Annonce
Holstebro Onsdag

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Mogens Thøgersen er her fotograferet uden for familiehuset i Østergade 29a, hvor hans svigerforældre bor, og hvor han nu har indrettet sin egen fysioterapeutklinik. Foto: Johan Gadegaard
42-årige Mogens Thøgersen har lejet stueetagen i sine svigerforældres snart 100 år gamle hus i Østergade midt i Holstebro - og han er stolt af sin lille biks.

Holstebro: - Jeg har mange kasketter på: Det er mig, der er rengøringsdame, receptionist, pedel, klinikejer og fysioterapeut. Men det er det hele værd: Det giver frihed at være sin egen chef og dermed selv bestemme arbejdstiderne. Og så er jeg stolt af min lille biks.

Sådan lyder det fra 42-årige Mogens Thøgersen, der i april - mens coronapandemien rasede, og vi alle bar mundbind, - åbnede sin helt egen fysioterapeutklinik, som han har givet navnet, FysioNova.

Han har lejet sin ind i de cirka 70 kvadratmeter store lokaler i stueetagen på adressen Østergade 29a midt i Holstebro. Og udlejerne kendte han godt i forvejen.

Annonce

Temmelig godt, endda.

Det er nemlig hans svigerforældre, Marianne og Peder Kirkegaard, der har lejet stueetagen ud til deres svigersøn, og dermed er fjerde generation rykket ind i det snart 100 år gamle rødstenshus i tre etager - plus kælder.

Det var nemlig Peder Kirkegaards farfar, der i 1924 byggede det store hus. Efter bedsteforældrene rykkede Peders forældre ind i bygningen, og siden 1992 har Peder og Marianne boet i det store hus. Gennem 25 år drev Peder Kirkegaard sin lægepraksis i stueplan, mens han selv og familien boede på første og anden sal. I 2016 overtog parrets datter - og fysioterapeutens kone, - Mette Kirkegaard Thøgersen klinikken og flyttede den til Rådhusstræde, hvor hun og hendes kompagnon en gang om ugen får hjælp af faderen.

Lokalerne har siden flytningen af lægepraksissen kun været brugt til opbevaring og til det kontor, lægen fortsat har på gadeplan.

Glad for at gå på arbejde

Mogens Thøgersen har arbejdet 15 år i forsvaret, før han besluttede sig for, at nu var det tid til at prøve noget nyt. I 2010 læste han derfor først til fritidsvejleder i Viborg, før han i 2012 gik i gang med studiet til fysioterapeut i Holstebro.

Som uddannet har han arbejdet først som vikar og senere tre et halvt år som fastansat i en klinik i Holstebro.

- Det går utroligt stærkt i branchen, og jeg begyndte efterhånden at komme i tvivl om, det var det rigtige for mig. Så jeg besluttede mig for at tage et gear ned og sagde mit job op uden at have et andet, fortæller Mogens, der derefter gik og puslede med tanker om at åbne sin egen klinik.

I stueetagen har Mogens Thøgersen indrettet et træningslokale. Gulvet i klinikken er linoleum. Mogens Thøgersen har fået fortalt, at det fine sildebensparket, der oprindeligt var, blev skiftet ud, efter at tyskerne under besættelsen havde taget en del af huset og brugt lokalerne som belægningsstuer, hvor der blev rykket så meget rundt på sengene, at det fine trægulv blev ødelagt og erstattet af linoleum. Foto: Johan Gadegaard

En dag sad han hos svigerforældrene og klagede sin nød over, hvor dyrt det var at leje lokaler ude i byen.

- Det finder vi ud af, lød beskeden fra svigerforældrene, der ellers var på nippet til at få omdannet erhvervslokalerne til privatformål.

Og nu er svigersønnen altså ham, der fortsætter den lange liste over erhverv, der har været drevet i huset på Østergade.

- Nu er jeg glad for at gå på arbejde - hver dag. Man behøver selvfølgelig ikke at skrige af grin hver dag på jobbet, men det skal være sjovt mindst ni ud af ti dage - ellers skal man finde på noget andet at lave, lyder fysioterapeutens filosofi.

Nu er jeg glad for at gå på arbejde - hver dag. Man behøver selvfølgelig ikke at skrige af grin hver dag på jobbet, men det skal være sjovt mindst ni ud af ti dage - ellers skal man finde på noget andet at lave.

Mogens Thøgersen, klinikejer og fysioterapeut
Annonce

Verdens bedste udlejere

Men hvordan er det at leje sig ind hos "svigermekanikken"?

- Det er fantastisk. De er verdens bedste udlejere, lyder svaret fra lejeren, der blandt andet kan glæde sig over at finde overskuddet fra drivhuset på bordet i kaffestuen, og over at han får vendt en masse småting med sin kones forældre i løbet af arbejdsdagen.

Aftalen er den, at når døren ind til klinikken er lukket, går udlejerne ikke ind, men må vente med at gå ned i kælderen, hvortil der er adgang i kaffestuen.

Sammen med Mette og parrets to sønner, Gustav på 11 år og Lucas på 15 år, bor Mogens i Ellebæk-kvarteret, og på spørgsmålet om han og hans familien en dag skal flytte ind i familiehuset, lyder svaret.

- Det ligger jo lidt i kortene, men Mette har to søskende, der bor i Aarhus og Aalborg, og de skal jo også have buddet og muligheden.

Mogens, der er vokset op i Ulstrup mellem Viborg og Randers, mødte Mette, da han kørte kampvogn og var skytte på Dragonkasernen. Mette gik dengang i gymnasiet, og det var, da de begge spillede i band, at de først mødtes og senere blev kærester.

Mere om det gamle familiehus

Østergade 29a har været i familiens eje, siden huset blev bygget i 1924.

Tredje generation, Marianne og Peder Kirkegaard, bor i dag i huset - på første og anden sal samt i kælderen.

Fjerde generation - svigersønnen Mogens Thøgersen - har lejet sig ind i stueplanet, hvor han har indrettet sin fysioterapeutklinik, FysioNova.

Den store rødstensvilla blev bygget af den nuværende ejer, Peder Kirkegaards farfar, Jens Peder Kirkegaard.

Stueetagen og bagbygningen, der blev bygget i 1935 og revet ned i 1986, har gennem de snart 100 år huset mange forskellige erhverv:

Som den første drev L. Hedegaard en motorcykel- og bilforretning, hvorfra der blev solgt Harley Davidson-motorcykler og Ford T-biler.

Siden drev skjortefabrikken Harrow systue i stueetagen og baghuset indtil 1941, hvor en ny fabrik blev opført på den anden side af gaden. (Bygningen er i dag indrettet med lejligheder - men navnet Harrow står stadig på muren).

Peder Kirkegaards far, Christian Kirkegaard, drev siden snedkerværksted i bagbygningen, og i forhuset havde han udstilling af de kontormøbler, han fremstillede.

Forretningen blev siden suppleret med en begravelsesforretning.

Faderen måtte på grund af sygdom opgive snedkerværkstedet, men moderen, Hanne Kirkegaard, fortsatte forretningen med arkitekttegnede møbler.

Møbelforretningen lukkede i 1978, og stueetagen var i en periode udlejet til Arne Nielsens Kontorforsyning.

Siden etablerede Peder Kirkegaards svoger, Lars Grue, sammen med Kay Hornstrup ingeniørfirmaet Grue og Hornstrup i bagbygningen.

I 1991 overtog Peder Kirkegaard lægepraksissen efter Bent Lynge og flyttede ind i stueetagen.

Året efter - i 1992 - overtog Marianne og Peder Kirkegaard huset efter svigermoderen/moderen og rykkede også ind privat.

I 25 år blev der drevet lægepraksis i familiehusets stueetage. I 2016  overtog datteren, Mette Kirkegaard Thøgersen, klinikken efter sin far og flyttede til Rådhusstræde, hvor hun indgik kompagniskab med Anette Byskov.

Ringen er sluttet med fjerde generation, svigersønnen Mogens Thøgersen, der den 6. april i år åbnede sin fysioterapeutklinik i stueetagen på det gamle familiehus.

Annonce

Kan lidt af hvert

Det er almen fysioterapi, der praktiseres i FysioNova.

- Som ene mand i klinikken er jeg jo nødt til at kunne lidt af det hele. Det er lige som købmanden ude på landet, der sælger alt fra gummistøvler til oksehøjreb, fortæller Mogens, der dog har specialiseret sig i at behandle slidgigt i hofter og knæ.

- Man behøver ikke at have været omkring en læge for at få behandling hos mig. Jeg har nemlig ikke overenskomst med sygesikringen, siger Mogens Thøgersen og tilføjer, at han derfor har sænket sine priser.

Og det kan lade sig gøre, fordi der kun er ham selv på lønningslisten, og fordi han kan leje sig ind på favorable familievilkår.

En enkelt gruppe får rabat på behandlingen, og det er veteraner. Som gammel soldat vil han nemlig gerne hylde dem, der ydede militærindsats uden for landets grænser og betalte en høj pris for det.

- Endnu er der masser af plads i kalenderen. Det tager tid at bygge en klinik op, men regningerne bliver betalt, og det går stille og roligt fremad, lyder status fra den nyslåede klinikejer.

For Mogens Thøgersen er der slet ikke så langt mellem arbejdet som soldat i forsvaret til jobbet som fysioterapeut. - Det er jo biomekanik, det handler om, og i stedet for at befale skal man med sit væsen og med pædagogik overbevise folk om, at noget er en god idé, forklarer han. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Han er mand og frisør: Nej, jeg er ikke homoseksuel

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Kunderne henter selv græskarrene i en trillebør ude på marken

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro-mægler får en satellit i Ulfborg

Holstebro Onsdag

Grønne cykelbude bliver en del af gadebilledet i Holstebro

Holstebro Onsdag

Patrick drømmer om at bo i en campingvogn, når han flytter til Holstebro: Pensionist har tilbudt sin 'baghave'

Holstebro Onsdag

Ældre Sagen er på jagt efter 11 nye besøgsvenner

Holstebro Onsdag

Nogle af hans malerier er så dystre, at han ikke selv vil have dem hængende

Holstebro Onsdag

En teaterfortælling om livet med demens

Holstebro Onsdag

1.700 elever har kål på skemaet

Holstebro Onsdag

Litteraturen er for alle, lyder foredragets klare budskab

Holstebro Onsdag

Naturvejleder fortæller om egnens dyr og planter

Holstebro Onsdag

Skoleelever bliver ingeniører for en dag

Holstebro Onsdag

Landsby inviterer til debat med ni byråds-kandidater

Holstebro Onsdag

Arbejdsgruppe klar igen efter corona

Holstebro Onsdag

Foredrag om en af skagensmalerne

Holstebro Onsdag

Uhyggelig natklub med en bar, der styres af dæmoner

Holstebro Onsdag

To forfattere i fokus til poesiaften

Holstebro Onsdag

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Holstebro Onsdag

Tredje generation af kartoffelavlere: Pasta og ris er jeg helst fri for

Holstebro Onsdag

Pas din egen tallerken

Holstebro Onsdag

Vicki Berlin: Vi tager det bedste af det bedste med til Nørre Vosborg

Holstebro Onsdag

Badehotel-stjerne optræder i Skave

Holstebro Onsdag

Mød prisvindende forfatter på biblioteket

Annonce