Annonce
Holstebro Onsdag

Ikke alle kan få julehjælp: Ny støttekoncert kommer til undsætning

Korleder, sanger og entertainer Ole Jørgensen har indvilliget i at stille op til fredagens støttekoncert. Arrangør Kurt Josefsen har ikke tidligere lavet et arrangement i den stil, men satser på at det bliver en tradition. Arkivfoto: Mads Dalegaard
- Jeg har set nogle af de ressource- og økonomisk svage folk, og de har brug for hjælp. Derfor kunne jeg ikke lade være med at blande mig, siger initiativtager om fredagens arrangement i Holstebro Kirke.
Annonce

Holstebro: Anne Linnet. Kommer ikke.

Det samme gælder for Stig Rossen.

- Men jeg har spurgt dem begge. Anne Linnet var optaget i år, men hun sagde, at jeg meget gerne måtte ringe næste år igen. Det var det samme med Stig Rossen. Hvor er det sindssygt, siger Kurt Josefsen og smiler.

De to eftertragtede kunstnerens dør på klem til en fremtidig julekoncert illustrerer den velvilje, Kurt Josefsen er blevet mødt med, efter han har sat sig for at arrangere en støttekoncert til fordel for julehjælpen.

- Jeg havde hørt, at der ikke var nok til, at alle kunne få julehjælp. Derfor fik jeg lyst til at lave noget, der kunne give opmærksomhed og støtte, så vi kan give endnu flere mennesker en god jul. Jeg har været forundret og glad for, hvor nemt det har været at samle ind, siger han.

På fredag den 6. december danner Holstebro Kirke rammen om støttekoncerten, hvor sangerne Ole Jørgensen fra Herning og Sigmund Trondheim fra Sørvad (samt X Factor og Melodi Grand Prix) er hovednavnene sammen med talenter fra Holstebros musik- og danseuddannelser.

Koncerten

Fredagens støttekoncert til fordel for julehjælpen begynder på fredag den 6. december i Holstebro Kirke, klokken 19.

Koncerten er gratis.

På plakaten står Ole Jørgensen, Sigmund Trondheim, Daniel Cleman, Liv Asmussen, Lukas Holm Hansen, Ilinca Cutoi-Toft og Martin G. Kristensen.

Annonce

100 kroner for hvert hoved

Gennem flere år har sogne- og korshærspræst Søren Nielsen sammen med Kirkens Korshær samlet ind til og uddelt julehjælpen. Kurt Josefsen gik til Søren Nielsen med sin idé.

- Den tog han imod. Jeg har som vikar haft aftenvagt på forsorgshjemmet Skovvang og set borgere, som bare har det svært; både ressourcemæssigt og økonomisk. De mennesker har brug for hjælp, siger Kurt Josefsen.

Indtil videre er der indsamlet 20.000 kroner i sponsorstøtte, 25.000 kroner i gavekort, et maleri af skuespilleren og kunstneren Frank Thiel bortauktioneres på Odendo.dk ligesom fem signerede bøger af Stig Rossen.

- Vi tjener 100 kroner for hvert hoved, der kommer til støttekoncerten. Jeg håber, at der kommer 200 mennesker. Men dette er kun generalprøven på det, der gerne skal blive en tradition og kun vokse sig større de næstkommende år, siger initiativtageren.

Der er plads til cirka 900 publikummer i Holstebro Kirke.

Sigmund vender for en stund hjem til sin fødeegn, når han bakker op om den gratis støttekoncert. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce