Annonce
Holstebro Onsdag

Julelysene tændes i år allerede den 1. november

Helm investerede sidste år i ny julebelysning, der beklæder facaden - på samme måde, som Holstebros gamle rådhus blev beklædt med lys i 2017. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Handelsstandsforening har besluttet sig for at tænde sine julelys en lille måneds tid tidligere i år. Sidst år blev der først sat strøm til lysene på Black Friday, men det gav udfordringer med kamp om parkeringspladserne og mange mennesker i gaderne.
Annonce

Holstebro: I Holstebro er traditionen, at guirlanderne i gågaderne tændes midt i november, og at julemanden tænder alt det øvrige julelys i byen Black Friday - den store handelsdag, der med inspiration fra USA plejer at skyde julehandelen i gang.

Men i år må julemanden gnide sommersøvnen ud af øjnene lidt tidligere. Holstebro Handelsstandsforening har nemlig besluttet sig for at tænde julelyset i byen allerede fredag den 1. november - altså en lille måneds tid før Black Friday, der i år falder på datoen den 29. november.

- Tanken om at tænde julelyset den 1. november har været fremme på et medlemsmøde i handelsstandsforeningen, og der var der stor opbakning til idéen. Jeg har hverken fået kommentarer om, at det er forkert, eller meldinger om, at nogen synes, det er for tidligt, siger Holstebros handelschef, Jens Kristian Larsen.

Baggrunden for at sætte strøm til julelyset fra begyndelsen af november skal findes i ordet fremkommelighed.

- De tidligere år har vi opnået noget af et tilløbsstykke med julelysets tænding. Rigtigt mange kommer til byen og kigger med, og det er jo helt fantastisk, men det giver også lidt udfordringer i forbindelse med fremkommeligheden, skriver handelschefen i en mail til handelsstandsforeningens medlemmer.

Det sker fredag den 1. november

Julemanden kommer til byen i selskab med musikkorpset.

Fra klokken 18 begynder manden med det lange skæg at tænde julelyset fra toppen af Nørregade.

Traditionen tro fortsætter han sammen med sine nissebørn og byens borgere og gæster ned gennem byen.

Klokken 19 serverer Holstebro Handelsstandsforening sammen med Jyske Bank varm kakao og æbleskiver til alle på Store Torv.

Når de små er taget hjem, står alle byens udskænkningssteder klokken 20:59 klar med julebryggen.

Kilde: Holstebro Handelsstandsforening.

Annonce

Julelys på J-Dag

Fredagen med både julemand, julelys og den efterhånden kæmpestore handelsdag Black Friday giver nemlig trængsel i gaderne og kamp om parkeringspladserne.

Derfor har handelslivet i Holstebro altså i år valgt at starte sæsonen lidt tidligere ved at give julemanden og byens julelys sin egen event i håb om, at kunderne kommer i julehumør allerede i november og tager hul på julehandlen.

- Så kommer Black Friday fire uger senere, og forhåbentlig får vi gang i salget lidt tidligere og gør fremkommeligheden lidt bedre begge dage, forklarer handelschefen videre i sin mail.

Handelschefen mener ikke, at udgiften til strøm til julelyset i en ekstra måned er noget, der vælter noget.

- Inden for de seneste to år er alle lysene skiftet ud til nye LED-lys, der næsten ingen strøm bruger. Det er på ingen måde et stort beløb - vi bruger kun ti procent af det beløb, vi brugte før i tiden, siger Jens Kristian Larsen, der dog ikke har lyst til at sætte tal på el-udgiften.

At det lige netop er fredag den 1. november, der er valgt, hænger sammen med, at det er J-Dag - altså den dag, hvor julebryggen bliver frigivet, og traditionen tro bliver J-Dagen fejret med skum i gaderne og travlhed på byens værtshuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce