Annonce
Holstebro Onsdag

Innovativ portal til støtte for lokale virksomheder

- Du gør en forskel for det lokale forretningsliv, når du køber og hyrer i lokalområdet hos en af de 4928 erhversdrivende, skriver Novaindeks på sin net-portal. Arkivfoto: Morten Stricker
Mere end en halv million danske virksomheder er samlet og kategoriseret hos Novaindeks - 4928 af virksomhederne ligger under fanen, Holstebro Kommune, på portalen, der har alle landets kommuner med.

Holstebro/Danmark: Hvor finder jeg en blomsterbutik i Holstebro? Hvad med en glarmester - findes der sådan en i byen? Og hvad med rengøringsfirmaer, hvor finder jeg dem?

Svaret på de spørgsmål har den innovative portal, Novaindex.com, der gerne vil støtte lokale virksomheder i alle landets kommuner. Portalen har samlet mere end 500.000 danske virksomheder og kategoriseret dem

4928 af dem ligger under Holstebro Kommune, når man klikker sig ind på den kommune-side.

- Coronakrisen og den udbredte internethandel har ramt rigtigt mange virksomheder hårdt - så hårdt at flere af dem reelt set kæmper for deres overlevelse. Virksomhederne har brug for al den støtte, de kan få, og derfor har vi iværksat initiativet: "Bevar de lokale – støt de lokale", forklarer Morten Dehn, der står bag portalen.


De lokale virksomheders overlevelse afhænger af borgernes støtte, og det vil vi forsøge at gøre borgerne opmærksomme på - inden det er for sent.

Morten Dehn, Novaindeks


Portalen fungerer helt konkret på den måde, at Novaindex.com har inddelt alle danske virksomheder i deres respektive brancher og kommuner. Forbrugerne skal dermed blot klikke på den ønskede kommune og den ønskede branche, hvorefter de får vist en oversigt over alle virksomheder i branchen.

- Det tager under 30 sekunder at finde en lokal butik via portalen, som endda også viser, hvor mange meter butikken ligger væk, forklarer Novaindex.com i en pressemeddelelse.

Annonce

Støtte eller butiksdød

- Vores mål med initiativet er at få flere lokale til at handle lokalt frem for på nettet - herunder i særlig grad på udenlandske webshops. De lokale virksomheders overlevelse afhænger af borgernes støtte, og det vil vi forsøge at gøre borgerne opmærksomme på - inden det er for sent, forklarer Morten Dehn, der er 42 år og bor i Aalborg, hvor han arbejder med onlinemarketing.

- Når først de fysiske butikker er væk, kommer de ikke igen, og personalet mister deres job. Bliver borgerne gjort opmærksomme på problemstillingen, er vi overbeviste om, at mange af dem i højere grad vil begynde at støtte op om det lokale erhvervsliv, tilføjer han.

På spørgsmålet om, hvad han får ud af det, svarer han:

- Ingenting. Det eneste, vi kan håbe på at få ud af det, er fra bannerannoncer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Holstebro Onsdag

Ynglende ulve lukker del af plantage: Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område

Annonce