Annonce
Holstebro Onsdag

Købmand sætter nu endelig gang i ombygning til ti millioner kroner

Butikken skal fungere under ombygningen. Det kræver en hel del af både håndværkere og personale - og forståelse fra kunderne. Her giver købmand Henrik Hedegaard håndværkerne en hjælpende hånd på ombygningens allerførste dag, mandag den 14. september. Foto: Morten Stricker
Siden Henrik Hedegaard blev eneindehaver af Meny i Ellebæk, har planen været at give supermarkedet den helt store tur. Men tidsplanen blev forsinket, fordi byggetilladelsen var et halvt år undervejs. Nu er håndværkerne endelig gået i gang.
Annonce

Ellebæk: Planen var, at Henrik Hedegaard skulle slå døren op til en ny og gennemrenoveret butik inden påske i år.

Men det kom ikke til at ske.

Og nej, der var egentlig ikke coronaen, der ellers har fået skyld for meget, der bar ansvaret for, at renoveringen ikke kom i gang til tiden.

Det var den manglende byggetilladelse fra kommunen, der stak en kæp i hjulet på tidsplanen.

Uden en tilladelse kan man nemlig ikke gå i gang med en større ombygning og renovering. Købmanden i Ellebæk var ellers  klar:  Håndværkertilbuddene var indhentet, og tre lastbiler fyldt med inventar stod klar til at fylde i butikken.

- Jeg søgte om byggetilladelse den 7. december sidste år, og jeg fik den først et halvt år senere, siger købmanden, der var dybt frustreret over den lange ventetid hos byggesagsafdelingen i kommunen.

Da byggetilladelsen endelig forelå, var næste udfordring de nye brandsikringsregler.

- Men vi fandt en løsning sammen med folk fra kommunen, og de var effektive, da vi endelig sad rundt om bordet sammen, tilføjer han.

Annonce

Eget fingeraftryk

Men nu er alle papirerne i orden, og mandag den 14. september skete det endelig: Håndværkerne gik i gang med den gennemgribende renovering af butikken i Ellebæk.


Jeg glæder mig til at sætte mit eget fingeraftryk på butikken. Vi er jo nødt til at følge med tiden og sørge for, at kunderne vælger at handle hos os. Og så er det også godt for personalet, at der sker noget nyt.

Henrik Hedegaard, købmand i Meny i Ellebæk.


- Vi skal gerne været færdig den 27. november - til Black Friday, så vi er klar til julehandelen, siger købmanden, der forventer, byggeprojektet gøres helt færdigt med en mindre etape to i begyndelsen af det nye år.

Ombygningen kommer til at koste tæt på ti millioner kroner, og den bliver den hidtil største investering i forretningen,

- Jeg glæder mig til at sætte mit eget fingeraftryk på butikken. Vi er jo nødt til at følge med tiden og sørge for, at kunderne vælger at handle hos os. Og så er det også godt for personalet, at der sker noget nyt, mener Henrik Hedegaard.

Slagterafdelingen i Meny er en af de afdelinger, der får den helt store tur. Planen er blandt andet også at satse mere på delikatessen og på mad ud af huset. Foto: Morten Stricker

47-årige Henrik Hedegaard er bestemt ikke et nyt ansigt i supermarkedet i Ellebæk. Han har faktisk arbejdet i butikken i 24 år.

Efter ti år som medarbejder i forretningen købte han sig ind som medejer sammen med Poul Djernes. Gennem 14 år var de to makkerparret bag forretningen i komponistkvarteret, før Poul Djernes sidste år besluttede sig for at trække sig ud og gå på pension.

Lørdag den 14. september 2019 - præcis et år før renoveringen blev skudt i gang - blev papirerne skrevet under, og mandagen efter blev personalet i Meny orienteret om, at de ansatte fremover kun har én chef, nemlig Henrik Hedegaard.

- Jeg har hele tiden haft ombygningen i hovedet, og planer om, at en ny raket skulle skydes af, fortæller han om den cirka 1700 kvadratmeter store butik, der med lager og personalefaciliteter har et totalt areal på godt 2100 kvadratmeter.

Annonce

Stor ros for bagerbrød

Planen er udvide og opgradere butikkens specialafdelinger:

I slagterafdelingen bliver alt væltet. Køle- og frysebokse skiftes ud og går over til CO2, der er mere miljøvenligt.

- Slagterafdelingen får mere plads, og vi vil satse mere på mad ud af huset, så vi kan "stjæle" lidt fra de private slagtere og give dem mere konkurrence på markedet, forklarer han.

- Bageriet Max fortjener en ny bagerafdeling hos os, mener Henrik Hedegaard. Fra 1. oktober sidste år begyndte bageriet på Vesterbrogade at levere bagerbrød til Meny i Ellebæk. Og det har været en succes, konstaterer købmanden. Foto: Morten Stricker

Bagerafdelingen bliver dobbelt så stor, som den er nu.

- Vi har aldrig fået så meget ros, som den vi har fået for at gå over til at få Bageriet Max til at levere bagerbrød til os. Salget er steget med 70 procent, og vi tror på, at vi kan vækste endnu mere, siger Henrik, der ser frem til, at supermarkedet efter endt ombygning kan få hele sortimentet - eller i hvert fald langt det meste af det - fra bagerforretningen på Vesterbrogade til salg i Ellebæk.

Bagerafdelingen rykker helt ud til bygningens bagvæg og overtager pladsen fra flaskeautomaten, der flyttes ud på siden af huset og overlader de gode salgs-kvadratmeter til bagerbrødet.

Henrik Hedegaard har selv arbejdet i butikken i 24 år, og mange Meny-medarbejdere har fra ti år og opefter i anciennitet. - Det betyder meget, at kunderne kender os, mener Henrik Hedegaard, der her ses i det begyndende byggerod. Foto: Morten Stricker

Kiosk og bagerafdeling der i dag hænger sammen og ofte bliver til en flaskehals i butikken, skilles ad til hver sin funktion og ekspedition. Grøntafdelingen udvides med en tredjedel, og personalets garderobe flyttes ned i kælderen for at give plads til en større vinafdeling. Måske skal der bygges nye velfærdslokaler til.

- Det har jeg ikke lagt mig fast på endnu, siger købmanden og hentyder dermed til etape to, der endnu ikke er planlagt i detaljer.

Belysningen i supermarkedet skiftes ud til LED-belysning for at spare strøm og CO2.

Annonce

Vild vækst i coronatiden

For nogle virksomheder har coronakrisen været en katastrofe - for andre har den givet større omsætning.

Meny hører til i den sidstnævnte gruppe:

- Det har været helt vildt. I april vækstede vi med godt 30 procent, og nu ligger vi med en månedlig vækst på omkring de 20 procent, siger Henrik og fortæller, at Meny i Ellebæk har haft større vækst, end Meny-kæden har.

Mere om Meny

Ellebæk Centret blev bygget i 1981 og gik konkurs et par år senere.

I 1983 lejede den dengang 23-årige Poul Djernes sig ind i centrets største butik på 560 salgskvadratmeter. Seks år senere købte han butikken.

I 2006 gik souschefen, Henrik Hedegaard, med som kompagnon.

Der er bygget om og udvidet otte gange - nu går Henrik Hedegaard i gang med den niende og hidtil største ombygning.

Siden 2015 har der stået Meny på facaden.

Meny i Ellebæk er den tredje største dagligvarebutik i Holstebro efter Bilka og Kvickly.

Trods væksten er antallet af medarbejdere det samme, som det var, før coronavirus stak sig grimme ansigt frem.

- Vi er bare rykket sammen i bussen, som Meny-chefen siger.

Meny ligger side om side med Rema 1000 i Ellebæk, og den konkurrence holder købmanden oppe på tæerne.

- Men jeg er aldrig blevet købmand for at slås med konkurrenten om en krone mere eller mindre for en liter mælk. Jeg vil aldrig kunne trives i en discountbutik, siger Henrik Hedegaard, der tror på, at han kan skærpe konkurrence ved at satse på de specialafdelinger, discountbutikkerne ikke har.

Henrik Hedegaard er udlært i Favør i Struer, og han bor sammen med sin søn på 18 år på Valdemar Poulsens Vej. Sønnen står i øvrigt i lære i Meny i Herning.

Meny i Ellebæk holder åbent fra klokken syv om morgenen til 21 aften alle ugens dage, og der er cirka 60 ansatte på hel- og deltid samt mange ungarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Adnan maler gerne byen rød

Annonce