Annonce
Holstebro Onsdag

Holstebros ledige er Danmarks hurtigste til at komme i gang igen

Jobcenter Holstebro er en del af succes med at få ledige hurtigt i arbejde igen. Pressebillede
Når en borger i Holstebro Kommune bliver ledig, er 43,2 procent af dem tilbage i nyt job eller uddannelse efter tre måneder. Det er landets højeste andel.
Annonce

Holstebro: Nye tal om beskæftigelsen i Danmark viser, at Holstebro Kommune ligger på førstepladsen blandt alle landets kommuner, når man måler på, hvor stor en andel af nyledige, som var i beskæftigelse tre måneder senere. Førstepladsen gælder for ledige i alt og for ledige a-kassemedlemmer. For ledige på kontanthjælp indtager Holstebro Kommune en fjerdeplads blandt landets kommuner.

Der er målt på ledige i perioden fra den 1. oktober 2018 til den 1. juli 2019, og hvor mange af dem, som efter tre måneder er i beskæftigelse igen. Hvis man kun ser på ledige medlemmer af en a-kasse, indtager Holstebro Kommune førstepladsen med en andel på 43,7 procent. For kontanthjælpsmodtagere er andelen 38,5 procent, hvilket er den bedste placering i Midt- og Vestjylland og en fjerdeplads blandt landets kommuner.

Målingen er fra Jobindsats.dk - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Annonce

Gode takter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, Lars Stampe, glæder sig over tallene på vegne af de ledige, virksomhederne og kommunen:

- Det er rigtigt gode takter for en af vores store kerneopgaver. Først og fremmest fordi mange af de mennesker, som rammes af ledighed, hurtigt vender tilbage til arbejdsmarkedet og dermed sikrer sig en lønindkomst. Tallene tyder også på, at vi er gode til at skabe forbindelse mellem de jobsøgende og virksomheder, som mangler arbejdskraft. For kommunen er der god økonomi i, at ledigheden er lav, og at de ledige kun er det i kortere perioder, siger udvalgsformanden i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce