Annonce
Holstebro Onsdag

Hjælp til skolebørn med symptomer på psykisk mistrivsel

Omkring 350 børn og unge i Holstebro Kommune får gavn af tilbuddet, vurderer videncentret.
Enheden Videncenter under Børn og Unge i Holstebro Kommune får 3,25 millioner kroner til at hjælpe seks- til 16-årige med tegn på psykisk mistrivsel udløst af eksempelvis ængstelighed, adfærdsproblemer eller psykiske lidelser.
Annonce

Holstebro: Holstebro Kommune har fået fuld støtte fra satspuljeinitiativet, "En styrket indsats i PPR".

Med støtten fra satspuljen kan videncentret styrke hjælpen til børn og unge i psykisk mistrivsel med en mere fleksibel og gradueret tilgang, hvor indsatsen justeres efter behov og omfang af problemet.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Området får blandt andet tilført to ekstra medarbejdere til projektet og kan tilbyde lettere behandlingstilbud til seks- til 16-årige med tegn på psykisk mistrivsel.


Som barn eller ung skal man tilbydes den rette hjælp, på rette tid og på det rigtige niveau, inden en svær situation udvikler sig til en psykisk lidelse.

Morten Kristensen, leder


Lettere behandlingstilbud kan for eksempel være at hjælpe et barn med begyndende psykiske vanskeligheder for at skabe bedre mental trivsel, reducere skolefravær og forebygge senere henvisning til behandlingspsykiatrien.

Annonce

Tidlig indsats

- Som barn eller ung skal man tilbydes den rette hjælp, på rette tid og på det rigtige niveau, inden en svær situation udvikler sig til en psykisk lidelse. Målet er derfor, at færre får brug for mere indgribende og specialiserede indsatser senere i livet, siger Morten Kristensen, der er leder af Videncenter i Børn og Unge i Holstebro Kommune.

Videncentret vurderer, at omkring 350 børn og unge i kommunens målgruppe får gavn af tilbuddet.

- Projektet har en volumen, der giver os særlige gode muligheder for at hjælpe disse grupper af sårbare børn og familier, siger Morten Kristensen og fortsætter:

- Det er en indsats, som understøtter vores normale kerneopgaver i driften. Vi glæder os til projektet og går i gang med den praktiske planlægning med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce