Annonce
Holstebro Onsdag

Kenneth trodser coronakrise og etablerer egen gulv-virksomhed

Kenneth Hounisen har håndværkerblod i årene, og iværksætterånden besidder han også. Han vil dog se tiden an, før han beslutter sig for, om der skal ansættes andre i det nye gulvfirma. - Det er bare mig til en start, siger han og tilføjer, at han også har et par samarbejdspartnere. Pressebillede
Timingen var måske ikke den bedste, men 31-årige Kenneth Hounisen havde - inden coronavirus slap løs - taget en beslutning om at begynde for sig selv. - Det var et valg, jeg tog, fordi jeg troede på idéen, og det gør jeg stadig, siger han.
Annonce

Holstebro: Fredag den 1. maj sagde 31-årige Kenneth Hounisen farvel til den faste lønudbetaling og begyndte som selvstændig med sit eget gulvfirma, Kenneths Gulvteknik, som han har kaldt sin nye virksomhed.

- Den store drøm og ambition om at blive selvstændig er nu blevet en realitet. Det var et brændende ønske om at få lov til at levere den personlige oplevelse sammen med det omhyggelige håndværk, der kræves af moderne gulve, siger han og indrømmer, at timingen - ved at åbne midt under en krise - ikke er den bedste.

- Men datoen var sat - coronakrise eller ej - og jeg ville da være ked af, hvis jeg om 30 år skulle spørge mig selv, hvorfor jeg ikke gjorde det. Det var et valg, jeg tog, fordi jeg troede på idéen, og det gør jeg stadig, siger Kenneth, der altså begyndte i sit nye job i fredags.

Og krisen til trods så er der allerede kunder i butikken.

- De første 14 dage i maj er allerede fyldt i ordrebogen, fortæller Kenneth Hounisen, der bor i Vemb, hvorfra han kører ud.

- Det er jo bare mig og min firmabil, forklarer Kenneth, der har et par samarbejdspartnere, blandt andet en gulvsliber i Holstebro.

Annonce

Håndværker-blod i årerne

Kenneth er udlært gulvlægger og har tidligere arbejdet som blandt andet tømrer, brandmand og pædagogmedhjælper.

- Men det var håndværket, der trak i mig, og som jeg vendte tilbage til, og nu har jeg fundet den rette hylde, mener Kenneth Hounisen, der har arbejdet som gulvlægger siden 2014 i både Holstebro og Herning.

Senest har han haft job hos en gulvlægger i Ulfborg. Et job, som han nåede at sige op, før coronakrisen for alvor tog fat.

Kenneth Hounisen er søn af Johnny Hounisen, som er et kendt ansigt i det lokale håndværkermiljø. Faderen ejer virksomheden Vestjydsk Gulvafslibning, som bearbejder trægulve i det midt- og vestjyske. Og håndværkertraditionen i familien rækker endnu en generation tilbage: Kenneths farfar, Evald Hounisen, var tidligere snedker i Holstebro. Evald bor stadig i Mejdal i det hus, han selv byggede i 1962.

- Der har været mange tanker omkring opstarten i denne tid, men vi må ikke gå helt i stå, så jeg kører på og trodser de svære odds, fortæller Kenneth Hounisen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Idéen med det nye gulvfirma er, at rådgivning og kvaliteten i håndværket skal gå hånd i hånd. Det er den personlige oplevelse hele vejen igennem forløbet, der differentierer mit firma fra lignende virksomheder i nærområdet.

Annonce

Flere vil renovere

Ifølge gulvmanden er udvalget af gulvtyper blevet markant bredere, og det kan være svært at navigere i de mange muligheder. Derfor mener Kenneth, at den personlige rådgivning er med til at sikre, at kunderne får netop det gulv, der matcher funktion og æstetiske ønsker. Det er eksempelvis blevet muligt at få moderne, flydende gulvtyper, som ikke kræver den store nedbrydning på badeværelser og andre rum med ældre flisebelægning.

- Laminatgulve er også blevet enormt populære i denne tid, fordi de er lette at vedligeholde, mens der opnås en flot struktur med trægulve, fortæller han.

Kenneth Hounisen ser en tendens til, at mange bruger privatøkonomien på renovering, nu hvor coronakrisen har sat en stopper for både rejser og mange andre oplevelser.

- Derfor håber jeg, at det vil tilgodese firmaet her i opstarten. Men jeg er selvfølgelig også bevidst om den store usikkerhed, som mange står i. Jeg glæder mig bare til at komme ud og skabe glæde med nye, flotte gulve, lyder det fra Kenneth Hounisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce