Annonce
Holstebro Onsdag

Haveselskab får besøg af haveguru

Den 4. marts næste år kommer Claus Dalby til Holstebro og holder foredrag om de små haver og de store drømme. - Det var måske noget at give en billet i julegave til en af de mange, der ingen ønsker har, lyder opfordringen fra arrangøren, Haveselskabet Måbjerg Kreds. Arkivfoto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Den tidligere tryllekunstner, Claus Dalby, er af havefolk kendt som en havens mester. Den 4. marts næste år kommen han tilbage til Holstebro, hvor han har boet i en del år, og deler ud af sin have-viden ved et foredrag.
Annonce

Måbjerg: - Vi er pavestolte!

Sådan lyder det fra Annette Skytte, der er kasserer i Haveselskabet Måbjerg Kreds.

Årsagen til stoltheden er, at haveselskabet har fået fat i en af de helt store foredragsholdere inden for haveverdenen.

Nemlig Claus Dalby.

Den 4. marts 2021 har Haveselskabet Måbjerg Kreds fået Claus Dalby til at komme og fortælle om "Små haver. Store drømme".

- Vi er faktisk pavestolte af, at en forholdsvis lille havekreds kan sætte et så kendt navn på sin arrangementsliste, uddyber Annette Skytte.


- Vi er faktisk pavestolte af, at en forholdsvis lille havekreds kan sætte et så kendt navn på sin arrangementsliste.

Annette Skytte, kasserer i Haveselskabet Måbjerg Kreds.


Claus Dalby har tidligere ernæret sig som tryllekunstner, men i dag er han af havefolk kendt som en havens mester. I 1995 mødte han kunstneren Anne Just, og det blev et vendepunkt i hans liv. Efter det møde begyndte hans karriere inden for havekunst og havedyrkning. Efter Anne Justs død har Claus siddet i fondsbestyrelsen for Anne Justs Have.

Mere om foredraget

Om foredraget siger Claus Dalby:

Det er en kendt sag, at nutidens haver er mindre end før i tiden, men det betyder ikke, at der ikke er mulighed for at indrette sig med planter og lave, hyggelige, grønne oaser. Tværtimod er det nemmere at skabe stemning i et intimt rum.

I mit foredrag præsenterer jeg en række haver, der alle har det til fælles, at de er under 400 kvadratmeter og i mange tilfælde noget mindre.

Der er eksempler fra rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver. Jeg viser, hvordan haverne er indrettet, og der er mange gode råd og tips til dem, der kun har en begrænset grund til rådighed.

Udover at medvirke i adskillige haveprogrammer på både DR1 og DR2 har Claus Dalby skrevet flere bøger om haven, både hans egen og andres i ind- og udland. Allerede i 1987 etablerede han sammen med sin samlever, Jaume Ferrer Servera, Forlaget Klematis, som udover at udgive egne værker også er en af Danmarks største udgivere af børnebøger.

Annonce

Tilbage til Holstebro

I foråret 2021 er det altså muligt at høre Claus Dalby som foredragsholder i Holstebro.

- Claus glæder sig rigtigt meget til at komme tilbage til Holstebro, hvor han har boet en del år, og dele ud af sin viden, fortæller haveselskabet.

Billetter til arrangementet, hvor der i løbet af aftenen serveres en forfriskning, tildeles efter "først-til-mølle"princippet.

- De, der bestiller billet først, kommer til at sidde forrest i salen. For at tilmeldingen skal være gældende, skal du have indbetalt billetprisen på 250 kroner for ikke-medlemmer og 150 kroner for medlemmer. Du skal først tilmelde dig og derefter betale. Når det er sket, får du en mail tilbage om, at der er lagt billetter fra til dig, forklarer haveselskabet.

Billetter kan bestilles på Haveselskabet Måbjerg Kreds’ hjemmeside:

www.haveselskabet.dk/maabjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce