Annonce
Holstebro Onsdag

Grundtvigsk Forum vil have os til at genoverveje dannelse og folkeoplysning

Jeanette Varberg modtog i 2014 den fornemme formidlerpris Rosenkjærprisen. Pressebillede
Annonce

Vemb: Grundtvigsk Forum indleder lørdag den 27. april en række seminarer under overskriften ”Dannelse og folkeoplysning for en ny tid” på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle i Vemb.

Det er et heldagsseminar med tre foredrag, fortæller koordinatoren af seminaret, Michael Böss, der er formand for Grundtvigsk Forums særlige Skærum Mølleudvalg.

Planen er, at der i år og de næste to år skal holdes et seminar på den sidste lørdag i april, der har til formål at se på, hvad dannelse og folkeoplysning betyder i dag.

Dagen begynder med et oplæg af lederen af Den Jyske Sangskole, Sangens Hus, organist Mads Bille, der vil dele sine tanker om sangens – og fællessangens – betydning for unges personlige dannelse.

Det andet foredrag er af docent Stefan Ting Graf fra University College Lillebælt. Graf vil fremlægge de foreløbige resultater af et forskningsprojekt, der har kørt over det sidste år, om efterskolernes bidrag til unges dannelse.

Dagens sidste foredrag står arkæologen, museumsinspektør Jeanette Varberg på Nationalmuseet, for. Varberg, der brænder af lidenskabelig fortælleglæde og har en imponerende viden, vil fortælle om de første spor af en åndelig kultur i dansk oldtid.

Deltagelse i seminaret, der holdes fra klokken 10 til 16, er åbent for alle, men kræver tilmelding senest den 23. april på Folkeuniversitetscenterets kontor.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce