Annonce
Holstebro Onsdag

Hjælp andre til at få en god jul

Jul betyder masser af julegaver under træet - for de fleste, men de mest sårbare og udsatte familier har ikke økonomisk overskud til at gøre julen til det, den gerne skulle være. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kirkens Korshærs julehjælp i Holstebro Kommune delte sidste år 290.000 kroner ud og hjalp derved 301 familier og 60 enlige til en lidt bedre jul. Medlemmerne af Holstebro Handelsstandsforening bakker op - og det kan du også gøre.
Annonce

Holstebro: I de fleste familier er julen en tid med små overraskelser, ekstra lækker mad og masser af gaver. Men i nogle familier er der ikke økonomisk overskud til at gøre julen til det, som vi alle gerne vil.

Derfor samler korshærspræst Søren Nielsen hvert år ind, så familierne kan få økonomisk hjælp til at få en bedre jul.

- I kraft af mit arbejde som korshærspræst i Kirkens Korshær i Holstebro har jeg gennem årene oplevet, at mange familier - selv i det danske velfærdssamfund - mangler økonomiske muligheder for at kunne gøre noget særligt ud af højtiden, der betyder så meget for de fleste af os i Danmark, fortæller Søren Nielsen.

Han oplever, at især enlige med børn kan have det meget svært, men også andre, der kan være ramt af sygdom - fysisk eller psykisk, - ledighed eller andre ulykkelige og tit uoverskuelige forhold i tilværelsen, kan have behov for en økonomisk håndsrækning.

- På den baggrund har jeg som præst i Kirkens Korshær gennem årene forsøgt at yde disse mennesker julehjælp i form af et vist antal gavekort på typisk 500 kroner. Julehjælpen har været med til at redde julen for mange i Holstebro Kommune, mener Søren Nielsen.

Sådan bidrager du til julehjælpen

Det er allerede nu muligt at give et bidrag til Julehjælpen.

Julehjælpens konto i Ringkøbing Landbobank er: 7670-2679996.

Man kan også betale via MobilePay på nummer: 13605.

Der er mulighed for skattefradrag.

Kilde: Kirkens Korshærs Julehjælp i Holstebro Kommune.

Annonce

Behov året rundt

Gavekortene er typisk fra Holstebro Handelsstandsforening. Julehjælpen støttes nemlig af handelsstandsforeningens medlemmer, og det har desuden den fordel, at gavekortene kan anvendes i alle dele af kommunen.

Julehjælpen har været med til at åbne øjnene for det store behov, der er - ikke kun ved juletid, - og derfor er arbejdet udvidet med Kirkens Korshærs Familiearbejde, hvor Lone Merrild Rasmussen er afdelingsleder.

Hun fortæller, at man i årets løb tilbyder rådgivning og forskellige netværksskabende aktiviteter og fællesskaber for udsatte og sårbare familier. Ikke kun i Holstebro, men også omkring Vinderup og Ulfborg.

- Julehjælpen er et godt udgangspunkt for, at familierne hører om familiearbejdet, og det er en god indsats for at redde julen for mange i Holstebro Kommune, mener Lone Merrild Rasmussen.

Og hun fortsætter:

- De fleste familier, vi formidler hjælp til, er indstillet gennem kommunens sagsbehandlere, som kender de økonomiske og personlige forhold. Uddelingen sker derudover i samarbejde med præsterne i Vinderup og Ulfborg, så hele kommunen er dækket ind.

Annonce

Julehjælp for 290.000 kroner

Al den julehjælp, der bliver formidlet via Søren Nielsen og Lone Merrild Rasmussen i Kirkens Korshærs Familiearbejdet, bliver stillet til rådighed som små eller store beløb skænket af privatpersoner og firmaer i kommunen.

- Der er tale om økonomiske bidrag, som vi modtager med stor taknemmelighed og formidler videre med stor glæde. Vi oplever, at det bringer lykke og giver lidt mod på livet midt i den juletid, der kan være så svær at komme igennem. Der er faktisk mange familier og enlige, der kender til fattigdom i dagens Danmark, siger Søren Nielsen.

Sidste år blev der på denne måde formidlet mere end 290.000 kroner som julehjælp til 301 familier og 60 enlige i Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce