Annonce
Holstebro Onsdag

Juleassistenten er selv bare helt vild med julen

Sofie Tjagvad, der er vokset op på Sletten, er her ved at sætte julevarer på hylderne i butikken på Store Torv. Foto: Morten Stricker
23-årige Sofie Tjagvad læser til fysioterapeut. Når hun har fri fra studiet, hjælper hun til i Imerco, hvor hun begyndte som julehjælp i 2018.

Holstebro: Tiden op til jul er lig med travlhed i butikkerne - og især i en isenkræmmerforretning som Imerco på Store Torv midt i Holstebro.

Der er så travlt, at de syv fastansatte medarbejdere ikke kan følge med, og derfor har forretningen i år kaldt fire ekstra juleassistenter ind.

Sofie er en af dem.

Annonce

- Jeg elsker selv julen og er et rigtigt julemenneske. Jeg synes, det er mega fedt, når der er travlhed i butikken, og jeg oplever, at folk er glade, når de kommer ind og handler, sige Sofie Tjagvad.

Hun fyldte 23 år den 1. november, og hendes tommelfingerregel er, at efter fødselsdagen må hun give julen fuld gas.

Sofie begyndte som julehjælp i Imerco i 2018 efter at have færdiggjort studentereksamen fra gymnasiet i Holstebro om sommeren.

I de første måneder af 2019 tog hun på en sabbat-rejse til Latinamerika sammen med en gruppe. Om sommeren vendte hun tilbage som assistent i Imerco, og siden hun begyndte på studiet til fysioterapeut i marts 2020, har hun arbejdet i isenkræmmerforretningen i sin fritid.

Fritidsjob som ekstra "gevinst"

Op til jul er det altså ekstra brug for hendes hjælp.

- Jeg har fri fra studiet en gang om ugen, og den dag arbejder jeg fast hernede, fortæller Sofie, der også er på job i weekenderne.

En enkelt friweekend i december bliver det dog til.

- Jeg kan sagtens få  min økonomi til at løbe rundt, og jeg behøvede egentlig slet ikke at arbejde, men jeg kan godt lide arbejdet, forklarer Sofie, der bor i en lejlighed i gågaden sammen med kæresten, Frederik, der også studerer.

Det er kunderne og de kvindelige kolleger, - for der er lige for tiden ingen mænd ansat i forretningen, - hun godt kan lide. Hun foretrækker at stå bag disken, være i dialog med kunderne og pakke gaver ind frem for at fylde varer op på hylderne.

Der er nemlig kunde-kontakten, der for hende er det bedste ved jobbet.

Inden hun fik job i Imerco, arbejdede hun en overgang i et supermarked i byen.

- Der var ikke på samme måde kontakt til kunderne og ofte også nogle sure kunder, men dem er der ingen af her, siger Sofie, der godt kan lide stemningen, når køerne ved kassen blive lange i de travle perioder.

- Det er fedt, når der er travlt. Jeg kan godt lide tanken om, at vi får pakket en masse gaver ind og får en god omsætning, forklarer juleassistenten.

Det er fedt, når der er travlt. Jeg kan godt lide tanken om, at vi får pakket en masse gaver ind og får en god omsætning.

Sofie Tjagvad, juleassistent
Annonce

Unge på job søndag

Arbejdstiderne er dog i det lange løb ikke tiltalende for Sofie, og hun kan ikke se sig selv arbejde i butik resten af sit arbejdsliv.

- Det er det rigtige valg for mig at blive fysioterapeut, konstaterer Sofie, der er halvvejs i sit studie og forventer at være færdiguddannet i sommeren 2023.

Hun kunne måske godt tænke sig til at arbejde med børn, når hun er færdig.

- Men jeg skal bare ud og have et job, for det kan godt være lidt svært at få, fortæller hun.

Fritidsarbejdet forsøger hun at passe ind med studiet, og i år skal der være plads til en eksamen i både december og januar.

- Om søndagen er det altid os unge, der er på arbejde, sig hun og kalder samværet med de andre unge medhjælpere for "mega hyggeligt".

Det kan godt være, at Sofie Tjagvad ikke var så god til at pakke gaver ind, før hun blev ansat i Imerco. Men det er hun nu - for øvelse gør mester, og op til jul bliver gaverne pakket ind på samlebånd. Foto: Morten Stricker
Annonce

Alt i udstyr hjemme

Sofie valgte i sin tid at søge job i en isenkræmmerbutik frem for i en tøjbutik, fordi hun ikke interesserer sig særligt meget for mode og tøj.

Køkkenudstyr, tallerkener, glas, nips og alt det andet, Imerco har på hylderne sagde hende heller ikke ret meget, da hun begyndte i jobbet.

- Jeg var den eneste i hele butikken, der ikke havde Royal Copenhagen dengang, fortæller hun.

Det har hun i dag - og masser af alt andet udstyr også.

- Vi mangler bestemt ikke noget i mit hjem, siger hun.

Sofie går nemlig ikke ned på udstyr.

Sofie Tjagvad bliver ofte fristet til at købe noget med hjem fra butikken. - Man altid finde noget. Jeg køber alle mine julegaver i Imerco - undtagen til min lillebror, fortæller hun. Foto: Morten Stricker
Annonce

Travle måneder

Hanne Færgegård er butikschef i Imerco Holstebro, og hun kan konstatere, at omsætningen i november de senere år er blevet større, end den har været.

- I november og december omsætter vi faktisk det samme, som vi omsætter for i resten af årets måneder. Så der er mere end fuld knald på, når vi på to måneder sælger for det, vi samlet sælger de ni andre måneder, siger butikschefen.

Januar hører også til de travle måneder på grund af udsalg og gavebytteriet.

- Dem, der kommer ind for at bytte, køber ofte noget andet, forklarer Hanne Færgegård, der har arbejdet 35 år i isenkræmmer-branchen og lige nu er i gang med sin anden jul som chef i Holstebro.

Selv om Sofie Tjagvad ikke skal fortsætte med at arbejde i butik, synes hun, at det er et "sindssygt godt arbejde", som hun kalder det.

- Det er lidt underligt at tænke på, at jeg om et års tid eller to skal sige op, men det er der heldigvis lang tid til, lyder det fra den unge juleassistent.

Sofie Tjagvad kan bedst lide at ekspedere kunder, men arbejdsdagen byder også på mange andre opgaver som for eksempel at finde varer nede fra lageret i kælderen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Holstebro Onsdag

Murerfirma skiftede strategi: Omsætningen blev fordoblet

Annonce
Holstebro Onsdag

Langt flere videokonsultationerhospitalerne: - Mange patienter har taget utroligt positivt imod det

Annonce
Holstebro Onsdag

Masser af aktiviteterSlagteriet i foråret

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Sognepræst fortæller om Astrid Lindgrens verden

Holstebro Onsdag

Aftale mellem lærerforening og kommune gøres permanent

Holstebro Onsdag

Saxofonkvartet fejrer jubilæum med koncert på musikskolen

Holstebro Onsdag

Klassisk ballet, gys og kærlighedprogrammet

Holstebro Onsdag

Så mange unge flytter hjem til barndomskommunen

Holstebro Onsdag

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Holstebro Onsdag

Mads må vente et halvt år: Godt at have noget at glæde sig til

Holstebro Onsdag

Så er der atter fortællinger i Det Gamle Rådhus

Annonce