Annonce
Holstebro Onsdag

Simpelt, men succesfuldt middel mod skrald på strandene: Kommunen sætter 14 kasser op langs kysten

Kassen har dobbelt bund, som sikrer, at den trods placeringen i sand nemmere kan tømmes med en palleløfter. Du kan finde den nærmeste strandkasse på Google-kortet Strandkasser i Danmark 2021. Foto: Hold Danmark Rent.
Fra Thorsminde i nord til Græm Strand i syd har Holstebro Kommune placeret 14 strandkasser, der er klar til til at tage imod affald fra havet, som frivillige samler ind langs Vestkysten.

Holstebro/Vestkysten: En genbrugt europapalle med påmonterede sider og et informationsskilt på tre sprog.

Så simpelt kan det gøres, men det er altså en meget effektfuld affaldsløsning, når det kommer til spontan frivillig opsamling af marint affald langs kysten, fortæller Holstebro Kommune på sin hjemmeside.

I kommunen er det sat 14 kasser op fra Thorsminde i nord til Græm Strand i syd. Kasserne er altså ikke til almindeligt affald, men til marint affald skyllet ind med bølgerne.

Kasserne bliver tømt hver uge.

Strandkasserne vil stå på strandene indtil oktober, hvor de igen flyttes bag klitterne ved p-pladser ved nedgange til strandene. I vinterhalvåret vil man derfor også kunne indsamle marint affald og lægge det i Strandkasserne i deres "vinterhi".


Strandkasserne virker nemlig inspirerende og forsikrer samtidig strandens gæster om, at udfordringen med affald på stranden og i havet er noget, vi alle er fælles om.

Holstebro Kommune


Langs den jyske vestkyst har strandkasserne ifølge Holstebro Kommune været en succes gennem flere år. I 2020 indsamlede kasserne hele 411 ton affald og dermed 49 % af den samlede mængde af marint affald, som blev fjernet fra kysterne.

- Lokale borgere, men i særdeleshed også turisterne, er meget begejstrede for konceptet. Strandkasserne virker nemlig inspirerende og forsikrer samtidig strandens gæster om, at udfordringen med affald på stranden og i havet er noget, vi alle er fælles om, lyder det fra kommunen.

Annonce

Indsamlings-event

Lørdag den 18. september bliver Holstebro Kommunes kampagnedag for Nordisk Strandrydder Dag 2021. Her arrangerer kommunen i samarbejde med Hold Danmark Rent og Thorsminde Borgerforening en større indsamlingsevent på kysten, hvor lokale, borgere, turister og virksomheder inviteres til sammen at give en hånd til naturen og det rene strandmiljø.

Marint affald er en fællesbetegnelse for det affald, som befinder sig i havet eller skyller ind på kysterne. I sæsoner med meget vestenvind skyller op mod 1000 ton ind langs de danske kyster om året.

Marint affald er mange typer af materialer, men mere end 80 procent af det marine affald i Danmark er plast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce