Annonce
Holstebro Onsdag

Kom ned på museet og hyg dig med brætspil

- Risk er et fantastisk spil, siger museumsinspektør Niels Terkildsen begejstret. Det og mange andre brætspil kan man spille i løbet af skoleferien på Holstebro Museum. Foto: Morten Stricker
Holstebro Museum har indrettet en spilcafé med masser af brætspil, og håbet er, at unge, børnefamilier eller bedsteforældre med feriebørn har lyst til at hygge sig der.
Annonce

Kan du lide at spille brætspil?

Så er muligheden der nu for at tage børnebørnene, kammeraterne, vennerne eller kæresten med på Holstebro Museum og slå sig ned i det dertil indrettede brætspils-rum.

- Vi har støvsuget byens genbrugsbutikker for gode spilleborde, og jeg tror, vi har plads til omkring 20-25 spillere ved to og fire-mands borde, fortæller museumsinspektør Niels Terkildsen.

Det er ganske gratis at komme og spille brætspil. Enten kan man bruge de spil, museet har liggende, eller også kan man tage sit eget spil med. Og museumscaféen er åben, hvis man skulle få lyst til en kop kaffe eller en sodavand under spillet.

- Holstebro Kommune har haft en pulje med penge til aktiviteter for børn her i sommerferien på grund af coronavirus-krisen. Og vi har fået nogle af midlerne, som vi dels bruger på spillecaféen, og dels på at lave formidling for børn på Hjerl Hede, fortæller Niels Terkildsen.


Vi har støvsuget byens genbrugsbutikker for gode spilleborde, og jeg tror, vi har plads til omkring 20-25 spillere ved to og fire-mands borde.

Niel Terkildsen, museumsinspektør


Håbet er, at især børnefamilier, unge og bedsteforældre med feriebørn har lyst til at spille i det store lyse rum, hvor der - lige som på museet - er åbent tirsdag til og med søndag fra klokken 11 til 17.

Annonce

Mange forskellige spil

Avisen kiggede på spilskabet og fandt blandt andet matador, skak, partners, risk, mølle og dam, cluedo, trivial persuit, sequence, kalaha, tegn & gæt, Danmarksspillet, master mind, stratego, troldmandens labyrinth med flere.

Når man er færdig med at spille, gør en museumsmedarbejdet spillet rent, så det er corona-klart til de næste spillere. Foto: Morten Stricker

- Spillecaféen er bemandet, for når folk er færdig med at spille, skal spillet rengøres, inden næste hold brugere går i gang med det, forklarer Niels Terkildsen, der selv har en forkærlighed for tvivial persuit.

- Jeg har spillet det, siden den første danske udgave kom i 1985. Der var faktisk et tidspunkt, hvor jeg kunne svarene på alle 6000 spørgsmål i den første udgave, griner Niels Terkildsen og forsikrer, at han ikke i dag bruger tid på at lære alle svarene udenad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce