Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro får penge til sundt læseprojekt

Vita Debel, der er leder af læring, udvikling og formidling på Holstebro Biblioteker, glæder sig også til at samarbejde med de øvrige seks kommuner, som er med i projektet. Foto: Holstebro Kommune
Holstebro Bibliotek har armene i vejret: Sammen med seks andre biblioteker har det fået del i penge i et fælles projekt om læsefællesskaber.
Annonce

Holstebro: Slots- og Kulturstyrelsen har netop truffet afgørelse om, hvem der får del i puljemidlerne for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre, og Holstebro Bibliotek har armene i vejret:

Biblioteket har nemlig sammen med seks andre biblioteker fået del i pengene i et fælles projekt, som Hillerød Bibliotek står bag.

Det oplyser Holstebro Bibliotek i en pressemeddelelse.

- Projektet hedder "Sunde fællesskaber for udsatte borgere" og går helt konkret ud på, at vi som bibliotek i Holstebro Kommune skal tilbyde fællesskaber gennem oplæsning, fortæller Vita Debel, der er leder af læring, udvikling og formidling på Holstebro Biblioteker.

Projektet bliver støttet med 1,3 millioner kroner.

Udsatte borgerne vil få tilbud om at deltage i et læsefællesskab gennem kommunes social-, sundheds- og arbejdsmarkedsafdeling. Læse-fælleskabet afholdes typisk en gang om ugen i ti uger.

Holstebro-bibliotekerne vil i projektet indgå et udvidet samarbejde med de kommunale  afdelinger i rekrutteringen af borgere. Bibliotekerne tilbyder allerede borgere at deltage i læsegrupper. For tiden er der syv læsegrupper, der drives af læseguides fra biblioteket og frivillige fra Læseforeningen.


Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med projektet, fordi læsefællesskaber giver så god mening og gør en forskel for den enkelte borger.

Vita Debel, leder af læring, udvikling og formidling på Holstebro Biblioteker


Annonce

Mod depression og stress

Holstebro Bibliotek har de seneste tre år deltaget i projekt "Tid til læsning", som bygger på samme læsemetode. Rapporten fra dette projekt er netop udkommet, og den konkluderer, at deltagelsen i læsegrupperne har en positiv effekt på depression, stress og angst.

"Deltagerne oplever læsegruppen som et meningsfuld, tryg og stimulerende aktivitet, der bidrager positivt til deres hverdag", hedder det i konklusionen.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med projektet, fordi læsefællesskaber giver så god mening og gør en forskel for den enkelte borger. Desuden glæder jeg mig til, at biblioteket skal samarbejde med social-, sundheds- og arbejdsmarkedsafdelingen om at få dette tilbud ud til borgerne, siger Vita Debel, der også glæder sig til at samarbejde med de seks kommuner, der deltager i projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce