Annonce
Holstebro Onsdag

Hollænderen, der forelskede sig i en dansk pige - og i luksus-havemøbler

I to år har Sander Kobes solgt pizzaovne i sit firma, Lapatio. - Jeg oplever, at der er god interesse for pizzaovne, siger han og fortæller, at det for hans kunder ikke handler så meget om prisen, men mere om oplevelsen og livsstilen. Foto: Morten Stricker
29-årige Sander Kobes har boet i Danmark siden 2012 og driver nu Lapatio - en webshop og en fysisk butik på Gartnerivej, der sælger havemøbler, parasoller og grilludstyr i luksusklassen.

Holstebro: Han havde lovet sin bror, at han aldrig ville flytte fra Holland.

Men det løfte måtte han bryde.

I sommeren 2010 havde Sander Kobes nemlig et sommerjob, hvor han hjalp med at bygge scener op til et musikarrangement, der blev stablet på benene som sommerunderholdning, og her mødte han Lea, der var rejst til Holland for at hjælpe til med lydanlæg.

Annonce

Danske Lea og hollandske Sander blev forelsket.

- Hvis man kan blive forelsket i hinanden, mens man ser hinanden arbejde, må det være alvorligt, siger Sander med et skælmsk blik i øjnene - på perfekt dansk.

29-årige Sander har nemlig ikke blot lært det danske sprog. Han valgte også i maj 2012 at flytte til Danmark for at følge kærligheden.

- Jeg mødte engang en gammel mand, der sagde, at hvis man flyttede derhen, hvor hendes familie bor, så bliver man lykkelig, forklarer den unge hollænder, der altså fulgte den gamle mands råd.

Designmøbler i haven

I Holland bor folk meget tæt på hinanden, og de færre kvadratmeter, der er til rådighed, gør, at hollænderne indretter sig pænt og gør meget ud af uderummet.

Sander Kobes sidder her i et loungemøbelsæt fra Norge. - Stellet er lavet af det samme, som nordmændene bruger på olieboreplatformene. Hynderne kan blive liggende ude året rundt, så man er fri for at slæbe dem frem og tilbage, siger han og fortæller, at hynderne bliver tørre i løbet af et kvarter, fordi en indvendig membran og et system med huller i skummet gør, at regnvandet ikke ophober sig i hynderne. Foto: Morten Stricker

- I Danmark er tendensen, at pengene først og fremmest bliver brugt indendørs. Når danskerne bygger nyt hus, bliver der kun sat 50.000 kroner af til haven, og folk tager typisk havemøblerne med fra der, hvor de boede før, fortæller Sander.

- Og det, synes jeg, er synd - især når jeg ved, at der findes noget andet og bedre, tilføjer han.

I 2018 etablerede han derfor sin virksomhed, der sælger havemøbler, parasoller og grilludstyr i luksusklassen, og den understøtter den nye trend, der ifølge Sander så småt er ved at brede sig i Danmark, nemlig den at design og kvaliteten også gælder de møbler og udstyr, vi bruger ude under åben himmel.


Folk begynder at ville bruge penge på udeliv. Kunderne hos os er folk, der er blevet trætte af at køre deres parasol på genbrugspladsen.

Sander Kobes, virksomhedsindehaver


Lapatio - der betyder uderum på italiensk - hedder forretningen, der blev etableret som en webshop, men som i dag også har en fysisk butik på Gartnerivej i Holstebro, hvor Sander og de tre medarbejdere, der er på lønningslisten, holder til.

- Folk begynder at ville bruge penge på udeliv. Kunderne hos os er folk, der er blevet trætte af at køre deres parasol på genbrugspladsen, siger Sander om sit modsvar til brug-og-smid-væk-kulturen.

Annonce

Lytter mere end han taler

De havemøbler og parasoller, Lapatio sælger, kan tåle at stå ude hele året rundt. Et sæt med loungemøbler kan snildt løbe op i 30.000 kroner. Parasollerne, som han kan stå inde for, ligger til priser fra omkring 1200 kroner og helt op til 37.000 kroner for parasol - men så er den også arkitekttegnet.

- Vi sælger kun kvalitet - selv om det ord er ved at være ødelagt af, at det bliver brugt om alt, mener Sander, der er udlært møbelsnedker og desuden har taget en uddannelse som produktionsleder.

Mere om manden og firmaet

Sander Kobes er gift med Lea på 30 år. Hun arbejder for et firma i Spjald, der sælger arbejdstøj.

Parret har tre børn: Elin på seks år, Lisa på fire år og Milan på tre år.

Familien bor i et rækkehus i Holstebro. En mellemstation kalder han det - familien drømmer nemlig om at bo på landet.

Selv om terrassen ved rækkehuset ikke er så stor, er den fyldt med lækre udemøbler - hjemme-terrassen bliver nemlig brugt til at teste de møbler og udstyr, forretningen får hjem.

Lapatio, der har til huse på Gartnerivej 37 i Holstebro, har 1500 forskellige varer på sin webshop.

Sander Kobes folder sig her ud som parasolsælger - her demonstrerer han en designermodel, hvor hejsesystemet er gemt oven på parasollen. Foto: Morten Stricker

Lapatio gør et stort nummer ud at at lægge produktvideoer ud på sin hjemmeside.

- Jeg kan ikke sælge sand i Sahara, men jeg kan hjælpe folk med at finde det, de gerne vil have, siger Sander, der er den type sælger, der hellere lytter end taler.

- Det gælder om at kende kunders behov og hjælpe med at give informationen om produktet. Derefter er det op til kunder, om han eller hun vil købe, siger indehaveren, der i øvrigt roser danske kunder.

- Danske kunder er fantastiske. Mange siger, at de ikke kan bestemme sig, men jeg oplever, at de er velovervejede og velforberedte. Hvis man ikke kan sælge til danskerne, er det, fordi man ikke har et godt produkt, mener han.

Annonce

Corona-ramt virksomhed

Havemøbelforretningen er en vækstvirksomhed, der fra 2019 til 2020 vækstede med 300 procent.

Men så ramte coronaen.

- Vi havde brugt meget energi på markedsføringen, men vi blev nødt til at skrue ned for den igen, fordi vi simpelthen ikke kunne skaffe varerne hjem, fortæller han.

Coronaåret endte i et minus, men nu oplever han, at omsætnings-kurven er på vej opad igen.

- Vi har travlt nu, og det kan jeg godt lide, siger hollænderen, der har en drøm om en ny 800 kvadratmeter stor butik med udstilling på taget.

- Men det bliver ikke til noget de første to år. Vi skal først over de bump, som coronaen skabte, tilføjer indehaveren af Lapatio.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce