Annonce
Holstebro Onsdag

Ka’ vi komm’ på ferie?

- Selvom vi oplever, at Danmark åbner op, er der stadigvæk en usikkerhed hos de udsatte og sårbare familier i Holstebro Kommune, mener Lone Merrild Rasmussen, der nu beder om økonomisk hjælp til at sende de udsatte familier på sommerlejr. Pressebillede
Kirkens Korshærs Familiearbejde mangler penge til at sende sårbare familie fra Holstebro-området på sommerlejr. Og nu håber afdelingsleder Lone Merrild Rasmussen på, at der kan sættes en indsamling i gang.
Annonce

Holstebro: Ka’ vi komm’ på ferie?

Det er et spørgsmål, der ofte stilles ved aftensmaden i de danske hjem. Ofte sker det med baggrund i, at familien pakker bil og campingvogn til en tur sydpå, eller måske booker man en flybillet til et eksotisk sted i verden med all-inclusive.

Spørgsmålet kender Korshærs Familiearbejde også alt til. Afdelingsleder Lone Merrild Rasmussen kender til en del familier, hvor den dyre ferie ikke er nogen mulighed. Derfor holder familiearbejdet sommerlejre for udsatte og sårbare familier, hvor der er mulighed for at komme lidt væk fra dagligdagen, som for nogle kan blive svær at se sig igennem. Lejrene afholdes på et feriecenter i det vestjyske, og fokus er på samvær og fællesskab.

Ka’ vi komm’ på ferie?

Sådan spørger Lone Merrild Rasmussen nu også, for med coronakrisen er der gået en prop i den indtægt, Kirkens Korshær baserer mange af sine udgifter på.

- Genbrugsbutikkerne har været lukket i et par måneder, og på landsplan har det kostet Kirkens Korshær et hul i budgettet på over 25 millioner kroner. Helt så galt står det ikke til i Holstebro, men alligevel kan det være svært at finde de sparsomme midler, der skal til for at gennemføre en sommerlejr og det øvrige arbejde, siger korshærsleder Birthe Mygind Thorup i en pressemeddelelse.

Planerne for årets ferie ligger faktisk allerede klar, fortæller Lone Merrild Rasmussen.

- Vi skal til Thyborøn og opleve suset af Vesterhavet, men lige nu oplever vi kun suget i maven over, at vi ikke har mulighed for at gennemføre det. Vi har planer for en sommerlejr for 24 personer, hvilket vil sige cirka syv familier fra Holstebro-området. Det vil koste os omkring 32.000 kroner, når alle udgifter - undtagen løn - tælles med, siger lederen for Kirkens Korshærs familiearbejde, der allerede har fået et par donationer.

- Det er dejligt, men det rækker altså endnu ikke helt, tilføjer Lona Merrild Rasmussen, der derfor nu vover at spørge om hjælp.

- Når der kan samles penge ind til Den Gamle By i Århus, en hjuldamper i Silkeborg og zoologiske haver rundt omkring, håber vi også at kunne få hjælp til nogle medmennesker i nød i vores lokale område, lyder det fra afdelingslederen.

Hvis man vil hjælpe, kan man henvende sig til Lone Merrild Rasmussen på 23 67 58 01 eller til Korshærsleder Birthe Mygind på 25 53 45 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce