Annonce
Holstebro Onsdag

Kirke gør klar til at genåbne: Længere afstand, når der synges

Holstebro Kirke har afholdt begravelse under corona-nedlukningen, men nu er der altså også mulighed for at deltage i en gudstjeneste - dog stadig med afstand. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Afstand er også et nøgleord for kirkernes genåbning. - Det er det enkelt menighedsråd, der skal afgøre, hvordan den enkelte kirke afholder gudstjenesten på forsvarlig vis efter de retningslinier, Kirkeministeriet har meldt ud, siger Niels Arne Christensen, der er præst ved Holstebro Kirke.
Annonce

Holstebro: - Vi har først lige modtaget retningslinjerne for genåbningen her til morgen, så vi sidder og læser på det lige nu.

Sådan lød det fra Niels Arne Christensen, præst ved Holstebro Kirke, da Holstebro Onsdag talte med ham mandag morgen.

Men håbet og intentionen var og er at holde den første gudstjeneste efter den to måneder lange nedlukning Kristi himmelfartsdag - altså torsdag den 21. maj - med de restriktioner, der følger med tilladelsen til at genåbne kirkerne.

- Gulvarealet skal måles op, og der må være en person per fire kvadratmeter eksklusiv præsten og de andre personer, der har en funktion ved gudstjenesten, siger Niels Arne Christensen og tilføjer, at der er forskellige krav til afstanden mellem kirkegængerne alt efter om der synges eller ikke synges.

- En meter afstand, når der ikke synges, og to meter - målt fra næsetip til næsetip - hvis der synges, siger han og forklarer, at det er risikoen for at overføre smitte via dråbeinfektion, der tages højde for.

- Det er det enkelte menighedsråd, der skal afgøre, hvordan den enkelte kirke afholder gudstjenesten på forsvarlig vis efter de retningslinier, Kirkeministeriet har meldt ud, siger præsten og fortæller, at nogle kirke kan vælge at lade kirkekoret synge, og menigheden lytte.

Salmebøgerne kan også udgøre en smitterisiko, og derfor kan en mulighed være at bruge powerpoint med salmeteksterne eller at trykke et sangark, hvis kirken altså beslutter sig for, at menigheden skal synge.

Desuden er der blandt andet krav om afspritning af hænder ved indgangen og om ekstra rengøring.

Med hensyn til altergang er der krav om at bære handsker, hvis hænderne kommer i direkte kontakt med fødevarer, som oblaterne hører ind under.

- Men der er også mulighed for at bruge en pincet-lignende genstand, så man ikke kommer i berøring med dem, siger Niels Arne Christensen, der var på vej til et møde for at få afklaret, hvordan Holstebro Kirke vil sikre, at gudstjenesten kan afholdes i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce