Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro fastholder sin position som populær uddannelsesby

Både sygeplejerske- og fysioterapeutuddannelserne i Holstebro oplever en fremgang i antallet af ansøgere. Også markant flere vil læse til bygningskonstruktør, mens ergoterapuetuddannelsen går voldsomt tilbage. Arkivfoto: Morten Stricker
Interessen for at læse på VIA i Holstebro er stort set uændret, dog er der markant færre, som har søgt ind på ergoterapeutuddannelsen.
Annonce

Holstebro: VIA Holstebro har samlet set fået 1530 kvote 1 og 2-ansøgninger, da ansøgningsfristen udløb fredag middag. Det er 173 færre end året før, men antallet af ansøgere, der har Holstebro som første prioritet har kun flyttet sig med én ansøger, fra 664 til 633.

- Jeg hæfter mig ved, at Campus Holstebro ligger rigtigt flot, både hvad angår de privatrettede og offentligt-rettede uddannelser, siger prorektor Louise Gade, VIA University College.

I Holstebro har bygningskonstruktøruddannelsen 25 procents fremgang i første prioritets ansøgninger. Sygeplejerskeuddannelserne i VIA-regi har samlet set en tilbagegang, men går 2,7 procent frem i Holstebro, og på socialrådgiveruddannelsen, der også går tilbage, klarer Holstebro sig relativt bedst.

Dog falder ergoterapeutuddannelsen helt udenfor med et fald i antal ansøgere på 23,5 procent.

Men det er ikke unormalt med store udsving, siger prorektoren og peger på en række faktorer, der kan rykke ved de enkelte uddannelsers popularitet, blandt andet negativ medieomtale og jobmuligheder.

Men kan du ikke være bange for, at der er noget galt med uddannelsen i Holstebro, når 40 procent færre har byen som første prioritet?

- Vi er altid nysgerrige på ting, vi kan gøre anderledes og bedre, men vi har et kvalitetssystem, hvor vi konstant måler på vores uddannelser, så jeg ser det på ingen måde et udsving ét år som en grund til bekymring, siger Louise Gade.

Kun én af VIA's øvrige campusbyer klarer sig bedre end Holstebro i forhold til at bevare sin popularitet som uddannelsesby. Det er Aarhus, der har præcist den samme andel af første prioritetsansøgnigner. Holstebro taber marginalt - 0,2 procent - mens byer som Viborg og Herning har henholdvis 11,6 procent og 5,4 procent færre første prioritets ansøgninger.

Ud fra ansøgnignsfeltet kan VIA kan med sikkerhed sige, at der starter et hold sygeplejerskestuderende i Herning. Man forventer også, at der starter et hold lærerstuderende i Holstebro. Til gengæld kan VIA ikke give et praj om i hvilken retning, det peger for produktionsingeniørudannelsen i Holstebro.

Ansøgningstal

Nedenfor ansøgningstal i kvote 1 og 2 for de videregående uddannelser på VIA Holstebro i 2019 (i parantes 2018-tallene).

Ansøgninger i alt: 1.530 (1.703)
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 663 (664)

Bygningskonstruktør
Ansøgninger i alt: 107
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 70

Professionsbachelor, ergoterapeut
Ansøgninger i alt: 137
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 43

Professionsbachelor, fysioterapeut
Ansøgninger i alt: 332
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 118

Professionsbachelor, pædagog
Ansøgninger i alt: 277
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 150

Professionsbachelor, socialrådgiver
Ansøgninger i alt: 303
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 149

Professionsbachelor, sygeplejerske
Ansøgninger i alt: 374
Heraf førsteprioritetsansøgninger: 133

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce