Annonce
Holstebro Onsdag

Ikarus leverer masser af sommer-aktiviteter for børn

Man kan som regel genkende Ikarus på papmache-enhjørningehovederne - når de da ikke lige optræder i brudekjoler. Foto: Tommy Bay
Både Holstebro, Thorsminde og Hjerl Hede får glæde af den ti m/k store teatergruppe Ikarus i løbet af sommeren. De har nemlig fået del i Holstebro Kommunes pulje til sommerferie-aktiviteter for børn.
Annonce

Holstebro/Thorsminde: Teatergruppen Ikarus består af ti personer, nemlig de to stiftere, det chilenske ægtepar Luis Alonso og Carolina Pizarro, der nu har boet i Holstebro i fem år, samt otte "udefra kommende" skuespillere.

Gruppen, der har lavet aktiviteter under navet Ikarus siden 2017, blev for alvor fasttømret sidste år, da de blandt andet medvirkede i den store kinesiske teaterfestival i Wuzhen, lige udenfor Shanghai. og det var så meningen, at de skulle høste frugterne af det gode samarbejde i løbet af 2020, først og fremmest i forbindelse med Holstebro Festuge.

I starten af marts begyndte gruppen at samle sig i Holstebro. Medlemmerne kom rejsende fra Sverige, Portugal, Frankrig, Spanien, Danmark og Argentina. Kun Ikarus-skuespilleren fra Taiwan manglede at ankomme, da Danmark lukkede grænserne på grund af corona.

- Vi skulle have brugt marts og april til at besøge skoler og institutioner, som vi skulle arbejde sammen med under festugen. Men det blev jo umuligt, fordi de lukkede, forklarer den 39-årige Carolina Pizarro.

Annonce

Aflyste aktiviteter

Ikarus-skuespillerne var i 14 dages karantæne på Odin Teatret, der også var lukket ned og derfor mennesketomt - "vi tog derud og stillede mad til dem hver dag" fortæller Carolina.

- De kunne ikke komme ud af landet igen, og selvom det måske ville blive muligt, var der mange af dem, der ikke havde råd til at rejse hjem - og så komme tilbage senere på året. Det var meningen, at de skulle blive her længe, fordi vi skulle deltage i ISTA i Rom i august, i Aarhus Festuge i september og i et stort teaterprojekt i Grønland i foråret 2021, fortæller Luis Alonso, der skulle have fejret sin 40 års fødselsdag i Rom.

- Men Holstebro er da også dejlig, smiler han.

Både Holstebro Festuge i juni og ISTA i Rom i august blev aflyst. Så Ikarus lagde hovedet i blød. Noget måtte gøres. De var nødt til at søge penge til andre aktiviteter.

Mange holstebroere har oplevet Ikarus, når de optræder i brudekjoler eller med enhjørninge-papamaché-hoveder. De har ofte gjort en fredag eller lørdag mere festlig ved at optræde i gadebilledet - og da Mulighedernes Plads den 11. juni åbnede ved Vandkunsten, var Ikarus også med og havde premiere på deres nye forestilling "The Blue Apple" (Det blå æble, red.).

Annonce

Kommunens sommerferie-pulje

Måske på grund af Ikarus' høje aktivitetsniveau og deres erfaring med at arbejde med børn valgte Holstebro Kommune at inddrage teatergruppen i sommerens tilbud til børn.

- Vi søgte og fik tildelt 100.000 kroner fra kommunens pulje til sommerferie-aktiviteter, fortæller Carolina Pizzaro.


Vi skulle have brugt marts og april til at besøge skoler og institutioner, som vi skulle arbejde sammen med under festugen. Men det blev jo umuligt, fordi de lukkede

Carolina Pizarro, Ikarus


Det er stadig meningen at Ikarus skal optræde ved Aarhus Festuge i september. Man ønsker at satse på mere end musik og øl, så derfor er Ikarus blevet hyret til at lede workshops med børn, kréere dyremasker sammen med dem, og arrangere en parade fra domkirken til Aros, hvor børnene medvirker sammen med forskellige etniske musik- og dansegrupper fra Aarhus.

Billedet her er fra én af Ikarus' optrædener i den kinesiske by Wuzhen i 2019 under byens årlige teaterfestival. Pressefoto

- Der er mange ting, der stadig er usikre. Vores Taiwan-skuespiller er heldigvis ankommet nu, og er i karantæne på teatret. Men vi er for eksempel spændte på, om vores engagement i Sydkorea med Odin-skuespiller Kai Bredholt senere på året holder, siger Carolina Pizarro.

Annonce

Lej Ikarus til festen

For at få noget mere at rive i har Ikarus også oprettet "Ikarus Twister". Det er en slags festservice.

- Jo, du ved; vi tilbyder at komme ud til fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, sølvbryllupper og så videre, og levere et festligt indslag. Det kan være alt fra en mand med en solo-guitar til alle ti medlemmer med trommer. Det kan være fem minutter, hvor kagen bæres festligt ind, eller det kan være en halv times underholdning. Vi kan være overraskelsen, der pludselig dukker op - og forsvinder igen, når vi har leveret, forklarer 23-årige Ida Mikkelsen fra Ikast, der har været på Odin Teatret det seneste års tid som artist in residence, og før det gik på Kunst & Design linjen under DTA.

Ida Mikkelsen er det det ene af de tre danske medlemmer af gruppen. De andre to er Jakob Nielsen og Karoline Banke.

Hvis man har brug for et sjovt indslag til en fest, kan man kontakte Ikarus på den mailadresse, der står i faktaboksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce