Annonce
Holstebro Onsdag

Nu med rigtig dato: Heste, flåder, dans, musik og teater skaber liv i sommerlandet

Kulturkaravanen tilbagelægger 750 kilometer på 60 dage i hestevogn og på flåder fra Møn til Vendsyssel. Pressebillede
Kulturkaravanen Visioner Fra Vandkanten kommer på sin 60 dage lange tur rundt i landet til Holstebro og Idom mandag den 22. juni.

Holstebro/Idom: Når Kulturkaravanen Visioner Fra Vandkanten mandag den 22. juni ankommer til Holstebro på sin 60 dage lange tur rundt i landet, er der mulighed for at opleve kunstnere komme sejlende ind på flåder på Storåen med forestillingen Livets Vand.

Det oplyser kulturkaravanen i en pressemeddelelse.

Karavanen optræder med sang og musik, og hestene kan opleves på land. Samme dag sejler flåderne mod Idom-Råsted, hvor de igen møder hestene, der har taget turen spændt for vogn på landevejene.

Annonce

Hele truppen bliver et par dage i Idom-Råsted med optræden af Livets Vand, skoleforestillingen Sælkvinden, parade for vuggestue- og børnehavebørn og kulturelle byttehandler med optræden af lokale grupper.

Den 24. juni afslutter flåderne sin rejse, og kulturkaravanen føres igen an af heste for vogn, frem mod afslutningen den 13. juli i Blokhus. Undervejs er der mange kunstnere tilknyttet karavanen for en kortere eller længere periode, og i Region Midtjylland er det kunstnere fra Hakkehuset i Silkeborg og Teatret Kimbri, der leder turen.

Hakkehusets performere og musikere optræder med forestillingen Livets Vand, sang og musik, når der lægges til land på udvalgte steder på ruten langs Skjern Å og Storå.

Teatret Kimbri står i spidsen for skoleforestillinger, optræden med heste og hestevognskørsel på landevejene hele vejen fra Møn til Vendsyssel. Mange lokale kræfter som børnehaver, skoler, kor, lokale teatre, samt foreninger og frivillige medvirker til oplevelserne undervejs.

Fællesskab i lokalsamfund

Kulturkaravanen begyndte sin tur den 12. maj på Møn og har optrådt flere steder, før de mange medvirkende via Lolland-Falster, Langeland og Fyn midt juni bliver taget imod af Hakkehuset ved Rørbæk Sø.

Mere om Visioner Fra Vandkanten

Bag projektet står:

Teatret Kimbri i samarbejde med Danseteatret NordenFra og Performancegruppen Hakkehuset.

Visioner fra Vandkanten er støttet af:

Den A.P. Møllerske Støttefond, Drostfonden, Landbrugets Kulturfond, Region Syddanmark, Region Midtjyllands kulturmidler og følgende kommuner: Vordingborg, Guldborgsund, Lolland, Langeland, Svendborg, Fåborg/Midtfyn, Assens, Middelfart, Fredericia, Vejle, Ikast/Brande, Herning, Ringkøbing/Skjern, Holstebro, Struer, Morsø, Jammerbugt.

- Visionen med den omfattende event er at skabe smukke begivenheder i lokalsamfund med et fællesskab omkring kunst og kultur og at dokumentere, hvordan mange gode kræfter er med til at skabe kulturelle fællesskaber i lokalsamfundene, fortæller karavanen.


Visionen med den omfattende event er at skabe smukke begivenheder i lokalsamfund med et fællesskab omkring kunst og kultur og at dokumentere, hvordan mange gode kræfter er med til at skabe kulturelle fællesskaber i lokalsamfundene.

Kulturkaravanen Visioner Fra Vandkanten


Langt de fleste optrædener er bygget op omkring kulturmøder eller “byttehandler”, hvor de lokale inviteres med som aktører i forestillingen, til fællesspisning, og ved at åbne deres haver for optræden.

Alt foregår udendørs og især på steder, hvor der ikke almindeligvis foregår kulturelle begivenheder. Det kan være langs åen, i skoven eller hjemme i folks haver.

Alle publikumsoplevelser er gratis og er støttet af fonde samt kommuner og regioner.

Frem til afslutningen i Blokhus opføres der også forestillinger i  Struer, Morsø og Jammerbugt. I alt besøger karavanen 18 kommuner.

Læs mere på www.visionerfravandkanten.dk, hvor ruten er beskrevet.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce