Annonce
Holstebro Onsdag

Huspriserne i Holstebro Kommune er steget med godt 13 procent

Holstebro Kommune er de blandt de kommuner i landet, hvor salgspriserne på villaer og rækkehuse er steget med mere end ti procent sammenlignet med september sidste år. Arkivfoto
Huspriserne steg igen i september, og for fjerde måned i træk satte den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse rekord. Det afspejler sig også lokalt, hvor hele 15 kommuner har oplevet prisstigninger på ti procent eller mere det seneste år. Det gælder blandt andet i Holstebro.
Annonce

Marked: 15.117 kroner.

Så meget betaler huskøberne i Danmark i gennemsnit for hver kvadrater i deres nye bolig.

Det fremgår af de nye tal fra Boligsidens markedsindeks for september. Dermed er der for fjerde måned i træk sat en ny rekord i salgspriserne på landsplan.

Det skriver Boligsiden.

Men der stor forskel på tallene i den enkelte kommune. Tendensen er dog rimelig klar. I 72 kommuner er der tale om prisstigninger, mens 22 kommuner har oplevet et prisfald siden september sidste år.

I 15 kommuner er der tilmed tale om ganske store prisstigninger, idet den årlige udvikling her har været på ti procent eller mere.

Holstebro Kommune er blandt de kommuner i landet, hvor salgspriserne på villaer og rækkehuse er steget med mere end ti procent sammenlignet med september sidste år. I Holstebro er der tale om en prisstigning på 13,2 procent, og dermed ligger kommunen på en femte-plads i opgørelsen.

I september 2019 lå salgsprisen per kvadratmeter i kommunen på 10.108 kroner. i september i år var prisen steget til 11.440 kroner - altså en stigning på 1332 kroner i gennemsnit.

Annonce

Ærø topper listen

- Øverst i opgørelsen finder vi noget atypisk Ærø Kommune, som normalt ikke rangerer så højt i prisudviklingen. Men der er flere, der er blevet nysgerrige på ø-livet, og vi har gennem de seneste år derfor også set flere handler og stigende priser på øerne, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og hun tilføjer:

- På Ærø er der særligt igennem de seneste måneder solgt en del flere huse, og det er med til at trække priserne op,


Øverst i opgørelsen finder vi noget atypisk Ærø Kommune, som normalt ikke rangerer så højt i prisudviklingen. Men der er flere, der er blevet nysgerrige på ø-livet, og vi har gennem de seneste år derfor også set flere handler og stigende priser på øerne.

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.


Som nummer to på listen over kommuner med de største prisstigninger finder vi Assens Kommune. Med til forklaringen på udviklingen i både Assens og på Ærø er, at en del af de solgte helårsboliger i disse områder har status af flexbolig, og derfor også kan anvendes som sommerhus.

På listen finder vi også flere af omegnskommunerne til København, som traditionelt set er populære områder at købe hus i.

Hvad der måske er mere bemærkelsesværdigt er, at salgspriserne i kroner og øre er steget mest i en af disse omegnskommuner. I Dragør Kommune er den gennemsnitlige kvadratmeterpris nemlig steget med 4381 kroner det seneste år.

Boligsiden vurderer, at det er bemærkelsesværdigt, fordi Dragør er et af de områder, som har været hårdt ramt af øget ledighed. Og Boligsidens tidligere analyser har vist, at der er en sammenhæng mellem den øgede ledighed og antallet af bolighandler i kommunen.

Annonce

Rekordlavt udbud

Da analysen blev udarbejdet i juni i samarbejde med Nationalbanken, viste det sig således, at ledigheden i Dragør Kommune dengang var steget med 40 procent, og at boligsalget var faldet med mere end 30 procent.

- Alligevel ser vi nu denne markante fremgang i salgspriserne, hvilket er et udtryk for, at der særligt i løbet af de seneste par måneder er sket en væsentlig stigning i boligsalget i Dragør kombineret med, at udbuddet er rekordlavt i kommunen. Dragør er fortsat en eftertragtet kommune at bo i, men aktuelt er der kun 62 huse til salg, hvilket er det laveste niveau i de seneste ti år, siger Birgit Daetz.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Dragør Kommune ligger i september på 34.153 kroner, hvilket er det højeste niveau i markedsindeksets ti-årige historie.

Annonce

Struer oplever prisfald

Opgørelsen viser, at huspriserne er steget med 5,9 procent i Skive Kommune. Ringkøbing-Skjern Kommune tegner sig for en stigning på 1,7 procent, Herning Kommune for 1,4 procent, Lemvig Kommune for 0,9 procent, mens Viborg Kommune har oplevet en stigning i huspriserne på 0,7 procent.

Struer Kommune er en af de 22 kommuner, der har oplevet et prisfald siden september sidste år, nemlig et gennemsnitligt fald i kvadratmeterprisen på minus 3,6 procent.

I Struer Kommune lød salgsprisen per kvadratmeter i gennemsnit på 6711 kroner i 2019, mens den gennemsnitlige kvadratmeter-pris i september 2020 var faldet til 6471 kroner - altså et fald på 240 kroner per kvadratmeter.

Du kan læse mere på Boligsiden.dk/nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce