Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebro Turistbureau lukker

Turister i højsæsonen kan fremover finde information på Det Gamle Rådhus. Foto: Holstebro Kommune
Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune har besluttet at koncentrere turisme-indsatsen om højsæsonen og supplere det med online turistinformation. Derfor lukker Holstebro Turistbureau, som siden 2016 har været tilknyttet Holstebro Bibliotek.
Annonce

Holstebro: Den personlige betjening af turister på Holstebro Bibliotek erstattes af decentral turistinformation på Det Gamle Rådhus i sommerferien, ligesom det har været tilfældet de seneste fem år.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker fortsat at servicere turisterne i Holstebro Kommune på bedste vis, og jeg er glad for, at vi kan åbne for turistinformation på Det Gamle Rådhus igen i år. I vores område kommer turisterne fysisk om sommeren i højsæsonen, og det tilpasser vi nu vores turismeservice efter og supplerer med øget fokus på digital turistinformation, fortæller Søren Olesen (DF), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget.

Der vil også være decentral turistinformation på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde og Hjerl Hede ved Sevel, som er bemandet med attraktionernes eget personale.

Annonce

Færre personlige betjeninger

De seneste år har der været et faldende besøgstal på Holstebro Turistbureau, mens flere finder vej til turistinformation online.

- Vi ser et ændret adfærdsmønster. Antallet af turister i Holstebro Kommune stiger år for år. Vi har flere og flere kommercielle overnatninger, siger Søren Olesen.

- Den online gæsteservice stiger også i takt hermed. I 2019 havde vi flere besøgende på hjemmesiden end nogensinde før, og der har været en markant stigning siden 2008. Men samtidig er tallet for personlige betjeninger på turistbureauet faldende, og derfor lukker vi bureauet på biblioteket, fortsætter formanden.

I 2018 var der 616 personlige betjeninger på Holstebro Turistbureau, mens tallet var 552 i 2019.

oli

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce