Annonce
Holstebro Onsdag

- Jeg er da ikke interesseret i, at folk kan stå oppe i vandtårnet og kigge ned

Joan Sandahl Sønderborg Brogaard er utilfreds med planerne om at omdanne det gamle vandtårn i Vinderup til et udsigtstårn, da folk så vil kunne kigge direkte ned i hendes have. Foto: Morten Stricker
Det er ikke alle, der er lige begejstrede for de vandtårns-planer der er undervejs i Vinderup.

Vinderup: Det er ikke alle, der er lige begejstrede for de planer, som et lokalt trekløver har for Vinderup Vandtårn. I hvert fald ikke for den øverste etage, hvor den nye forening bag vandtårnet forestiller sig et udkigssted, som kan bruges af alle byens borgere.

- Jeg er ikke fan af, at det skal være udkigstårn. Jeg har bestilt et vildmarksbad til min have, og jeg er da ikke interesseret i, at folk kan stå oppe i vandtårnet og kigge ned. Det synes jeg, overskrider nogle grænser, siger 46-årige Joan Sandahl Søndergaard Brogaard, der har boet med sin mand i huset ved siden af tårnet i Vinderup siden 2016.


Annonce

Min ejendomsmægler vurderer, at huset vil tabe 100.000 kroner i værdi, hvis der bliver lavet udkigstårn hele vejen rundt, og det synes jeg da ikke bare, at jeg ufrivilligt skal sponsorere til tårnet.

Preben Kjeldsen, ejer af et af nabohusene til vandtårnet i Vinderup


Joan Sandahl Søndergaard Brogaard føler, at et udkigstårn vil overskride hendes grænser og håber, at det lykkes med at bremse planerne om udkig hele vejen rundt i tårnet.

- Vil jeg ligge nøgen i min egen have, så vil jeg da have mulighed for det, uden at nogen skal stå og kigge ned, som hun siger.

Indsigelsen

Og hun er ikke alene om kritikken.

Da tårnets bygherrer skal have en byggetilladelse til anvendelsesændringen, skal der i Holstebro Kommune udarbejdes en ny helhedsvurdering for tårnets brug. I den forbindelse har de nye planer været sendt i nabohøring, og det er der kommet en enkelt indsigelse ud af.

Bag den står 67-årige Preben Kjeldsen. Han ejer huset, der er nabo til Joans.

Og selvom han ærgrer sig over at skulle gå imod et lokalt initiativ, ærgrer han sig endnu mere over det tab, som tårnet potentielt kan medføre hans hussalg.

For i efterhånden tre år har han forsøgt at sælge huset - uden held.

Sidst, der var en ude at kigge på det, fandt køber ud af, hvad der var af planer for vandtårnet.

- Og så var han jo pludselig ikke så interesseret i at købe alligevel, siger Preben Kjeldsen og fortæller videre:

- Min ejendomsmægler vurderer, at huset vil tabe 100.000 kroner i værdi, hvis der bliver lavet udkigstårn hele vejen rundt, og det synes jeg da ikke bare, at jeg ufrivilligt skal sponsorere til tårnet, siger han.

Han ærgrer sig som nævnt tidligere ellers over at gå imod initiativet, for;

- Det er jo et rigtig fint initiativ ellers, og jeg kan sagtens tilslutte mig de ting, de ellers har planlagt i tårnet - på nær lige den øverste etage, for det vil gøre, at man pludselig ikke længere har en ugeneret have, siger han.

Annonce

Ikke en løsning

Svend Aage Mark Jensen, der er en af mændene bag planerne, ærgrer sig over naboernes reaktioner:

- Vi er da selvfølgelig kede af, at der er kommet en indsigelse. Det bremser jo projektet. Vi har overvejet flere ting som løsning - for eksempel noget råglas på nogle af ruderne, så man ikke kan kigge ned - men jeg synes bare ikke, der er nogle ordentlige forslag, siger han og tilføjer:

- For det primære i planerne er jo netop at komme op i tårnet og kunne se ud over byen og Limfjorden, siger han.

Netop af den grund tror han heller ikke på løsningen om - at lade være med sætte vinduer i - mod vest - ud til naboerne.

- For det er jo netop udsigten til Struer og Limfjorden, man søger, når man kommer op i tårnet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce