Annonce
Holstebro Onsdag

Innovativ portal til støtte for lokale virksomheder

- Du gør en forskel for det lokale forretningsliv, når du køber og hyrer i lokalområdet hos en af de 4928 erhversdrivende, skriver Novaindeks på sin net-portal. Arkivfoto: Morten Stricker
Mere end en halv million danske virksomheder er samlet og kategoriseret hos Novaindeks - 4928 af virksomhederne ligger under fanen, Holstebro Kommune, på portalen, der har alle landets kommuner med.
Annonce

Holstebro/Danmark: Hvor finder jeg en blomsterbutik i Holstebro? Hvad med en glarmester - findes der sådan en i byen? Og hvad med rengøringsfirmaer, hvor finder jeg dem?

Svaret på de spørgsmål har den innovative portal, Novaindex.com, der gerne vil støtte lokale virksomheder i alle landets kommuner. Portalen har samlet mere end 500.000 danske virksomheder og kategoriseret dem

4928 af dem ligger under Holstebro Kommune, når man klikker sig ind på den kommune-side.

- Coronakrisen og den udbredte internethandel har ramt rigtigt mange virksomheder hårdt - så hårdt at flere af dem reelt set kæmper for deres overlevelse. Virksomhederne har brug for al den støtte, de kan få, og derfor har vi iværksat initiativet: "Bevar de lokale – støt de lokale", forklarer Morten Dehn, der står bag portalen.


De lokale virksomheders overlevelse afhænger af borgernes støtte, og det vil vi forsøge at gøre borgerne opmærksomme på - inden det er for sent.

Morten Dehn, Novaindeks


Portalen fungerer helt konkret på den måde, at Novaindex.com har inddelt alle danske virksomheder i deres respektive brancher og kommuner. Forbrugerne skal dermed blot klikke på den ønskede kommune og den ønskede branche, hvorefter de får vist en oversigt over alle virksomheder i branchen.

- Det tager under 30 sekunder at finde en lokal butik via portalen, som endda også viser, hvor mange meter butikken ligger væk, forklarer Novaindex.com i en pressemeddelelse.

Annonce

Støtte eller butiksdød

- Vores mål med initiativet er at få flere lokale til at handle lokalt frem for på nettet - herunder i særlig grad på udenlandske webshops. De lokale virksomheders overlevelse afhænger af borgernes støtte, og det vil vi forsøge at gøre borgerne opmærksomme på - inden det er for sent, forklarer Morten Dehn, der er 42 år og bor i Aalborg, hvor han arbejder med onlinemarketing.

- Når først de fysiske butikker er væk, kommer de ikke igen, og personalet mister deres job. Bliver borgerne gjort opmærksomme på problemstillingen, er vi overbeviste om, at mange af dem i højere grad vil begynde at støtte op om det lokale erhvervsliv, tilføjer han.

På spørgsmålet om, hvad han får ud af det, svarer han:

- Ingenting. Det eneste, vi kan håbe på at få ud af det, er fra bannerannoncer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce