Annonce
Holstebro Onsdag

Julemærkemarch skulle være gået for 43. gang: Nu er den aflyst

IF Posten Holstebro henstiller til, at man i år selv gå sin egen julemærkemarch og donerer penge til julemærkehjemmene. Arkivfoto: Morten Pedersen

Holstebro: Man kan roligt kalde den en tradition.

Julemærkemarchen, der i år skulle være gået for 43. gang i Holstebro.

Men nu er den lokale udgave af Julemærkemarchen, som skulle have fundet sted fra Holstebro Postkontor, Stationsvej 9 i Holstebro, søndag den 6. december, aflyst.

Det oplyser Niels Lillelund Sørensen fra idrætsforeningen, IF Posten Holstebro, der står bag arrangementet.

Aflysningen skyldes coronasituationen i Danmark.

- Vi har aldrig aflyst marchen før, fortæller Niels Lillelund Sørensen.

- Det er træls, at vi er nødt til at aflyse marchen i år, men det et mest træls for de børn, vi skulle have hjulpet, konstaterer han.

Marchen plejer ifølge Niels Lillelund Sørensen at samle 170 til 200 deltagere, og foreningen samler normalt omkring 4000 kroner ved arrangementet. Pengene sendes til julemærkehjemmene sammen med omkring 5000 kroner, som foreningen selv donerer.

Det er altså omkring 9000 kroner, julemærkehjemmene går glip af fra Holstebro i år.

- Hvis man har lyst til at støtte det store arbejde med at drive julemærkehjemmene og samtidig hjælpe de mange børn og unge, som desværre har brug hjælp og støtte, kan man gå ind på www.julemaerkemarchen.dk. Her kan man købe årets medalje og alle de andre ting, som man normalt ville have købt på startdagen, lyder opfordringen fra IF Posten Holstebro.

Her kan man også give et bidrag til julemærkehjemmene.

Julemærkemarchen samlede sidste år over hele landet en donation på 1,46 millioner kroner ind til julemærkehjemmene. Julemærkemarchens bestyrelse har på landsplan truffet beslutning om, at alle startsteder i Danmark bliver virtuelle i år, så alle fortsat kan tilmelde sig og give sit bidrag til julemærkehjemmene, men altså går en julemærketur hver for sig - hjemme fra egen dør.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce