Annonce
Holstebro Onsdag

Gule biler kører ud i sommerlandet for at teste for Covid-19

Udover de gule testbiler, der har fået en gul prik på kortet, er det også muligt at book en tid til test i Testcenter Danmarks hvide telte – vist med hvide prikker - i Aarhus, Viborg og Herning og på de otte stationer, som siden fredag den 19. juni har haft åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse: Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig. Illustration: Region Midtjylland
På vegne af Testcenter Danmark og Ældre- og Sundhedsministeriet indsætter Region Midtjylland gule testbiler, der skal turnere i sommerlandet for at teste personer uden symptomer på Covid-19 i blandt andet turistområder og havne.
Annonce

Region Midtjylland: Fra mandag den 22. juni begyndte gule testbiler at cirkulere i Region Midtjylland med et tilbud om en test for Covid-19.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

De nye biler er Testcenter Danmarks lettilgængelige, mobile tilbud til borgere og danske turister i Region Midtjylland. Bilerne bliver drevet og bemandet af Region Midtjylland.

Bilerne gør holdt 15 steder, hvor der ofte færdes mange mennesker. Blandt stoppestederne er en række turistattraktioner - blandt andet gør bilerne holdt ved Kystcentret Thyborøn og ved Nissum Fjord Camping i Sdr. Nissum.

Stoppestederne ændrer sig i takt med behov og efterspørgsel, og adresserne bliver løbende opdateret på www.corona.rm.dk

For at gøre det så nemt som muligt at få taget en test, kan alle over 18 år bare møde op ved de gule testbiler, skanne sundhedskortet og få podningen overstået.

Fakta om Covid-19-test

I Region Midtjylland er udover i de nye, gule biler i forvejen muligt at bestille test i Testcenter Danmarks hvide telte i Aarhus, Viborg og Herning.

Der er også mulighed på otte stationer, som siden fredag den 19. juni har fået åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse i Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Se placering, adresser og åbningstider på www.corona.rm.dk.

Podning Podningen foregår med en vatpind der tager en spytprøve i halsen.

Testen viser med rimelig sikkerhed, om en person er smittet med Covid-19 og dermed udsætter andre for smitterisiko.

Ved de gule testbiler er tidsbestilling ikke nødvendig, og svaret kan ses på sundhed.dk inden for maksimalt 72 timer. Hvis testen bekræfter smitte, bliver man kontaktet direkte.

Annonce

Ikke for børn

Børn kan ikke blive testet ved de gule biler.

- Det kræver særlig rutine at teste børn under 15 år. For at sikre, at børnene får en god oplevelse, skal de testes på en af hospitalernes testfaciliteter, der i bestemte tidsrum er bemandet af personale fra børneafdelingerne, oplyser Region Midtjylland i pressemeddelelsen  Test af børn kræver en henvisning fra egen læge.

Det er også de nye testbiler, der sørger for, at der stikprøvevist er tilbud om Covid-test i havne og lufthavne, der har forbindelse til udlandet. I Region Midtjylland gælder det i øjeblikket Grenaa Havn og Aarhus Lufthavn.

Udover de gule testbiler, der har fået en gul prik på kortet, er det også muligt at book en tid til test i Testcenter Danmarks hvide telte - der på kortet er vist med hvide prikker - i Aarhus, Viborg og Herning og på de otte stationer, som siden fredag den 19. juni har haft åbningstider på hospitaler og i sundhedshuse i Horsens, Grenaa, Skanderborg, Randers, Ringkøbing, Holstebro, Skive og Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce