Annonce
Holstebro Onsdag

Klar, parat: Det er nu, du skal skrive dit barn op til skolestart

Selvom der er længe til sommer og skolestart, så er det allerede nu, at forældre til et kommende skolebarn skal indskrive deres børn. Pressebillede
Har du et barn, der er skoleparat og skal begynde i 0. klasse til sommer, så er der indskrivning til skolen frem til den 18. januar.
Annonce

Holstebro: Som forælder til et barn, der er klar til at begynde i skolen, kan du frem til den 18. januar skrive dit barn op til en af kommunens folkeskoler.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Forældre kan indskriver deres barn via den digitale web-indskrivning på holstebro.dk/skolestart ved at trykke på "Skriv dit barn op til skole" og derefter angive ønskerne for barnets skolegang ved at følge selvbetjeningen.

- Som forælder til et kommende skolebarn kan der være mange spørgsmål. På holstebro.dk/skolestart er der samlet information omkring dit barns skolestart og vigtige tidspunkter, der kan være gode at få skrevet i kalenderen allerede nu, lyder det fra kommunen.

Barnet hører på baggrund af, hvor det bor, til en bestemt skole, nemlig distriktsskolen.

Det er dog muligt at få barnet skrevet ind i en anden skole end distriktsskolen, hvis der er ledige pladser på den ønskede skole, og hvis klassekvotienten ikke overstiger 26 elever i den ønskede klasse.


Som forælder til et kommende skolebarn kan der være mange spørgsmål. På holstebro.dk/skolestart er der samlet information omkring dit barns skolestart og vigtige tidspunkter, der kan være gode at få skrevet i kalenderen allerede nu.

Holstebro Kommune


Forældrene skal også bruge "Skriv dit barn op til skole", hvis de ønsker, at deres barn skal gå på en anden skole end distriktsskolen, en fri- eller privatskole, eller hvis de vil søge om udskudt skolestart.

- På den måde ved kommunen, at undervisningspligten overholdes, forklarer Holstebro Kommune.

De forældre, der ønsker, at deres barn skal gå i skole i en anden kommune, skal også give besked gennem webindskrivningen i Holstebro Kommune.

Annonce

SFO og førskole

Hvis barnet skal skrives op til SFO i forbindelse med skolestart, kan det gøres det via "SFO indskrivning" på den digitale pladsanvisning.

- Når du skriver dit barn op til 0. klasse, vil barnet automatisk den 1. maj blive overflyttet til førskolen på den valgte skole. Førskolen er et tilbud om en fuldtidsplads til dit barn frem til skolestart i august, forklarer kommunen.

Forældre til et barn, der er visiteret til et specialtilbud næste skoleår, skal ikke indskrive barnet i skole.

- Hvis du endnu ikke har fået konkret information om, hvilket specialtilbud dit barn skal starte i, kan du forvente at få informationen i starten af 2021, oplyser Holstebro Kommune.

Du kan læse mere på www.holstebro.dk/skolestart

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce