Annonce
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Målebåndet er et vigtigt værktøj i de to pars fælles forretning. - Det er det tætteste, man kommer på, at få et par skræddersyede bukser - uden at de er det, forklarer Birgitte Hjort Rusberg, der står i midten ved siden af sin mand, Claus. På hver sin side af bordet er det Cathrine Bie Pedersen og hendes mand, Karsten Olsen. Foto: Morten Stricker.
To ægtepar med familiebånd imellem sig har kastet tid, kræfter, knowhow og alle deres sparepenge ind i deres nye, fælles firma. Nobody is Everybody hedder det, og det sælger via nettet jeans, der passer uanset kropsform.

Råsted: Du har garanteret prøvet det.

At prøve et par nye bukser, der passer perfekt omkring taljen, men til gengæld har alt for lange ben - eller omvendt.

Og måske har du også tænkt, at det var dig og din krop, den var gal med, når du nu ikke kan passe ind i standard-størrelserne.

Annonce

Men det er det ikke.

Det mener 51-årige Birgitte Hjorth Rusberg og 42-årige Cathrine Bie Pedersen, der sammen med deres ægtemænd har etableret et firma, der får syet og leverer jeans på mål.

- For mange er det et kompromis at købe bukser på nettet, siger Birgitte og forklarer, at det er med jeans som med en BH, der kræver mål af både omkredsen af overkroppen og bryst, før den passer helt perfekt.

- Det er det tætteste, man kommer på at få et par skræddersyede bukser - uden at de er det, forklarer Birgitte.

De to pars nye firma har fået navnet Nobody is Everybody, og her er ambitionen at nytænke og reformere en modebranche, hvor pasform og komfort tager udgangspunkt i brandets eller producentens ønsker frem for kundernes. Kunderne skal forsøge at passe ned i producenternes størrelser i højere grad end omvendt.

Og det vil jeans-firmaet forsøge at lave om på.

Birgitte Hjorth Rusberg og Claus Rusberg bor i den smukke natur i Råsted, og her har de fået besøg af deres forretningspartnere, Cathrine Bie Pedersen og Karsten Olsen, der bor i Herning. Foto: Morten Stricker.

Faster og nevø

Birgitte Hjorth Rusberg bor sammen med sin mand, Claus Rusberg på 53 år, i Råsted - lige ud til golfbanens hul otte i det hus, hvor balletmester Peter Schaufuss tidligere boede.

Cathrine Bie Pedersen bor i Herning sammen med sin mand, Karsten Olsen på 42 år. De to par har kendt hinanden i mange år - Birgitte er nemlig Karstens faster.

Holstebro-parret har erfaring med tøj og mode, mens Herning-parret ved en masse om it, branding og markedsføring. Der er altså med baggrund i it, kommunikation, tekstildesign, konstruktion og fabrikation, at de fire har slået pjalterne sammen.

- Derfor er vi et godt match, og vi ved, hvad hinanden står for. Vi har længe gået og snakket om, at det ville give god mening med hver vores kompetencer at skabe noget sammen, siger Cathrine og fortæller, at de to par hen over årene har talt om og over tid bygget firma-idéen op sammen.

I januar i år gik Nobody is Everybody live på nettet.

I det daglige er det Birgitte og Cathrine, der driver virksomheden. Alle fire har dog job ved siden af, men ambitionen er nogle af dem en dag kan drive virksomheden på fuld tid og leve af det.

- Det ville da være fantastisk, hvis vi kunne det, men der bliver først på længere sigt, lyder det fra Cathrine.

Annonce

1377 forskellige størrelser

Idéen med den nye jeans-webshop er altså at tilbyde et produkt til de kvinder, der har svært ved at finde jeans, som passer perfekt til netop deres krop og vel og mærke som et online-køb. Køb af bukser hjemme fra sofaen er nemlig noget, mange dropper på forhånd, fordi det stort set aldrig kan lade sig gøre at ramme rigtigt fra skærmen.

- I vores fokusgrupper i forbindelse med udviklingen af bukserne og brandet blev det klart for os, at udover den umiddelbare irritationen over ikke at kunne finde bukser, der passede i butikkerne, kunne vi forstå på kvinderne og pigerne, at de følte sig “forkerte”, når de ikke kunne finde jeans, der passede. Som om der var noget galt med dem og ikke de brands, der leverer bukserne - og det er ikke en rar følelse specielt ikke for de unge piger og kvinder, der i forvejen er udfordret på trivsel og selvværd af andre årsager, forklarer Cathrine.


I vores fokusgrupper i forbindelse med udviklingen af bukserne og brandet blev det klart for os, at udover den umiddelbare irritationen over ikke at kunne finde bukser, der passede i butikkerne, kunne vi forstå på kvinderne og pigerne, at de følte sig “forkerte”, når de ikke kunne finde jeans, der passede.

Cathrine Bie Pedersen, partner


At løse de udfordringer blev de fires benzin og motivation.

Og løsningen på problemet er at have mange forskellige størrelser. De har brugt flere år og uanede mængder af data for at kortlægge kvinders størrelser i Danmark og verden over.

De er nået frem til, at der findes 1377 forskellige størrelser, hvis man tager hele verden med.

Ud fra  data har de tegnet og konstrueret jeans til alle variationer af kvinders kropsstørrelser.

- Dog dækker 100 udvalgte størrelser stort set det danske marked ud fra vores data om danske kvinder, tilføjer Cathrine.

Jeansene syes i strækstof, og her i opstartsfasen har Nobody is Everybody 60 buksestørrelser, som kunderne kan vælge imellem - alt efter deres kropsmål. Foto: Morten Stricker.

I opstartsfasen har de to par udvalgt de 60 mest almindelige størrelser i Danmark. De 60 størrelser dækker cirka to tredjedele af det danske marked, og næste step er at få de sidste 40 størrelser på lager.

- Til sammenligning lancerer man typisk kun omkring seks til syv størrelser i to benlængder i en konventionel kollektion, forklarer de.

Annonce

Også til mænd

Nobody is Everybody får sine jeans syet i Tyrkiet.

- Vi kunne sagtens få dem syet billigere i et land som Bangladesh, men der risikerer vi børnearbejde og farlige kemikalier. I Tyrkiet er der mere ordnede forhold, og vi har selv lært dem op på systuen og har tjekket produktionen rigtigt mange gange, fortæller Birgitte om baggrunden for valget af produktionslandet.

- Det er også vigtigt for os, at det er en rigtig god kvalitet, siger Cathrine og forklarer, at når kunden kan beholde bukserne i mange år, er det også med til at sikre bæredygtigheden.

Foreløbig kan kunderne købe bukserne i én model og i én farve, nemlig sort, men altså i rigtig mange forskellige størrelser. Et par jeans koster 700 kroner og er altså et rent online-koncept, hvor kunderne oplyser tre mål; taljemål, hoftemål og benlængde.

To ægtepar Cathrine Bie Pedersen, Karsten Robby Olsen og Birgitte Hjorth Rusber, Claus Rusberg har startet et nyt fælles firma, der hedder Nobody is Everybody, der sælger jeans på mål. Foto: Morten Stricker.

Tal for omsætning og antal solgte jeans har kvinderne bag jeans-firmaet ikke lyst til at oplyse.

- Vi er kommet godt i gang og sælger noget hver uge, siger Cathrine og fortæller, at de har en returrate på 13 procent, og det fortæller dem, at kunderne har taget godt imod det nye koncept.

- Bukser er det sværeste produkt at sælge online, fordi de er så kropsnære, siger Birgitte og tilføjer, at andre online-virksomheder kæmper med retur-procenter på omkring de 70.

Nye mål ligger klar i pipelinen: At nå op på 100 forskellige størrelser og at tilbyde flere farver - den blå, som er en basisfarve for mange, ligger lige for.

- Og så har vi mønstrene til bukser til herrerne til at ligge i skuffen, siger Birgitte, der tror på, at mænd er mere tilbøjelige til at bestille flere par bukser på én gang, når de har fundet frem til deres nye yndlingsbuks.

- Men vi er jo helt grønne og helt nye på markedet endnu, tilføjer hendes partner.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Holstebro Onsdag

Efter et år med pandemi og ny direktør: Gråkjær er blevet markant bedre til at tjene penge på sine byggerier

Holstebro Onsdag

Havekreds uden bestyrelse: Kom ud af busken

Holstebro Onsdag

På tur rundt til syv bordeller i det vestjyske: En rystende dag

Holstebro Onsdag

Kaster håndklædet i ringen - kan ikke skaffe personale: Jensens Bøfhus lukker tre aftener om ugen

Holstebro Onsdag

Klub er ved at anlægge sin tredje udendørs padelbane

Holstebro Onsdag

En sommerlejr for familier, der har det svært

Holstebro Onsdag

Vægterne går aftenturen - men i en kortere periode

Holstebro Onsdag

Lukning af minkindustrien ser ud til at tage sølvmågen med i faldet

Holstebro Onsdag

Ikke det jeg kan, men den jeg er!

Annonce