånd og ønskes tillykke med en lille tale og forfriskninger, fortæller Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

25 godkendte ansøgere bor i Holstebro Kommune og er dermed automatisk inviteret til ceremonien på rådhuset. De kan dog vælge at deltage i en nabokommune eller deltage i en senere ceremoni. De nye statsborgere skal tilmelde sig ceremonien på holstebro.dk/grundlovsceremoni senest den 31. januar 2020 - og huske at tage deres erklæringsblanket og legitimation med til markeringen på rådhuset. Efter ceremonien udsteder Udlændinge- og Integrationsministeriet et statsborgerretsbevis til ansøgeren. Kommunerne har ansvaret for at afholde ceremonien mindst to gange om året. Næste Grundlovsceremoni forventes at være i andet halvår af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce