Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro fik 39 nye foreninger i første halvår

- Vi var nysgerrige efter, hvad det er for nogle foreninger, som bliver grundlagt rundt omkring, siger Martin Thorborg. Pressebillede
Danmark er et foreningsland. Nye tal viser, at der på landsplan opstod 4115 nye foreninger i første halvår af 2019
Annonce

Holstebro: Hos DGI kunne man i begyndelsen af april juble og fejre en markant medlemsfremgang. Over en ti-årig periode er medlemstallet hos de danske idrætsforeninger vokset med 336.000 personer.

Men danskerne strømmer ikke kun til landets etablerede foreninger. Faktisk pibler det frem med nystiftede foreninger i hele landet.

Alene i første halvår af 2019 blev der registreret 4115 nye foreninger på landsplan. Heraf er de 39 at finde i Holstebro Kommune, viser en undersøgelse fra regnskabsprogrammet Dinero.

- Vi var nysgerrige efter, hvad det er for nogle foreninger, som bliver grundlagt rundt omkring, og jeg må sige, foreningsdanmark favner bredere, end jeg havde fantasi til at forestille mig: Counter-Strike-klubben i København, jagthundeklubben i Thisted, bådlauget i Holbæk, frimærkeklubben i Middelfart, den arkæologiske forening i Lejre og strikkeklubben i Slagelse. Uanset hvor man kigger hen, så popper nye foreninger med vidt forskellige formål frem, og der er virkelig noget for enhver smag, siger Martin Thorborg, som er direktør i regnskabsprogrammet Dinero, i en pressemeddelelse.

For nyligt lancerede Dinero en version af sit regnskabsprogram, som er særligt tilpasset landets foreninger.

I Samsø Kommune blev der i årets første halvår 2019 registreret 4,3 nye foreninger per 1000 indbyggere. Dermed havde den kommune landets højeste antal nye foreninger i forhold til antal indbyggere. Herefter følger Thisted, Struer, Middelfart og Fanø Kommuner.

I den anden ende af skalaen havde Ishøj Kommune det laveste antal nye foreninger i forhold til antal indbyggere. Ishøj efterfølges af Albertslund, Egedal, Greve og Fredensborg Kommuner. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce