Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro aflyser Open by Night

Da handelsstandsforeningen inviterede til Open by Night fredag den 28. august, sendte vejrguderne et par byger ind over gågaderne, men nu har coronasituationen fåret foreningen til helt at aflyse Open by Night fredag den 2. oktober. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Handelsstandsforening har aflyst sit Open by Night-arrangement fredag den 2. oktober, og hovederne er lagt i blød for at finde ud af, hvordan Black Friday og jule-arrangementer kan afvikles i trygge rammer.
Annonce

Holstebro: Fredag den 2. oktober havde Holstebro Handelsstandsforening planlagt sit næste Open by Night-arrangement med åbne butikker helt til kokken 22.

Men efter at statsminister Mette Frederiksen fredag den 18. september meldte strammere corona-restriktioner ud i forbindelse med et stigende smittetryk, skrev handelsstandsforeningen mandag morgen ud til sine medlemmer og samarbejdspartnere, at foreningen har besluttet sig for at aflyse arrangementet.

- Vi anbefaler at lukke til ”normal tid”, skriver handelschef Jens Kristian Larsen ud til butiksejerne, og han beklager det ekstra arbejde, det giver.

- Men vi skal selvfølgelig overholde, samt lytte til de anbefalinger, der nu engang er, understreger handelschefen.

Annonce

Lytter til Mette

Baggrunden for aflysningen af Open by Night skal ses i, myndighedernes anbefaling af, at alle byfester og andre lignende arrangementer - for eksempel Open by Night og lignende arrangementer på tværs af detailbutikker og institutioner i det offentlige rum - aflyses.

- Vi lytter til Mette og hendes anbefalinger, konstaterer Jens Kristian Larsen og hentyder  naturligvis til statsministeren.


Lige nu må vi hugge bremsen i og holde ind på p-pladsen, hvis det kan hjælpe med til at få samfundet i gang igen på lidt længere sigt, og så krydser vi fingre for, at det også sker.

Jens Kristian Larsen, handelschef.


- På den korte bane rammer det butikkerne på omsætningsdelen, - selv om vi håber på, at kunderne stadig vil huske at komme og støtte os, - men på den anden side, må vi også påtage os den samfundsmæssige opgave, der er i at være med til at mindske smittespredningen, siger handelschefen og tilføjer:

- Lige nu må vi hugge bremsen i og holde ind på p-pladsen, hvis det kan hjælpe med til at få samfundet i gang igen på lidt længere sigt, og så krydser vi fingre for, at det også sker.

Erfaringen fra tidligere Open by Night-arrangementer har vist, at de sidste timer efter normal lukkettid og frem til klokken 22 "er mere fest og farver end handel og shopping", som handelschefen udtrykker det.

- Så det giver god mening, at holde lidt igen, mener han.

Annonce

Nye juletraditioner

Handelsstandsforeningens næste Open by Night-arrangement er planlagt til fredag den 27. november, hvor kalenderen siger Black Friday.

Om og hvordan det kan lade sig gøre at afvikle et sort fredags-arrangement i trygge rammer, arbejdes der på at finde en løsning på.

- Jo tættere vi kommer på arrangementet, jo klogere bliver vi, konstaterer handelschefen.

Planen er lige som sidste år, at Holstebro tænder julelyset i begyndelsen af november.

- Et er sikkert: Det kommer ikke til at foregå, som det plejer, slår Jens Kristian Larsen fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Adnan maler gerne byen rød

Annonce