Annonce
Holstebro Onsdag

Hjernegymnastik: Bridge for børn

Brigde er godt for hjernen, hukommelsen og matematik, mener 10-årige Vitus Quistgaard Stephansen. Pressebillede
Unge bridgespillere fra SFO'en på Sønderlandsskolen skal nu til DM
Annonce

Holstebro: Bridgespil er noget, man som regel forbinder med pensionister, men ikke i SFO'en på Sønderlandsskolen i Holstebro. Her spiller en flok børn på ni til ti år hver onsdag eftermiddag, hvor instruktør er 65-årige Sara Stephansen.

Flere af børnene klarer sig så godt, de nu skal til DM i skolebridge i Kolding i januar næste år. Et par af drengene har også deltaget i træningssamling for U16-landsholdet. Ti-årige Vitus Quistgaard Stephansen har spillet bridge i flere år. Han dyrker også fodbold, og somme tider har han brug for at sidde stille. Så er bridge perfekt.

- Det styrker hjernen og hukommelsen. Det gavner også i matematik, mener Vitus Quistgaard Stephansen.

Han har prøvet at lære sine forældre bridge, men det har han nu opgivet. Kammeraterne fra skolen har nemmere ved det. /EXP

Annonce

Usædvanligt i den alder

Bridgeunderviser Sara Stephansen har tidligere arbejdet som lærer og selv spillet bridge i mange år. Hun har brugt kortspillet i undervisningen, men hun hører ofte, at det er usædvanligt at lære børn bridge allerede fra 3.-4.-klasse.

- Men børnene fanger det lynhurtigt. Des tidligere, du lærer noget nyt, des bedre går det, mener Sara Stephansen.

Også tre børn fra Rolf Krake Skolen i Holstebro deltager i bridgespillet. De bliver hver gang hentet og bragt tilbage af Sara Stephansens tidligere bridgemakkere eller hendes mand. Parret Vera Lindholm og Poul Erik Nielsen bistår også med undervisningen.

Sfo-leder Klaus Hendriksen spiller også med hver gang. Han er den pædagog, som er sammen med børnene i de timer, og han har lært at spille sammen med børnene.

- Det er dejligt at se den glæde, som børnene har ved spillet. Jeg kan også mærke, at Sara Stephansen er tidligere lærer. Hun ved, hvad der motiverer børnene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce