Annonce
Holstebro Onsdag

Hjerl Hede skaber en fortælling med nye ruter

De nye ruter i Hjerl Hede er tiltænkt at lære de besøgende om både deres egen og fordums tid. Foto: Hjerl Hede
Der er mulighed for at leve sig ind i en fortælling om en svunden tid, hvor mange selv byggede deres huse og dyrkede deres egne afgrøder. Men også dengang var mange bange for ukontrollerbare fænomener - præcis som mange mennesker i dag deler en corona-frygt.
Annonce

Vinderup: Tre fortællerruter på Frilandsmuseet Hjerl Hede skal tage de besøgende familier med tilbage til rødderne. Tilbage til dengang, hvor folk selv byggede deres huse og dyrkede deres mad i en tid, hvor der var mange ting, mennesket ikke havde kontrol over.

Det oplyser Hjerl Hede i en pressemeddelelse.

"Det vi frygtede", "Det vi dyrkede" og "Det vi byggede" er titlerne på ruterne og er forfattet af Cecilie Lund, der studerer historie og er vokset op i området.

Den første rute skaber en fortælling om et dystert forår, hvor vores forfædre ikke nødvendigvis havde råd til tre måltider om dagen. Særligt ikke på denne årstid, hvor der endnu ikke var noget at høste, og hvor sidste års forråd var begrænset.

Annonce

Bange for det uforudsigelige

I kølvandet på hjemme-karantænen i corona-krisen har ruterne til hensigt at lære de besøgende om livet hjemme i husene. Vores forfædre tilbragte langt det meste af deres tid i hjemmet. I mange tilfælde havde de selv bygget deres hjem, og de vidste i hvert fald, hvordan det skulle vedligeholdes, og hvordan det hang sammen.

Om end mennesker i fordums tid havde den praktiske viden, levede de med mange bekymringer. Ligesom mange mennesker har været vrede, frustrerede og bange under corona-krisen, var der dengang stor frygt for det, man ikke kunne kontrollere.

Ruterne og Frilandsmuseet kan besøges alle dage i juni fra klokken 10 til 16 - også i pinsen. Derefter har Hjerl Hede lukket om mandagen.

oli

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce