Annonce
Holstebro Onsdag

Helle er alt fra direktør til bydreng

Den 1. april 2017 vinkede Helle Staunstrup farvel til arbejdslivet som skolelærer, og nu bruger hun al sin energi på at drive sin forretning, der - som skiltet ude foran huset fortæller - sælger romantisk brugskunst. Fotos: Morten Stricker
52-årige Helle Staunstrup driver sin en-mands virksomhed, TjillerTjaller, fra hjemmet i en gamle muremestervilla på Lægårdvej midt i Holstebro. For hende er jobbet en livsstil.
Annonce

Holstebro: Oprindeligt er hun uddannet først som socialrådgiver og senere som skolelærer.

Men hun har et kreativt gen, som hun gerne vil bruge, og den vuggegave gør hun brug af i den hobby-virksomhed, hun åbnede for seks år siden. Forretningen, der sælger romantisk brugskunst til hus og have, voksede og tog fart, så Helle Staunstrup gik først ned i tid for at få overskud til TjillerTjaller, som hun har kaldt sin forretning, og den 1. april 2017 forlod hun jobbet som lærer på Birkelundsskolen - der i dag hedder Nørre Boulevard Skolen - for at hellige al sin arbejdstid til sit hjertebarn.

Og Helle er havnet på den helt rette hylde.

I sit firma varetager hun alle funktioner og har alle stillingsbetegnelserne - lige fra direktør til bydreng.

- Nå leverandører og andre ringe til mig, spørger de for eksempel efter den ansvarlige for indkøb, og til den slags spørgsmål kan jeg altid svare: "Ja, det er hende selv," fortæller Helle Staunstrup, som Holstebro Onsdag talte med på hendes 52 års fødselsdag.

Mere om TjillerTjaller og Helle

Helle Bjerre Staunstrup blev uddannet socialrådgiver fra Den Sociale Højskole i Esbjerg i 1995.

Hun blev uddannet lærer fra seminariet i Nørre Nissum i 2007.

Helle bor i huset på Lægårdvej 13 sammen med sin mand, Allan Staunstrup, der er it-mand, og hans to sønner, Jonas på 16 år, som går på efterskole, og Mads på 18 år, som går på HTX.

Helles søn, Daniel på 27 år, har været soldat og læser nu på en datamatikeruddannelse i Herning.

Daniel bor i Holstebro sammen med Sofie, der er sygeplejerske. Parret venter barn til juli.

- Jeg glæder mig helt vildt til at blive farmor for første gang, fortæller hun.

TjillerTjaller sælger blandt andet brugskunst, loppefund, havepynt, jern i haven, kalkmaling og betonpynt.

I begyndelsen var det loppefund, hun solgte, men i dag er det udelukkende nye ting, hun køber fra det leverandørnet, hun har fået opbygget gennem årene.

Hun går også på Formland-messen to gange om året for at hente inspiration og købe ind.

Annonce

Lærerjob bedre betalt

Fødselsdag eller ej, så var det en onsdag som alle andre dage: En ganske almindelige arbejdsdag.

For hende er det at drive egen butik og webshop nemlig ikke et otte- til 16-job fem dage om ugen.

- Jeg har telefontid hver dag fra klokken otte til 22, fortæller Helle, der har åbent i butikken hver torsdag, fredag og søndag fra klokken 13 til 17 og efter aftale - indimellem bestiller hun varer hos leverandører, pakker bestillinger, prissætter, underviser i workshops og svarer på spørgsmål i sin Facebook-gruppe, der har 11.500 følgere - og klarer alle de andre opgaver, der står i kø i løbet af dagen.

- Det er en livsstil for mig. Jeg vil det SÅ gerne, og jeg bor jo lige midt i det hele, fortæller Helle, der ikke udelukkende gør det for at tjene penge.

Hvor meget hun omsætter for, har hun ikke lyst til at oplyse.

- Jeg kan leve af det, men jeg ville være bedre stillet økonomisk, hvis jeg havde beholdt mit job som lærer. Jeg tør slet ikke regne min timeløn ud, konstaterer fødselaren.

Annonce

Missionærens villa

Men lad os begynde med begyndelsen:

Helle Staunstrup er vokset op i Mejrup. Hun er mor til Daniel på 27 år, og ham har hun været alene med i mange år.

Lige indtil hun på 60'eren - af alle steder, som hun indskyder - mødte Allan i december 2011.

Amor var åbenbart taget med på diskotek den aften, for Helle og Allan blev forelskede og dannede par. I foråret 2012 - tre til fire måneder efter de havde mødt hinanden - solgte de hver deres hus og købte ét nyt sammen.

De faldt for den gamle murermestervilla på Lægårdvej: Et hus i tre plan i røde sten, som missionær Anneberg byggede i 1924. Inde bag det hvide stakit gemmer sig en lille have, der i dag er en del af den fysiske butik.

- Da vi købte huset, var der kun en græsplæne. Nu er haven fuldstændig lavet om, siger Helle og fortæller, at hendes mand har fået den lille havedam, han altid har drømt om, og siden overtagelsen har parret bygget et havehus og overdækninger til varerne.

I begyndelsen var der loppefund i forretningen. - Men det er svært at blive ved med, efterhånden som der kommer volumen på, forklarer forretningsindehaveren.
Annonce

Kreative kageopsatser

Helle har altid interesseret sig for blomster og indretning.

- Jeg har også altid været en samler, konstaterer Helle, der er en af dem, der har indrettet sit hjem med masser af vaser, lysestager og andet nips.

TjillerTjaller begyndte med, at Helle købte et par kageopsatser, der var kreeret af gamle, musselmalede tallerkener. De kreative opsatser var der andre end Helle, der var begejstret for i hendes familie og bekendtskabskreds.

- Dem kan vi da selv lave, foreslog Allan, og herfra greb tingene om sig.

Resultaterne af et støbekursus i beton i den lokale havekreds fik også plads på et par reoler i kælderen side om side med loppefund, og kunderne var familie, venner og kolleger.

- Hvornår holder du åbent, blev Helle spurgt.

- Åbent?, tænkte Helle:

- Det er da ingen butik.

Men det blev det.

Helle Staunstrup elsker at ordne og pynte i haven, så alt efter årstiden er der pyntet op med forårsløg, reder, høns og æg, sommerblomster, efterårslyng, æbler og græskar eller gran, mos, kogler, bark og lyskæder.
Annonce

Noget hyggeligt noget

TjillerTjaller blev officielt etableret i februar 2014. og de seneste tre år har Helle altså drevet webshoppen og den fysiske butik, der i dag foruden haven lægger beslag på fire rum i kælderen, på fuld tid.

- Hvem mine kunder er? Det er kvinder lige som mig, der kan lide at hygge og dimse, som hun udtrykker det.

Her i coronatiden har det mest været webshoppen, der har været gang i, men ellers kigger kunderne på åbningsdagene ud i haven og ned i kælderen for at ose, hente inspiration og for at købe - og for de kreative er der også mulighed for at deltage i en workshop i at male med kalkmaling. Undervisningen foregår i køkkenet.

Og hvorfor hedder forretningen, som den gør?

- Jeg har altid kaldt det Tjillertjaller - det, jeg interesserede mig for og gerne ville kigge på, mens veninderne så på tøj. Det er sådan noget hyggeligt noget - og en anden måde at sige tingeltangel på, forklarer Helle Staunstrup.

Ambitionen er ikke at få forretningen til at vokse så meget, at det kræver flere ansatte. Det skal fortsat være en enkelt-mands virksomhed.

- Jeg vil gerne bevare firmaet herhjemme. Det skal være familiært, og det skal det blive ved med at være, mener Helle Staunstrup, der ikke har planer om et karriereskift.

- Jeg skal bæres ud herfra, konstaterer hun.

Du kan læse mere på nettet:

tjillertjaller.dk

https://www.facebook.com/TjillerTjaller.dk/

Helle laver ikke længere selv ting til sin butik. - Men jeg pepper dem op og viser kunderne, hvordan tingene kan bruges, forklarer hun.
Helle Staunstrup er utroligt glad for den lille have, der kun var en græsplæne, da parret overtog den gamle villa på Lægårdvej.
I butikken kan man finde madonnaer, engle, ballerinaer, nostalgisk julepynt, irret kobber, hylder, spejlbakker, lysestager og lanterner, kongekroner og hjerter i jern, påskepynt, potter og plantekasser, fuglebade, juletræer i jern og kageopsatser - for nu bare at nævne noget.
Jern til haven er et salgshit hos TjillerTjaller. Her har fotografen fanget Helle Staunstrup ind gennem en af forretningens jernudsmykninger til haven.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce