Annonce
Holstebro Onsdag

Her fester unge uden at drikke sig i hegnet

Til ungdomsskolens seneste fest på den lukkede Sct. Jørgens Skole mødte 185 unge op. De unge må hverken drikke alkohol før eller under festen, og det kontrolleres ved hjælp af alkotestere i døren. Foto: Den Kommunale Ungdomsskole
Den Kommunale Ungdomsskole oplever en stigende interesse for sine alkoholfrie fester. Næste fest afvikles fredag den 7. februar, hvor temaet er noget de unge, kender rigtig godt: reality.
Annonce

Holstebro: En populær festform midt i Holstebro har fået godt tag i de unge. Fem årlige temafester i trygge rammer på den kommunale ungdomsskole trækker hver gang omkring 100-200 deltagere. Her kan alle fra 7. kl. til 18 år være med uden alkohol og gruppepres.

- Vores fester er fuldstændig alkoholfrie. Man kan heller ikke drikke inden, da vi bruger alkotestere i døren. Mange unge mestrer ikke at sige fra over for gruppepres, og derfor er det godt med voksne, der stiller rammer til rådighed i et totalt alkoholfrit miljø. Vi viser dem, at man godt kan skabe en festkultur uden at drikke sig i hegnet. Og vi arbejder på, at de unge selv skal være med til at arrangere og udvikle opskriften på den gode fest gennem vores ungeråd, siger Søren Høj Pedersen, souschef på ungdomsskolen, i en pressemeddelelse.

Holstebro Ungdomsskole arbejder tæt sammen med kommunens gademedarbejdere og SSP (Skole, Socialvæsen og Politi), der ofte kigger forbi. Det pædagogiske arbejde i klubben giver nogle gode relationer til de unge, og medarbejderne ved, hvem de en gang imellem skal holde et ekstra øje med.

- Der har endnu ikke været noget bøvl, og de unge er altid smaddersøde. Vi har godt 'fat i de fleste' og kender de unge, som er glade for at komme her. De ser det som deres klub, siger Søren Høj Pedersen.

Festerne afholdes på det nye Campus Sct. Jørgen på Døesvej i Holstebro. Næste fest afvikles fredag den 7. februar og har reality som tema. Dagen før, torsdag den 6. februar, besøger Türker fra Paradise Hotel ungdomsskolen og fortæller om livet som tidligere reality-deltager.

- Det gør vi for at møde de unge på deres bane, åbne perspektiverne og nuancere deres opfattelse af kendisser og stjerneliv, som nok ikke kun byder på glimmer og glamour, forklarer Søren Høj Pedersen.

Til den seneste temafest kom der 185 unge. - ala

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce