Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro Kommune kommer i sikre hænder

I projektet, I sikre hænder, er stort fokus på at dele erfaringer og viden inden for ældrepleje både i den enkelte kommune og kommunerne imellem. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Holstebro er en af de 15 kommuner, der har fået besked om, at de er en del af "I sikre hænder 3". Som en del af programmet lærer medarbejderne metoder til at skabe systematiske arbejdsgange med det overordnede formål, at borgerne i ældreplejen skal have den rette behandling og pleje til rette tid.
Annonce

Holstebro: En sikker pleje og behandling til borgerne i ældreplejen. Det er målet med forbedringsprogrammet "I sikre hænder", som 15 nye kommuner nu bliver en del af.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Siden 2013 har 18 kommuner allerede deltaget i programmet, og de har vist, at det er muligt at skabe forbedringer for både borgere og personale på plejehjem og i hjemmeplejen blandt andet ved at reducere fejl med medicinering, tryksår, fald og infektioner.

Gennem programmet lærer medarbejdere og ledelse bedre metoder til at skabe systematiske arbejdsgange, indsamle data og have et løbende fokus på læring og udvikling. Erfaringerne viser, at det er med til at sikre borgerne en sikker pleje, men også at det øger den faglige stolthed og arbejdsglæde blandt personalet.

- Med I sikre hænder får vi fokus på kvalitetsarbejdet i Holstebro Kommune. Vi får mulighed for at forstærke det med den systematik og struktur, der er i programmet. Det vil give et kompetenceløft til vores medarbejdere. Vi får derudover inspiration fra andre kommuner og mulighed for at dele vores erfaringer og resultater med dem. Det glæder vi os til, siger sundhedschef i Holstebro Kommune, Jens Bejer Damgaard.


Der er et stort behov for, at patientsikkerheden er i top, og der kommer I sikre hænder med en rigtig god metode, fordi den er relativt enkel at gå til. Den fremmer patientsikkerheden og sikkerheden i det hele taget.

Jens Kristian Hedegaard (V), udvalgsformand.


Jens Kristian Hedegaard (V) mener, at det er glædeligt, at metoden fra I sikre hænder udbredes til flere kommuner.  Han er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune og næstformand i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, hvor han sidder i bestyrelsen som repræsentant for KL.

- Der er et stort behov for, at patientsikkerheden er i top, og der kommer I sikre hænder med en rigtig god metode, fordi den er relativt enkel at gå til. Den fremmer patientsikkerheden og sikkerheden i det hele taget. Udover de skader, der kan ske, når sikkerheden ikke er i orden, så er det at gøre tingene rigtigt i første omgang også den hurtigste måde at gøre det på, siger Jens Kristian Hedegaard og uddyber:

Mere om programmet

I sikre hænder 3 er finansieret gennem en aftale 2020 til 2023, hvor regeringen har afsat 16 millioner kroner til at  udbrede forbedringsprogrammet.

Pengene er afsat som del af opfølgning på demenshandlingsplan 2025, og derfor er en del af målet også, at kommunerne efter forløbet skal kunne vise en markant fremgang og fastholdelse i forhold til sikker medicinering af borgere med demens.

I forløbet tages der udgangspunkt i kommunernes etablerede praksisser og organisering for, at der kan arbejdes med de fokusområder, der er mest behov for hos dem. De vil dog alle arbejde med medicinpakken, hvor målet er at reducere antallet af medicinfejl.

I sikre hænder er et samarbejde mellem Sundheds- og ældreministeriet, KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Læs mere på www.isikrehænder.dk

- Der er nogle, der gerne vil stille patientsikkerhed og effektivitet op over for hinanden, men hvis vi gør alting rigtigt i første omgang, så er der også mere tid til borgerne.

Udover Holstebro Kommune er kommunerne Ballerup, Fredericia, Gentofte, Gribskov, Guldborgsund, Horsens, Kolding, Middelfart, Ringkøbing-Skjern, Ringsted, Slagelse, Vallensbæk, Vesthimmerland og Ærø med i forbedringsprogrammet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce