Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro Kommune nomineret til kulturpris

Holstebro Kommune er nominerede sammen med Roskilde og Guldborgsund kommuner. Prisen uddeles søndag den 22. november. Pressebillede
Corona har stukket en kæp i hjulet på forenings- og kulturlivet i hele landet. Amatørernes Kunst & Kultur Samråd uddeler nu Con Amore Kulturprisen til de kommuner, som gør en ekstra indsats for amatørkulturen - også i en svær tid. Holstebro Kommune er blandt de nominerede.
Annonce

Holstebro: Talentarbejde, amatørkultur og det professionelle kunstmiljø er gensidigt afhængige og skal støttes og tænkes sammen.

Det er nogle af de vigtige pointer, der har betydet, at Holstebro Kommune er nomineret til prisen, Con Amore Kulturpris, som hvert år uddeles til kommuner, der gør en særlig indsats for amatørkulturen.


Og endelig er vi imponerede over indsatsen med at samtænke og støtte talenter, amatører og det professionelle kulturliv lokalt.

Birgit Overgaard, jurymedlem.


Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Lokale teatre, kor, orkestre og andre lokale kulturtiltag er virkeligt pressede for tiden på grund af corona. Derfor har vi valgt at uddele prisen lidt på trods, fordi der virkelig er brug for synlighed på området. Vi vil gerne hylde de kommuner, som støtter, anerkender og hjælper den lokale amatørkultur i en svær tid, siger Susan Fazakerley, der er sekretariatsleder i Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS), som uddeler prisen.

Annonce

Stærke visioner

Juryen bemærker blandt andet, at musikken fylder i byens kulturliv.

- I vores udvælgelse af Holstebro Kommune som nomineret til prisen har vi noteret os, at kommunen ønsker at skabe fysiske rammer for kulturelle aktiviteter, som lægger op til, at borgerne engagerer sig. Herudover viser kommunen stærke visioner om at give mennesker mod på at have musikken med sig hele livet, siger jurymedlem Birgit Overgaard.

- Og endelig er vi imponerede over indsatsen med at samtænke og støtte talenter, amatører og det professionelle kulturliv lokalt, tilføjer hun.

Om Con Amore Kulturpris

Con Amore Kulturpris er blevet uddelt siden 2014 til forskellige kommuner, der gør en særlig indsats for amatørkulturen.

Juryen lægger i deres udvælgelse særlig vægt på at kommunen:

  • skaber gode rammer for amatørkulturen udøvere
  • har en nedskrevet kulturpolitik
  • støtter nye, banebrydende projekter
  • møder amatørkulturen med lydhørhed og praktisk og/eller økonomisk opbakning.

Man kan se tidligere vindere af prisen på AKKS’ hjemmeside.

Prisen uddeles til AKKS' lands- og repræsentantskabsmøde i Middelfart søndag den 22. november.

De andre nominerede er Roskilde og Guldborgsund kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce