Annonce
Holstebro Onsdag

I Baghuset bestemmer Helle selv

I en tom lagerbygning ved Storåen i Holstebro har 56-årige Helle Stistrup indrettet et modehus, som hun har givet navnet Baghuset. Coronanedlukningen har hun brugt på at indrette yderligere en etage i bygningen og på at etablere en webshop. Pressefoto
Helle Stistrup nåede op på ti Vero Moda-butikker, men hun valgte efter mange år i Bestseller-branchen at stå af ræset, og sidste år solgte hun sin sidste forretning. Nu er hun tilbage i butikslivet med Baghuset, hvor hun ned til Storåen sælger modetøj i en forretning, der også har café og webshop.

Holstebro: Sidste år - inde coronaen ramte - solgte Helle Stistrup den sidste af de i alt ti Vero Moda-butikker, hun på et tidspunkt var oppe på.

Hun havde besluttet sig for at stå af ræset for bare at hygge sig, rejse med familien, passe barnebarn og dyrke yoga. Hun havde nemlig brug for at puste ud efter et meget travlt arbejdsliv.

Men hendes mand, der også har været hendes firmas bogholder, var bange for, hun kom til at kede sig, og da parret fik øje på lagerbygningen, der lå bag Store Torv ned mod Storåen, opstod tanken om at begynde forfra. Det blev kun til en kort pause fra arbejdet med at sælge tøj, før hun sidst i 2020 åbnede modehuset ”Baghuset” i den tomme lagerbygning i Holstebro.

Annonce

Den to en halv måned lange coronanedlukning af landets butikker har Helle Stistrup brugt til at indrette yderligere en etage i bygningen, så butikken nu er vokset til 500 kvadratmeter. Desuden har hun oprettet en webshop.


Jeg vil være et supplement til byens og områdets andre butikker. Jo større forskellighed vi som forretninger tilbyder kunderne, jo bedre kan vi holde fast i dem og tiltrække nye.

Helle Stistrup, butiksindehaver


Hun sælger stadig et enkelt mærke fra Bestseller, men hun har taget en række andre modenavne ind. Flere af dem er aldrig tidligere forhandlet i Midt- og Vestjylland.

- Jeg vil være et supplement til byens og områdets andre butikker. Jo større forskellighed vi som forretninger tilbyder kunderne, jo bedre kan vi holde fast i dem og tiltrække nye, siger  56-årige Helle Stistrup i en pressemeddelelse fra Holstebro Pressen.

Hele familien i modebranchen

Helle Stistrup solgte dengang tøj fra Bestseller i sin lille butik i Lemvig, og det gik så godt, at en af grundlæggerne Troels Holch Povlsens sælgere spurgte hende, om hun ikke ville være franchisetager af en Vero Moda-butik i Fredericia.

Det tilbud sagde hun ja til, da hun var midt i 20'erne, og flere butikker fulgte efter

Efter gennem 30 år at have taget del i Bestsellers kolossale udvikling, har Helle Stistrup kastet sig over noget nyt. Baghuset er nemlig blevet til et anderledes modehus, hvor der også er indrettet  en café.

I Vero Moda-butikkerne var hun bundet af de beslutninger, som blev truffet centralt i kæden. Men i Baghuset er det Helle, der helt selv bestemmer.

Det nyder hun.

I første omgang har hun to af de medarbejdere, som hun tidligere har samarbejdet med i sine butikker.

Helle Stistrup har ingen planer om, at hun skal have flere lignende butikker. Men sådan sagde hun også, da hun for 35 år siden åbnede sin allerførste butik i Lemvig.

Hele familien er tæt knyttet til modebranchen. Helle Stistrups datter er udlært i Bestseller-koncernen i Aarhus, og hendes søn er selvlært med salg af eget tøjmærke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce