Annonce
Holstebro Onsdag

Købmand lå på sine grædende knæ foran bager

Så er der lidt til den søde tand. Og sådan en tand har både købmand Henrik Hedegaard (til venstre) og bagermester Jesper Sander, der her viser et lille udvalg af det bagerbrød, han og hans forretning, Bageriet Max, fra den 1. oktober leverer til kunderne i Ellebæk-området. Foto: Ninna Pirchert
Fra den 1. oktober er Bageriet Max begyndt at levere bagerbrød til supermarkedet Meny i Ellebæk.
Annonce

Holstebro/Ellebæk: - Hvordan aftalen kom i stand? Ja, jeg måtte da lægge mig ned på mine grædende knæ foran Jesper.

Sådan lyder forklaringen fra købmanden i Meny i Ellebæk, Henrik Hedegaard, på spørgsmålet om, hvordan det gik til, at supermarkedet Meny har fået en aftale med Bageriet Max om at levere brød ud til forretningen i komponistkvarteret fra den 1. oktober.

Og den Jesper, som købmanden taler om, er altså bagermester Jesper Sander, der sammen med sin kone, Tina, driver bageriet og bagerbutikken på Vesterbrogade.

Annonce

Friskbagt brød hver dag

Når det krævede gode overtalelsesevner at få en aftale om brødleverancer i stand med bagermesteren, hænger det sammen med, at Bageriet Max - i modsætning til mange andre bagere - satser på butikken - og ikke på at levere brød ud af huset til andre forhandlere.

Bageriet Max bager nemlig til sin egen forretning og har kun en enkelt aftale om levere brød ud til andre. Den aftale er indgået med Spar i Tvis.

- Men da vi både har kapaciteten og folkene til det, gik vi med til aftalen, fortæller bagermesteren, der allerede for halvanden måned siden har ansat en ny lærling og beholdt en svend som ekstra personale til opgaven.

Planen er, at en chauffør to gange om dagen - syv dage om ugen året rundt - kører bagerbrød fra bageriet på Vesterbrogade ud til supermarkedet på Beethovensvej, så det hver dag er friskbagt brød, der sælges.

Hvor stor en omsætning de to forretningsdrivende forventer at få i supermarkedet, har de ikke lyst til at sætte tal på.

- Men vi kommer nok tæt på at få lige så stor en omsætning her i Ellebæk som en lille provinsbager, mener Henrik Hedegaard.

Annonce

Høje ambitioner

- Jesper gør det godt, og den høje kvalitet på bagerbrød passer godt ind her hos os. Og så behøver kunderne jo ikke at køre helt ind til byen for at købe brød fra Bageriet Max, siger købmanden i Ellebæk, der tidligere fik leveret brød og kager fra Guldbageren på Struervej.

- Men vi trængte til, at der skete noget nyt, siger han som forklaring på leverandørskiftet.

Som Holstebro Onsdag skrev i sidste uge, har Meny i Ellebæk planer om en stor om- og tilbygning i det nye år. Bagerafdelingen er en af de afdelinger i supermarkedet, der skal bygges om og have mere plads.

- Kunderne vægter bagerbrød højt, og efter ombygningen bliver bagerafdelingen 50 procent større, end den er i dag, fortæller Henrik Hedegaard, der har en ambition om at fordoble brødomsætningen i løbet af to til tre år.

Annonce

God aftale for begge parter

Jesper Sander oplyser, at priserne vil være de samme i bagerbutikken på Vesterbrogade og i supermarkedet i Ellebæk. Kunderne i supermarkedet får mulighed for blandt andet at købe rundstykker, rugbrød, franskbrød, sandwich og kager.

- Men sortimentet bliver lidt smallere i Ellebæk, tilføjer bagermesteren, der lige som sin nye kollega forventer, at det er blivende aftale.

- Jeg har investeret 35.000 kroner i udstyr for at kunne levere brød ud til Ellebæk, fortæller Jesper Sander, og købmanden tilføjer.

- Når man indgår en aftale sammen med en anden, skal man sikre, at det ikke kun er den ene, der spinder guld på aftalen. Det skal være en god aftale for begge parter.

Bageriet Max beskæftiger tæt på 40 ansatte på fuld tid og på deltid. Meny har 65 ansatte - omregnet til fuldtidsansatte svarer det til mellem 25 og 27 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce