Annonce
Holstebro Onsdag

I Holstebro Kommune må du vente i 48 dage på at få din byggetilladelse

Flere midtjyske kommuner bør sætte fart på sagsbehandlingen, mener DI Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Arkivfoto: Annelene Petersen
Skive har ifølge DI Dansk Byggeri den korteste ventetid på byggetilladelser i Midt- og Vestjylland, mens Holstebro ligger i den høje ende.

Holstebro: I Midt- og Vestjylland er der store forskelle på, hvor lang tid man skal vente på at få lov til at bygge et hus, en lagerhal eller en udestue.

Det tager i gennemsnit 48 dage for Holstebro Kommune at behandle en byggesag.

Skive Kommune er i gennemsnit 18 dage om arbejdsgangen, og dermed har Skive den hurtigste sagsbehandlingstid blandt de otte kommuner i Midt- og Vestjylland.

Længst er behandlingstiden i Ikast-Brande Kommune, hvor der den gennemsnitlige ventetid ligger på 55 dage.

Det oplyser DI Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland i en pressemeddelelse.

- Skive har igen i år en sagsbehandlingstid i den lave ende - det er rigtigt flot. Faktisk har kommunen formået at skære to dage af sagsbehandlingen i forhold til 2019. Jeg håber, at kommunen vil fortsætte det gode arbejde til gavn for borgere og virksomheder, siger Michael Nielsen, formand for DI Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Ifølge tallene fra DI Dansk Byggeri er ventetiden på at få en byggetilladelse steget i Holstebro Kommune - fra 43 dage i 2019 til altså 48 dage i gennemsnit i 2020.

Struer Kommune har ifølge opgørelsen skåret syv dage af sin ventetid: I 2019 måtte man i limfjordskommunen i gennemsnit vente i 33 dage på en byggetilladelse mod 26 i 2020.

Lemvig Kommune har lige som Holstebro fået en længere ventetid det seneste års tid: 33 dage i 2019 mod 40 dage i 2020.

Ventetider på byggetilladelser

Den gennemsnitlige ventetid på byggetilladelser i 2020. (Tallet for 2019 i parentes)

Herning: 43 (44)

Holstebro: 48 (43)

Ikast-Brande: 55 (63)

Lemvig: 40 (33)

Ringkøbing-Skjern: 41 (40)

Skive: 18 (20)

Struer 26 (33)

Viborg: 29 (65)

Annonce

Ambitiøst mål

- En hurtig og god sagsbehandling er med til at understøtte byggeriet og dermed væksten i kommunen. Det er ganske enkelt. Jo kortere sagsbehandlingstid - jo mere effektivt kan bygge- og anlægsbranchen arbejde, og jo hurtigere kan bygningerne tages i brug, siger Michael Nielsen.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Målsætningen bør være 14 dage for byggesagsbehandlinger. Det er et ambitiøst, men realistisk mål. Vi står naturligvis til rådighed for råd og sparring, og jeg ser frem til at fortsætte dialogen med kommunerne herom, siger Michael Nielsen.


Målsætningen bør være 14 dage for byggesagsbehandlinger. Det er et ambitiøst, men realistisk mål.

Michael Nielsen, formand for DI Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland


Der er sket fremskridt for den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i hele Midt- og Vestjylland. Fra 2019 til 2020 er sagsbehandlingen blevet otte dage kortere.

Særligt Viborg Kommune trækker i den rigtige retning ved at nedbringe den gennemsnitlige ventetid med 36 dage.

Vallensbæk er den kommune i Danmark, der med en gennemsnitlig ventetid på fire dage, er hurtigst til at sagsbehandle byggesager.

Samsø har med en gennemsnitlig ventetid på 192 dage den længste ventetid i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce