Annonce
Holstebro Onsdag

Hundepension melder alt udsolgt nytårsaften: Kunder krydser landet for at aflevere deres firbenede venner

Det begyndte med tre hundeværelser det første år for snart 25 år siden. I 2010 byggede parret nyt hus til hundene, og alle bokse er med gulvvarme og egen udgang til legearealer. Her er Iris Amstrup på luftetur med to labradorhunde på de 30 hektar med å, skov, mose og mark, der hører til ejendommen. Foto: Johan Gadegaard
Brag og lysglimt fra fyrværkeri skræmmer mange hunde. Mejdal Hundepension passer derfor kæledyrene ude på landet, mens deres ejere kan fyre løs på årets sidste aften.

Mejdal:  - Det er jo bare en hund, men det er stadig et familiemedlem.

Sådan ser 57-årige Iris Amstrup på de firbenede, pelsede kæledyr. Sammen med sin mand, 59-årige Steffen Søndergaard Amstrup, driver hun Mejdal Hundepension.

Når hunden har status som et medlem af familien, lægger langt de fleste hundeejere sig derfor i selen for at give deres kæledyr det bedst mulige hundeliv.

Annonce

Det fyrværkeri, der fyres af nytårsaften, er noget, mange hunde absolut ikke bryder sig om. Derfor er der mange hundeejere, der vælger at sende deres hund i pension nytårsaften.

- Vi har 32 bokse, og vi har sagt ja til at tage 32 hunde i år. Det er det antal, vi kan tage ind, og derfor har vi sagt nej til mellem ti og 20, siger Iris og fortæller, at hundepensionen har mange stamkunder blandt sine nytårsgæster.

- Mange er faktisk hjemme nytårsaften, men de vælger alligevel at aflevere deres hund ud til os, siger Iris og forklarer, at hundeejerne gerne vil sikre deres hund rolige omgivelser på festaftenen.

Hunde giver godt humør

Hun holder selv rigtigt meget af hunde og har haft hund nærmest altid.

- På næsten alle de billeder, der blev taget af mig som barn, er jeg sammen med enten en hund eller en kat, siger Iris, der på sin tur fra privatboligen over til hundepensionen får følge af sorte labradorhunde.

Hun og hendes mand har nemlig selv to af slagsen, Karla og Luna. Bella, der er den tredje af samme race, er datterens hund, som er på besøg på gården på Tingagervej et lille stykke uden for Mejdal.

Tidligere var det gravhunde, der var den foretrukne race.

- Men gravhunde er ikke den bedste kombination med det at have en hundepension. De er ikke altid glade for, at der kommer gæster. Den sorte labrador er afbalanceret og rolig. Den gør aldrig og gør aldrig noget dumt, mener Iris.

- Hunde gør mig i godt humør: Hvis jeg skulle give en krone, hver gang det skete, ville jeg være ruineret i dag, siger hun og går ned i hug for at "få en lille snak" med hundene, som i øvrigt ikke bare er inde-hunde, men også sofa-hunde.

Hundepensionen har parret drevet i snart 25 år. Det begyndte med, at en af Steffens kolleger manglede et sted at få passet sin hund.

- Vi tænkte, at det var nemt tjente penge. Det var, før vi fandt ud, hvor meget arbejde der var i det, og hvor stort et ansvar det er, konstaterer Iris, der er uddannet sygeplejerske, men hun har ikke arbejdet i faget siden midten af 1990'erne.

I mange år levede parret af hundepensionen. Det gør de ikke i dag, hvor udlejningshuse, savværk og byggegrunde i den nye udstykning på Tingager Enge supplerer indtægten.

Annonce

Skruer op for nytårskoncert

Mejdal-pensionen har kunder helt fra stenbroen i hovedstaden.

- De kører helt her over for at få deres hunde passet og kører så hjem igen for at flyve på ferie fra Kastrup. Det er da rørende, mener hun.

Familiens egne hunde er ligeglade med, om det er nytårsaften eller en hvilken som helst anden aften. Men sådan er det bestemt ikke med alle hunde.

- Fyrværkeri er ikke noget, hunden har opfundet, konstaterer Iris Amstrup og forklarer:

- Mange hunde bliver bange for støjen og lyset fra fyrværkeriet: De gør, tisser på gulvet og bliver bare helt ulykkelige.

Golden retrieveren har hun observeret som en race, der absolut ikke bryder sig om skyderiet.

De firbenede nytårsgæster tjekker ind på "hundehotellet" senest om formiddagen den 31. december. Ofte også dagen eller flere dage før. De er nemlig ofte stressede, når de ankommer, så det gælder om, at de lige falder ned og falder til.

Det er roen ude på landet, de fleste kunder går efter. På Tingagervej 4 bliver der ikke fyret nytårsfyrværkeri af, men det gør der inde i byen.

- Vi kan ikke fjerne rumlen inden fra byen, men så skruer vi bare lidt op for nytårskoncerten, siger hun og fortæller, at der altid er hyggemusik ude i huset med hundeboksene. Og der er også altid tændt vågelys.

Hunde gør mig i godt humør: Hvis jeg skulle give en krone, hver gang det skete, ville jeg være ruineret i dag.

Iris Amstrup, Mejdal Hundepension


Fyrværkeri må skydes af fra den 27. december til den 1. januar. Det er en skærpelse af de tidligere regler, der tillod affyring af fyrværkeri fra den 1. december til den 5. januar. Den skærpelse af reglerne, mener Iris Amstrup, er til stor fordel for de hunde, der er bange for eller utrygge ved skyderiet. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Ingen bøffer i hundeskålen

Har man en ængstelig hund derhjemme nytårsaften, har hun følgende råd til hundeejeren:

- Rul gardinerne ned, så hunden ikke kan se lysglimtene og placer hunden i et rum længst væk fra larmen, hvor der er mest ro.

Hun ryster på hovedet over for løsningen med at give eller få en dyrlæge til at give dyret beroligende medikamenter.

- Vi vil i hvert fald ikke have det her. Det duer ikke med en fuld hund, og der er ingen grund til det herude, mener hun, men tilføjer, at medicinering fungerer for nogle hundeejere.

På mange middagsborde står der oksekød på menuen nytårsaften, men der kommer ingen bøffer i madskålen i hundepensionen, men der imod glutenfrit tørfoder, der er fremstillet specielt til hunde.

For som Iris forklarer:

- Hunde kan ikke tåle menneskemad. Det slår maven i stykker på dem.

Men på hundepensionen i Mejdal forkæles menneskets bedste ven nytårsaften med masser af godbidder.

Hvert år er der hunde, som kommer til skade i forbindelse med nytårsaften. Mejdal Hundepension har tradition for at tage imod hunde med nytårsangst på årets sidste aften. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Holstebro Onsdag

Murerfirma skiftede strategi: Omsætningen blev fordoblet

Annonce
Holstebro Onsdag

Langt flere videokonsultationerhospitalerne: - Mange patienter har taget utroligt positivt imod det

Annonce
Holstebro Onsdag

Masser af aktiviteterSlagteriet i foråret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Sognepræst fortæller om Astrid Lindgrens verden

Holstebro Onsdag

Aftale mellem lærerforening og kommune gøres permanent

Holstebro Onsdag

Saxofonkvartet fejrer jubilæum med koncert på musikskolen

Holstebro Onsdag

Klassisk ballet, gys og kærlighedprogrammet

Holstebro Onsdag

Så mange unge flytter hjem til barndomskommunen

Holstebro Onsdag

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Holstebro Onsdag

Mads må vente et halvt år: Godt at have noget at glæde sig til

Holstebro Onsdag

Så er der atter fortællinger i Det Gamle Rådhus

Annonce