Annonce
Holstebro Onsdag

HB tilbage i divisionerne efter ni års fravær

Festen varede til langt ud på natten, da oprykningen til 2. division lørdag kom i hus med en 5-2 sejr over Silkeborg KFUM. Og som man kan se på billedet, ved de godt hvordan man fester i Holstebro Boldklub. Foto: Morten Stricker
I et vildt drama, der bød på syv mål, rødt kort og en tordenafbrydelse, sikrede Holstebro Boldklub sig lørdag eftermiddag oprykning til 2. division.
Annonce

Holstebro: Hverken torden eller lynild kunne ødelægge festen, da HB i et sandt drama sikrede sig oprykningen til 2. division.

Hjemmeholdet fik en drømmestart med en 3-0 føring ved pausen, men efter pausen blev der skruet op for dramatikken med to scoringer af gæsterne fra Silkeborg KFUM, der kun nøjes med uafgjort for at snuppe oprykningen. Så fulgte et rødt kort til den tidligere superligaprofil Dennis Flinta, et kongemål af HBs Per Lauge, afbrydelse på grund af lyn og torden og til sidst den store forløsning.

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Silkeborg KFUM 5-2 (3-0)

Oprykningsspil fra 2. division

Mål: 1-0 Emil Zetterquist (6.), 2-0 Per Lauge (8.), 3-0 Anders Santos Iversen (34.), 3-1 Morten Pedersen (61.), 3-2 Stefan Stojikolic (67.), 4-2 Per Lauge (81.), 5-2 Fredrik Søvndal (90.).

Udvisning: Dennis Flinta, Silkeborg KFUM (77.)

Tilskuere: 430 på Holstebro Idrætspark (maksimum under corona-restriktionerne).

- Det er det vildeste, jeg har prøvet som fodboldspiller, det kan slet ikke beskrives. Vores første halvleg betyder jo, at det hele er vendt på hovedet, da vi går til pausen. Vi gik fra at have alt at vinde til at have alt at tabe, og var lige ved at sætte det over styr, inden vi lukker det igen, konstaterede forsvarsspilleren Emil Laursen.

- For mig er det her kulminationen på fem års hårdt arbejde og mange lange køreture, som nu bliver belønnet. Det er det, vi har arbejdet for, og det er så vanvittigt fedt, siger Emil Laursen.

Annonce

Stolt af drengene

Cheftræner Kim Kristensen havde haft en god fornemmelse op til oprykningsfinalen. Da han lørdagen før var kørt hjem fra den omvendte kampe på Jysk Park i Silkeborg med et 4-1 nederlag i bagagen vidste han, at det resultat ikke havde været retvisende.

HB var væsentligt bedre, end det de havde vist på det midtjyske kunstgræs.

- Det var fuldt fortjent og vi fik vist, at der var mere i os. Da vi i løbet af ugen gennemgik kampen, var der flere steder vi kunne se, hvordan vi kunne forbedre os, og det lykkedes drengene med, forklarer Kim Kristensen.

- Det var fuldt fortjent og vi fik vist, at der var mere i os. Da vi i løbet af ugen gennemgik kampen, var der flere steder vi kunne se, hvordan vi kunne forbedre os, og det lykkedes drengene med, siger cheftræner Kim Kristensen. Foto: Morten Stricker

Også på tilskuerpladserne blev der arbejdet hårdt lørdag eftermiddag. Den sædvanlige HB-flok var selvfølgelig på plads, og her måtte man gå grueligt meget igennem, før forløsningen kom

- Der blev godt nok lidt stille ved 3-2, det må jeg sige. Der blev vi lidt nervøse, men så er det jo også endnu sjovere at rykke op, og så på hjemmebane, lød det fra Frits Wirenfeldt, som har spillet hos og fulgt HB i 50 år.

Holstebro Boldklub spillede senest i 2. division i sæsonen 2010/11.


For mig er det her kulminationen på fem års hårdt arbejde og mange lange køreture, som nu bliver belønnet. Det er det, vi har arbejdet for, og det er så vanvittigt fedt-

Emil Laursen, forsvarsspiller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce