Annonce
Holstebro Onsdag

Hun har sagt farvel til den butik, der er nomineret til Byens Bedste

Det var helt tilfældigt, at Pernille Ørum i sin tid fik en elevplads i Matas. To gange er hun blevet kåret som Årets Butikschef i Matas - første gang var i 2018, og dengang var det blandt alle landets 270 Matas-butikker. I 2020 blev hun atter kåret som Årets Butikschef  - denne gang i et af de 13 distrikter, Matas-kæden er opdelt i. Her ses hun ved Enghave-indgangen til Holstebros nye Matas-forretning, der er en sammenlægning af Matas i Grønsgade og Rasma i Nørregade. Foto: Ninna Pirchert
37-årige Pernille Ørum føler, at hun er stoppet på toppen: Efter knap 15 år som butikschef i Matas har hun per 1. marts fået nyt job - kort efter blev "hendes" butik nomineret til hovedprisen i konkurrencen om at blive Byens Bedste.

Holstebro: - Matas-butikken har været mit liv og mit hjertebarn i 15 år.

Det konstaterer 37-årige Pernille Ørum, der blev udlært i Matas i 2007, og siden 2008 har hun været butikschef i Matas i Holstebro - først i butikken i Grønsgade og efter sammenlægningen af to af byens tre Matas-forretning i den nye butik i Nørregade 12.

- Gennem alle årene har min ambition været, at den skulle være den bedste butik i byen, fortæller Pernille, der føler, at hun er "stoppet på toppen":

Annonce

I slutningen af marts blev det nemlig afsløret, at "hendes" butik er blandt de fem nominerede til året hovedpris i konkurrencen om at blive Byens Bedste, nemlig i kategorien Byens Bedste Service.

- Det er en kæmpe ære, som jeg har knoklet for i 15 år, forklarer den nu forhenværende butikschef.

En lille månedstid før Matas i Nørregade opnåede hæderen ved at blive nomineret, tog Pernille nemlig en beslutning om at sige farvel til butikslivet.

- Det var absolut ikke af utilfredshed, at jeg sagde op. Det var af egen fri ville, men meget vemodigt, fortæller Pernille, der bor i Halgård og er alene med sine to døtre, Anna og Luna på seks og syv år, som hun har i en 7-7-deleordning.

- Jeg stoppede, mens legen var god, siger Pernille og forklarer, at butikslivets arbejdstider kan være svære at få til at gå op med rollen som alenemor i de uger, hvor børnene bor hos hende.

- Det var en pludselig indskydelse, der fik mig til at søge job som sagsbehandler hos ATP, fortæller Pernille, der altså fik det første job, hun søgte.

Og nu er hun ved at lære en masse nyt om barselsdagpenge, som er hendes nye arbejdsområde. Mens hun arbejdede i butikken, gik hun 15.000 skridt om dagen, men nu skal hun til at vænne sig til et mere stillesiddende arbejde. Mavefornemmelsen er god efter den første månedstid på det nye job, hvor der er mulighed for flekstid.

- Men jeg har ikke smækket med døren, siger hun om sin afsked med Matas.

Pernille er ikke i tvivl om, at Matas er byens bedste butik og yder byens bedste service, og hun krydser fingre for, at kunderne vil stemme på den i konkurrencen. Også selv om, der er mange nye ansigter blandt de ansatte i gågade-butikken.

- Alle de "gamle" ansatte er væk. Alle er nyansatte, siger Pernille og fortæller, at Tanja Christiansen, der var Pernilles stedfortræder, også har valgt at stoppe efter ti år i Matas.

Den nye butikschef er Michelle Simonsen, der er kommet til Holstebro fra Struer.

- Det er da brandærgerligt, at jeg ikke kommer med til gallafesten i Musikteatret, der er med til at samle alle de butiksansatte i byen, siger Pernille Ørum, der vil se, om hun kan komme afsted med at tiltuske sig en billet til arrangementet, hvor vinderne afsløres.

Du kan stemme på Byens Bedste

Frem til mandag den 18. april klokken 12 kan du stemme på Byens Bedste.

Du gør du ved at klikke ind på: dagbladetholstebro.dk/byensbedste

Du kan sætte kryds ved en af kandidaterne i hver af de 18 kategorier. Du kan også vælge at undlade at stemme i en eller flere kategorier.

Sammen med en jury afgør stemmerne, hvem der vinder priserne som Byens Bedste.

Vinderne afsløres ved en gallafest i Musikteatret lørdag den 23. april.

Foruden Matas i Nørregade er der fire andre nominerede til hovedprisen, Byens Bedste Service, nemlig Degn - Topshop, Movino, Mr. Holstebro og Restaurant JA.

Du kan stemme på de nominerede i de 18 kategorier frem til den 18. april klokken 12.

Matas-butikken har været mit liv og mit hjertebarn i 15 år.

Pernille Ørum, tidligere butikschef i Matas i Nørregade.


Annonce
Holstebro Onsdag

Årets TTH-spiller er kåret

Annonce
Holstebro Onsdag

Brugte briller kan gøre stor gavn igen

Annonce
Holstebro Onsdag

Hun har nået pensionsalderen, men fortsætter i jobbet: - Jeg kan bare ikke lade være

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Pantdonation støtter fodboldhold for børn med særlige behov: - Fællesskabsfølelsen er ikke til at tage fejl af

Holstebro Onsdag

Byfesten i Borbjerg Hvam vender tilbage

Holstebro Onsdag

Fotoudstilling om de rodløse i vores samfund: - Jeg vil give de hjemløse en stemme og et ansigt

Holstebro Onsdag

Tag på vandet med Holstebro Surf Klub - og måske hele vejen til Thorsminde

Holstebro Onsdag

Logan og Helmig-jam: Kulturperlen skyder sommeren i gang med dobbeltkoncert i Lystanlægget

Holstebro Onsdag

Farverig udstilling på café

Holstebro Onsdag

Teater om den europæiske ligestillingsdrøm i opløsning

Holstebro Onsdag

Familiebutik har byens bedste service: Vi gør, som vi gerne selv vil behandles

Holstebro Onsdag

Sæt pris på hverdagene - dem er der nemlig flest af

Holstebro Onsdag

Nu begynder din fjernvarme at stige: - Jeg har allerede siddet med trøje og tæppe indenfor, så jeg kunne skrue ned for varmen

Holstebro Onsdag

Klager over Interflora tikker ind: - Hjælp os med at sprede budskabet

Holstebro Onsdag

Foredrag: Er der en styrke gemt i magtesløsheden?

Annonce