Annonce
Holstebro Onsdag

Jette flytter sin butik hjem

De nye lokaler indrettes med et udstilling- og afhentningsrum samt et kreativt værksted. Her har Jette Frederiksen taget plads i butikken på de rustikke paller med en buket i skødet. Fotos: Ninna Pirchert
51-årige Jette Frederiksen flytter sin butik, Dagens Anledning, fra Viborgvej midt i Skave hjem til det nedlagte landbrug på Hesselåvej mellem Skave og Mejrup, hvor hun bor sammen med sin familie.
Annonce

Skave: Fra den 17. november driver 51-årige Jette Frederiksen sin butik fra adressen Hesselåvej 35.

Det er tredje gang, hun flytter sin butik.

Først flyttede hun fra hjemmet på Hesselåvej ind i OK-tankens gamle butikslokale i Skave. Efter to år på tanken, rykkede Jette Frederiksen Dagens Anledning, som hun har kaldt sin forretning, lidt længere ned ad hovedgaden i Skave til Viborgvej nummer 220. Her flyttede hun ind i det, der tidligere hed Bag Butikken, som "Fluesmækkerens" kone, Lisbeth Madsen fra Skave Nedbrydning, i sin tid drev.

Efter tre år på adressen Viborgvej 220 har Jette nu besluttet sig for at slutte ringen ved at rykke sin forretning hjem til Hesselåvej 35, hvor det hele begyndte.

- Det bliver sidste gang, jeg flytter forretningen, lover Jette sig selv.

Jette Frederiksen håber på, at hun ved at flytte sin butik hjem får mere tid til det kreative, og hun tror på, at kunderne gerne kører de to kilometer ekstra fra Skave og ud på landet. Her ses hun i den gamle kostald, der er indrettet til værksted.

Fredag den 15. november er sidste dag for Dagens Anledning i Skave, og søndag den 17. november bliver første åbningsdag på den nye adresse, hvor hun er i fuld gang med at indrette sig. Det sker i samme rustikke stil som tidligere, men nu i lokaler på det nedlagte landbrug, hvor Jette sammen med sin familie har boet siden 1990.

Planen var oprindeligt først at åbne ude på landet den 1. februar, men ved nærmere eftertanke besluttede Jette sig for at tage julehandlen med i de nye omgivelser.

- Folk vil gerne ud og se noget i tiden op til jul, siger Jette, der er i fuld gang med at putte bløde nisser i gamle trækasser og sætte juletræer af keramik og andet julepynt op på hylderne i det gamle malkemaskinerum, der indrettes som butik, mens den gamle kostald skal bruges som kreativt værksted.

- Jeg elsker jul, fordi der er så mange kreative ting at arbejde med, konstaterer hun med et stort smil.

Annonce

Bager og blomsterpige

Jette Frederiksen er både bager og blomsterpige - hun er udlært bager og har taget flere konditorkurser, og hun er også stået i lære som blomsterbinder. De to fag har hun kombineret i Dagens Anledning, hvor kunderne både kan købe afskårne blomster, planter, nips og brugskunst - og også bestille festkagen til brylluppet, konfirmationen eller den runde fødselsdag.

- Jeg har for eksempel haft flere bryllupper, hvor jeg sørger for alt fra brudebuket til bryllupskage, fortæller Jette, der havde et deltidsjob som en bager, før hun blev selvstændig.

Baggrunden for flytningen af butikken hjem til Hesselåvej bunder i et ønske om at gå fra at drive en fysisk butik med faste åbningstider, der både kræver tid og tilstedeværelse, til friere rammer, hvor der bliver mere tid til at være kreativ.

- Jeg fremstiller stadig de samme produkter og yder den samme service, men jeg står ikke hele tiden i en fysisk butik, så jeg kan kontaktes, når kunderne ønsker noget, fortæller Jette, der alle hverdage vil være at træffe på telefonen fra klokken ni til 17. I samme tidsrum er der mulighed for selvbetjening i butikken.

Annonce

Velovervejet beslutning

- Det er en velovervejet beslutning, konstaterer Jette, der allerede i sommer tog beslutningen om ikke længere at være bundet af butikken med fast åbningstid.

Hun glæder sig over, at hun får mere plads i de nye omgivelser.

Jette er gift med Johannes, der er procesoperatør hos DLG i Skave, og parret har tre børn:

Mathilde på 26 år, der arbejder på et ridecenter, Frederikke på 24 år, der går hjemme og passer sine to børn, og Andreas på 20 år, der netop er flyttet hjemmefra. Sønnen er i gang med sit sabbatår efter handelsgymnasiet og arbejder hos Arla.

- Jeg håber også på, at jeg får mere tid til familien, tilføjer bageren og blomsterpigen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce